Girona, Temps de Flors 2015: Cap de setmana 16-17 de maig

Una selecció de les activitats més destacades per treure tot el suc al segon cap de setmana del festival

Publicitat

Dissabte matí: La Rambla, Sant Pere de Galligants i els Banys Àrabs

El segon i últim cap de setmana del festival el començarem aprofitant per fer un dels recorreguts recomanats. Amb el plànol en mà, el millor és començar la jornada des del cul de la lleona, als peus de les escales de Sant Fèlix (la Basílica de Sant Feliu) amb un primer projecte floral.

Resseguint el peu de l’església, ens dirigirem al Monestir de Sant Pere de Galligants, on ens trobarem amb un cicle d’escoles de Música. Deixarem les melodies per creuar el riu Galligants (sec en aquesta època de l’any) i la llera que l’envolta, rodejats de natura.

Un cop a la plaça dels Jurats, iniciarem la ruta de les exposicions del voltant, aprofitarem per pujar a l’accés del claustre de la Catedral i, en baixar, buscarem els Banys Àrabs, un dels punts imprescindibles del festival. En acabar, ens dirigirem a les escales de la Catedral que ens captivarà amb l’exposició commemorativa dels 60 anys de #TempsDeFlors. Posem el 'hashtag' perquè, a tota la zona de la Catedral, ja rebrem la senyal wi-fi d’alta velocitat per si volem penjar les primeres imatges a les xarxes socials.

A mà esquerra de les escales, buscarem l’entrada als soterranis de la Catedral. Podem acabar el matí a la plaça dels Apòstols, dalt de la Catedral, per descansar a la zona de sofàs i localitzar un bon lloc on anar a dinar.

Dissabte tarda: Art contemporani, Òpera i Flors de nit

L’objectiu final serà la plaça del Vi per gaudir del Dia de l’Òpera però l’inici de la tarda la passarem a la Casa Pastors on ens rebrà una pluja de flors i una exposició d’art contemporani del pintor Enric Marquès. Després sortirem per baixar a través del carrer de la Força, a mà dreta visitarem el Museu d’Història i, a mà esquerra, pujarem després al pati del Museu dels Jueus.

A banda i banda d’aquest carrer anirem visitant les exposicions en patis i cases particulars, oberts per a l’ocasió, per acabar a la plaça de l’Oli als peus de les escales de Sant Martí amb una exposició de 'Les quatre estacions'. Des de la plaça anirem cap a l’Ajuntament (plaça del Vi) a través del carrer Ciutadans entrant als patis, a banda i banda, de les cases senyorials.

Al final haurem arribat a la casa de la vila on podrem gaudir del Dia de l’Òpera amb actuacions des de la mateixa plaça del Vi. Entrarem després dins la zona de l’Ajuntament per anar al Teatre, i en acabar, buscarem qualsevol dels carrers laterals per pujar en direcció a l’antic Cinema Modern (al costat del cinema Truffaut). Enguany el Modern obre les portes durant els dies del Festival amb una exposició que commemora una zona d’espai escènic que va tancar fa 14 anys.

Per acabar d’arrodonir la jornada, avui és un bon dia per gaudir de les Flors de Nit. Els establiments de restauració i d’oci nocturn de la ciutat ofereixen diverses especialitats fetes amb flors, com aperitius o còctels.

Després de sopar, podem fer baixar el menjar visitant alguns dels museus de les ciutats en el marc de la Nit dels Museus que, igual que les exposicions, avui tanquen a les 12 de la nit. És el moment clau per visitar la novetat d’aquest any amb un projecte al riu Onyar i, si per qualsevol motiu ens hem quedat sense veure alguna exposició imprescindible, quin millor moment que fer-ho ara sota la llum de la lluna.

Diumenge matí: Jardins dels Alemanys i muralles

Ens esperen els concerts corals als Jardins dels Alemanys, una de les zones més tranquil·les i amb més encant del Festival. Actuen des de les 10.30 del matí i fins al migdia. Allà visitem la zona de Torre Gironella i entrem a la cisterna que porta el mateix nom, situada on abans hi havia el punt més alt de la muralla (destruïda durant la retirada de les tropes franceses el 1814). A més, com és un espai humit, les flors s'hauran conservat millor en aquests últims dies del Festival. Enguany els projectes florals s’inspiren en Salvador Dalí.

Després anirem a dinar a la part més nova de la ciutat, i ho farem amb un recorregut de baixada a través de les muralles. La part més antiga data del segle I a C tot i que amb el pas dels segles es van anar fent ampliacions. La construcció ha estat testimoni de lluites i setges al llarg de la història. Des dels mateixos Jardins dels Alemanys ens enfilarem, doncs, a la muralla, en direcció a la plaça de Catalunya per contemplar les vistes de la ciutat i el seu entorn.

Diumenge tarda: Monestir de Sant Daniel, riu Galligants i Dia dels Museus

La recta final de la nostra jornada en servirà per reposar forces i fer baixar el menjar agafant el trenet turístic que passa cada quart d'hora al pont de Pedra (4,5 euros per als adults i 3,5 euros per als nens). De moment no completarem el recorregut perquè baixarem al mil·lenari monestir de Sant Daniel on hi ha l’exposició que ha preparat la ciutat belga de Gant.

Visitem el seu entorn i el claustre, a cavall entre el romànic i el gòtic. Com a recomanació, abans de tornar cal avisar als responsables que volem tornar amb un altre trenet. Si està ple i no volem esperar, podem fer una suau caminada pel carrer de Sant Daniel, resseguint el riu Galligants, que ens portarà de nou als peus del Barri Vell.

Abans d’anar a la plaça de la Independència per escoltar un concert vocal del Festival A Cappella (18 h), podem aprofitar per visitar alguns dels museus que ens faltin. Avui és el Dia Internacional dels Museus i obren amb entrada gratuïta. Abans d'emprendre el camí de tornada a casa, passegem tranquil·lament en direcció a plaça de Catalunya aprofitant per repassar les exposicions imprescindibles que ens hagin faltat. I ara sí, fins aquí Girona, Temps de Flors. Fins l'any que ve!

Més informació sobre Girona

Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat