Els ‘jardins de cervesa’ (Biergarten) són molt freqüentats a Alemanya, sobretot a Baviera, d’on era Lluís I, el seu principal impulsor al segle XVIII. Tota ciutat on es preï la colònia alemanya té el seu Biergarten, a Europa, Amèrica i sobretot a Llatinoamèrica. Barcelona té des de fa vuit anys el seu jardí per gaudir de la cervesa en aquestes nits interminables de l’estiu. Es troba al costat de l’hotel Princesa Sofia i aquest any, comparat amb l’any passat que es va disputar el mundial de futbol, es pot gaudir de tota la seva tranquil·litat. L’any passat va ser impossible trobar-hi un lloc, no només quan va jugar Alemanya. I és un luxe que es pot aprofitar fins a l’octubre en una ciutat que no té gaire oferta alemanya en matèria de cuina. Molt ben atesos i assessorats per Yulaica, fa unes nits vam gaudir un cop més d’aquesta magnífica col fermentada (xucrut), que només es pot degustar a Barcelona al Neichel, de gran qualitat, gràcies al fet que el seu xef és un alsacià de bon gust i millor manera de cuinar. Al Biergarten hi trobem, a més d’un ambient com el que manen els cànons per a aquests llocs (arbreda, taules i cadires de fusta, bancs i, per descomptat, bones cerveses), autèntiques especialitats com les salsitxes Weisswurst, de vedella i porc, molt suaus, especialitat bavaresa, que va ser el plat amb el qual vam iniciar la sessió. Tot se serveix acompanyat de dues mostasses, una de suau i una altra d’una mica més forta, que Yulaica va definir com a dolça i picant. L’