Irene Reig
Foto: CASA SEAT
Foto: CASA SEAT

Coses per fer gratis a Barcelona el cap de setmana

Concerts, cinema, mercats i festes. L'agenda cultural de Barcelona està plena d'activitats gratuïtes

Escrit per: Rita Roig
Publicitat

Ai, les activitats gratis a Barcelona! Són com trobar una agulla en un paller? Afortunadament per a les nostres butxaques, no. Cada setmana tenim un munt de plans que no us costaran ni un cèntim i que responen a les vostres inquietuds culturals. Des de concerts i festes a clubs a mercats, fires, exposicions, passis de pel·lícules, obres de teatre i activitats infantils. I molts d'ells cauen en cap de setmana! Seguiu aquesta llista i, a més de gaudir, estalviareu!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Activitats gratis per al cap de setmana

  • Què fer
Música, circ, teatre i dansa a glopades per tota la ciutat amb el cicle ESCENA del Barcelona Districte Cultural! Sortiu a gaudir de la cultura sense buidar la butxaca amb el cicle d'arts en viu primaveral del BDC, que comença a bategar el 6 de febrer i es manté ben viu fins al 26 d'abril. Tindrà lloc en 34 centres cívics de la ciutat i enceta amb el concert inaugural del Yaíma Orozco Trío al Centre Cívic Sarrià. La programació inclou 32 espectacles que abracen disciplines com el teatre, la dansa, el circ i la música, i que es presentaran en un total de 174 funcions repartides per tota la ciutat. D’aquestes, 144 seran d’accés lliure i 30 estaran pensades específicament per al públic escolar. El propòsit? Fer arribar el talent local a tots els racons i fer la cultura accessible a tothom. Els diferents espectacles estaran lligats a l'actualitat d'alguna manera. Alguns exemples? 'Jo porn, tu porno', una obra de Queralt Riera i Magda Puyo que aposta per l’experimentació escènica i tracta grans 'hits': el sexe ràpid, les obsessions i les dependències. En dansa, 'Somos', de Lookathingsdifferent fa un puzzle en moviment amb els cossos per indagar en com ens relacionem amb un altre. I també hi haurà espectacles familiars, com podria ser 'KABOOM!', un xou de pallassos carregat de rialles i diversió.  A més dels espectacles, el cicle ESCENA organitza col·loquis, xerrades i activitats paral·leles. La tardor passada, aquestes iniciatives van atreure més de 18.000 espectadors. Així que...
  • Art
  • El Gòtic
L'exposició 'Dones de paraula', comissariada per Maria Garganté i disponible fins al 25 de maig de 2025 al Museu Frederic Marès, explora la reivindicació de la paraula des d'una perspectiva femenina. Tot i que el llenguatge ha estat històricament dominat per homes, s'aprèn principalment de la mare, qui transmet la capacitat de comunicar, interpretar i mediar. L'exposició destaca com la paraula femenina ha estat sovint oculta, negada o desacreditada en la història, la literatura i els relats bíblics i mitològics. La mostra es divideix en tres àmbits. La primera s'anomena 'Virtut o vici: el llegat de les dones lectores i escriptores', la segona, 'De santa Anna a Maria: la transmissió del coneixement matern', i la tercera, 'La paraula negada: l’ocultació i qüestionament de la veu femenina.' Protagonistes com Santa Teresa de Jesús, Santa Anna, Maria Magdalena o les sibil·les exemplifiquen l'apropiació de la paraula com a acte d'afirmació i llibertat. Es reivindica la necessitat d'una genealogia femenina que reconegui aquestes veus com a referents, posant en relleu el valor de l’ordre simbòlic matern i la resistència cultural de les dones a través de la paraula. Amb un marc històric centrat en els segles XVI al XVIII, l'exposició traça vincles amb el món contemporani per visibilitzar la rellevància d’aquest llegat avui. Per aquest motiu, la selecció d'obres és diversa i sorprenent. Parteix de peces com una Immaculada Concepció de Luis Fernández de la Vega de la col·lecció...
Publicitat
  • Què fer
  • Exposicions
  • Gràcia
Una nova exposició de l'artista urbà TVBoy (que segurament ja us sona pel seu mural de l'Alèxia Putelles, entre molts altres) arriba a la Casa Seat amb una exposició plena de petons.  Petons pohibits és una mostra en què l'artista ha seleccionat una col·lecció de petons inesperats entre figures públiques, sovint contraposades, com Rosalía i Bad Gyal; Meghan Markle i Kate Middleton o Pablo Motos i David Broncano. Amb aquesta presentació vol demostrar que un simple petó pot trencar prejudicis i obrir camins cap al respecte mutu.  Podreu gaudir de l'exposició de manera gratuïta fins al dia de Sant Jordi!   
  • Art
  • El Raval
La Capella acull Demà serà un altre dia del 28 de gener al 20 d'abril, una exposició a mans de Pol Clusella Arimany que tracta el tema de les catàstrofes naturals d'una manera ben original: explora els rumors d'activació futura de la zona volcànica de La Garrotxa per imaginar un urbanisme sostenible a través de la lava. La mirada de Clusella té un gir d'humor, tal com ho demostra el títol, i és sensacional, perquè ens apel·la als sentits, ho fa en gran i, hi ha elements que ens podrien recordar a l'estètica de la premsa groga. A la mostra, les obres (vídeos documentals, imatges, objectes, escultures...) conviuen en feliç desordre i acostumen a estar inacabades per provocar-nos aquesta sensació de sorpresa i invasió pròpia de les catàstrofes naturals.L'absurd, la comicitat i el joc són algunes de les tòniques d'aquesta mostra, motius que l'artista acostuma a utilitzar en les seves creacions. Pol Clusella Arimany és arquitecte de formació i músic de vocació, i ha estat el creador de muntatges teatrals com Diversión obligatoria, de Júlia Barbany, instal·lacions interactives com Patates o el seu projecte musical, Petit Ibèric.
Publicitat
  • Art
  • El Raval
El Virreina Centre de la Imatge acull, del 8 de febrer a l’11 de maig de 2025, l’exposició I després de Le Corbusier? Michel Ragon, dedicada a les relacions entre Michel Ragon (Marsella, 1924 - Suresnes, 2020), un dels crítics d’art i arquitectura més influents de la segona meitat del segle XX, i el Grup Internacional d’Arquitectura Prospectiva (GIAP), fundat el 1965 a París per joves arquitectes com Yona Friedman, Paul Maymont, Ionel Schein, Nicolas Schöffer, Walter Jonas i Georges Patrix. Comissariada per Fernando Marzá i Neus Moyano, la mostra explora el pensament anarquista llibertari de Ragon, present tant en les seves investigacions sobre literatura proletària com en el seu interès per la ciutat com a motor de canvi social, seguint l’herència de Le Corbusier. Ragon i el GIAP van anticipar qüestions actuals com l’urbanisme participatiu, l’agricultura de proximitat i l’habitatge social. L’exposició es basa en el fons Ragon, dipositat als Archives de la Critique d’Art de la Universitat de Rennes.
  • Art
  • El Raval
La mostra Caca banal de Daniel Moreno Roldán a la Capella, disponible del 28 de gener al 20 d'abril, explora el shitposting com a expressió artística i eina social. Aquest fenomen digital, aparentment absurd i caòtic, possiblement enfonsa les arrels en el dadaisme i la cultura DIY (acrònim de Do It Yourself, moviment que promou l'autosuficiència i la creativitat independent). No només ha estat utilitzat per diversió o avorriment a les xarxes socials, sinó que també ha estat una de les armes d'activistes i artistes, i ha acabat sent absorbit pel món corporatiu. L'exposició combina televisions obsoletes i projeccions amb contingut viral i animacions, classificades en blocs temàtics que aborden des de l'activisme digital fins a la cooptació corporativa. La instal·lació incorpora un taller en viu del col·lectiu @atractive_smithers, creadors prolífics de mems, i una emissora de ràdio pirata, reforçant l'esperit DIY i crític de la mostra. L'exposició reflexiona sobre l'acceleració tecnològica i reivindica mitjans tradicionals, tot oferint una mirada irònica i desinhibida de l'art contemporani. Moreno Roldán busca les diferents empremtes que ha deixat aquesta pràctica al llarg de la història i en diferents situacions i plataformes per posar de manifest que el shitposting té una significació més profunda que l'aparent. El creador posa en valor el shitposting com a art massiu i lliure, subratllant-ne el potencial polític i la necessitat de preservar aquestes formes de resistència...
Publicitat
  • Nens
  • El Gòtic
Arriben les vacances de Pasqua, i els nens i nenes esclaten d'emoció! Porteu-los al Time Out Market perquè canalitzin tota aquesta energia amb el taller infantil de Pasqua el dissabte 19 d'abril, de 12 h a 14 h. El taller consisteix en decorar el cistell pintant ous de Pasqua i posant-hi els noms. Els més menuts decidiran com ho volen fer! No us haureu de preocupar per res: un monitor de l'escola Just For You Kids s'encarregarà de cuidar els més petits i tot el material estarà preparat.I després, ja sabeu, sempre podeu gaudir del millor del menjar i beure de Barcelona sota un mateix sostre (i amb unes vistes espectaculars)!  
  • Què fer
  • El Gòtic
L’entremaliat conill Bubó de Pasqua s’amaga cada dia, del 13 al 21 d’abril, entre els matolls del Time Out Market Barcelona. Feu d’Alícia al País de les Meravelles —que, certament, el market ho és— i endinseu-vos en els seus túnels per enxampar-lo! Si teniu èxit, retorneu-lo al seu cau, la barra Bubó del market, i, com a recompensa, us donaran avantatges a la pastisseria: productes gratis (gelats, sucs, brioixeria…), 2x1 i altres meravelles. Si la sort no us somriu, torneu-hi l’endemà per seguir caçant l’animaló de peluix, que cada dia es torna a amagar. No deixeu que l’Alícia que porteu dins desisteixi! Una aventura d’allò més divertida, i encara més al paradís del Time Out Market: tota una caixa plena de sorpreses, amb una tòmbola de xous gratuïts, racons gastronòmics al·lucinants per descobrir i vistes hipnòtiques al mar.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat