barcelona world race

La Barcelona World Race ja està en marxa

La volta al món a vela amb dos tripulants per embarcació ja ha hissat veles. Però és més que això: tallers, exposicions, videojocs... us en fem cinc cèntims!

Publicitat
Sabeu com és un vaixell IMOCA 60? Perquè us feu una idea us direm que és tan alt com un edifici de deu plantes i tan llarg com un camió. L'espai on conviuen els dos tripulants que el dirigeixen, arriba, amb sort, als deu metres quadrats. Vénen ganes de pujar-hi i fer una volta al costat de les Golondrines? Mentre us ho penseu us avançarem que els que sí que hi han pujat i s'hi passaran més de tres mesos són els participants de la Barcelona World Race, la volta al món a vela sense escales i amb dos membres per embarcació que va hissar veles el 31 de desembre des del port de Barcelona.

Els vuit equips que hi prenen part hauran de recórrer més de 42.000 quilòmetres per tornar al mateix lloc, la nostra ciutat. Ho faran, això, sí, després d'haver deixat enrere el cap de la Bona Esperança (Sudàfrica), el de Leeuwin (Austràlia), el d'Hornos (Xile) l'Antàrtida. Dir que és dur és quedar-se curt. Des de Barcelona es va poder veure la sortida i també es podrà seguir l'arribada –cap a l'abril pels més ràpids–. Durant la cursa s'organitzen activitats per viure-la sense passar fred, gana ni son.

Els vaixells entren al museu

Si us queia la baveta, pensant en com deu ser pujar a un IMOCA, al Museu Marítim de Barcelona podeu visitar fins al sis d'abril l'exposició Donem-li la volta al món. A la mostra es pot veure com s'organitza l'equip de regates o com és la vida a bord d'un d'aquests vaixells. Ai la vida. Us imagineu durant tres mesos, a bord d'un vaixell enmig de l'oceà i tenint per companyia només a una única persona?

Si preferiu no fer-ho i tampoc us veieu preparats per menjar durant 90 dies aliments liofilitzats, podeu dirigir la vostra embarcació en pijama des del sofà de casa. Com? Amb The Game Barcelona World Race. Si crèieu que després de la quasi-mort de Series.ly i Seriespepito ja no obriríeu l'ordinador, ho haureu de tornar a fer per provar aquest joc online de simulació. El primer pas és crear-vos la vostra embarcació i ja podreu començar a competir contra els altres jugadors i els regatistes reals per ser els més ràpids en arribar a la línia de meta. Podeu jugar-hi també des del mòbil o la tablet i es pot visualitzar en 3D. Ah, si us hi llanceu, feu-ho bé perquè estan set cotxes pels guanyadors.

La regata, minut a minut online
Però si el que us agrada és la competició en si i us pregunteu com seguir-la us direm que al web de la regata podeu veure en tot moment on és cadascun dels vaixells a través del seu rastrejador. També, diàriament, es publiquen fins a quatre classificacions de com va l'etapa i la general, i a les xarxes socials comparteixen informació, fotos i vídeos dels participants i compten amb una aplicació oficial per seguir la cursa minut a minut (BWR 2014/2015). A més a més, a les 14.30 h del migdia podeu veure per streaming un programa de televisió amb videoconferències amb els participants i imatges dels vaixells. Aquest 'noticiari' oceànic es realitza en directe des d'un Plató ubicat al Portal de la Pau, comptarà amb un presentador, convidats i públic –si us animeu, allà us esperen!–.

L'arribada dels primers 'skippers' –així s'anomena als tripulants de les embarcacions– està prevista per principis del mes d'abril. Estigueu atents al web de la competició perquè, quan s'acosti la data informaran de les activitats que es faran per acomiadar com es mereix la volta al món a vela.

També t'agradarà

  • Esports
Surf a Barcelona!
Surf a Barcelona!
Cursets, botigues, consells... Surfejar al Mediterrani és complicat, però no impossible. Descobriu-ho! Potser Tarifa, la costa cantàbrica o fins i tot les Canàries tenen més fama, però el Mediterrani també és aigua de bones onades. Surfejar a tocar de casa també és possible. Cal estar atents, però: feu callar la família quan sentiu la sintonia de la previsió meteorològica a la tele o, millor encara, descarregueu-vos apps com iBeach BCN –gratuïta a iTunes i Google Play– per saber si el dia pinta bé per agafar la taula -no la del menjador- i llançar-se a l'aigua. És qüestió de sort: que les hores que tingueu lliures coincideixin, sobretot, amb un temporal de llevant, garantia quasi 100% de bones onades. De fet, la irregularitat de l'onatge és motiu de polèmica entre els centres de surf: hi ha qui es nega a organitzar cursos regulars "per no enganyar la gent", com ens diu el Ferran Recasens, de l'Escola del Vent de Badalona. Allà, recullen els telèfons dels alumnes interessats i, el dia que la previsió és bona, els truquen: "Correu! Avui, curs!". "Si no ho féssim així, els alumnes només aprendrien a remar amb les mans i aixecar-se, no a surfejar de veritat". Però també hi ha molts centres que ofereixen cursos tot l'any. Cada cop més i millors. Des de 2012, els experts de Pukas –la marca que equipa el crack mundial Gabriel Medina– tenen escola a la ciutat, l'única fora del País Basc. Obren de dilluns a diumenge, amb cursos esporàdics per hores o una iniciació d'un mes –12 hores
  • Esports
Clubs de corredors
Clubs de corredors
Grups d’entrenament organitzats, colles d’amics que es reuneixen cada setmana i fins i tot algun que combina les dues coses! Amb el bon temps, els runners de fulla perenne veuen com se'ls uneixen els que ara troben més força per vèncer la mandra i els que ja tenen urgències per agafar la forma de cara a l'estiu. Cadascú al seu ritme. Per a molts, la Cursa dels Bombers és una cita ineludible i, fa anys, aprofitaven els entrenaments organitzats per Nike abans i després del gran dia, els concorreguts Start2Run. Resulta, però, que des d'Oregon van decidir que els interessava més portar-ho tot cap a la seva xarxa social, Nike +. Això va deixar orfes, de sobte, un grup de corredors de la ciutat. Eren una seixantena quan, el juliol de 2008, van posar-se d'acord amb la seva entrenadora, l'exolímpica María Luísa Muñoz, per continuar pel seu compte. Així va néixer Run2Live, el club popular per excel·lència. Al darrere no hi ha cap cadena de gimnasos ni cap marca comercial. Només el grup de corredors que el va fundar. I està obert a tots els nivells, no només a maratonians –el president, l'Ángel Alonso, encara s'ha d'estrenar en els 42 quilòmetres–. Associació sense ànim de lucre, Run2Live organitza quatre sessions d'entrenament per setmana: dimarts (14.30 h i 19.30 h), dijous (19 h) i dissabte (9.30 h). Es troben al Passeig Marítim de la Barceloneta i, normalment, des d'allà enfilen cap al Parc de la Ciutadella. Perquè tothom es trobi còmode, sempre tenen dos o tres entrenadors a mà pe
Publicitat
  • Esports
Botigues d'esports
Botigues d'esports
Els locals on trobareu tot l'equipament necessari per posar-vos en forma! Bon dia. Necessito (omplir forat) per fer esport. Us sona la pregunta? Sí, ja sabem que l'opció fàcil és anar al Decathlon, que està molt bé. Però també hi ha moltes altres opcions a la ciutat. Aquí teniu 10 botigues de Barcelona on podreu comprar tot l'equipament necessari per fer esport i posar-vos en forma. En marxa! Intemperie Els amos de ProBike són gent de dues rodes, però el 2003 ja es van olorar que a l’aire lliure s’hi podia fer molt més que pedalar. Amb 800 metres quadrats, aquesta botiga és un plaer per als sentits. L’únic problema és decidir-se entre tanta oferta –quina de les 150 sabatilles és l’ideal per al meu peu, per favor? Si al final us decidiu, posats a fer podeu estrenar material sortint per la muntanya amb les activitats del seu propi club esportiu. Mates No només les Munich són prou trendy –i catalanes– com perquè la gent t’aplaudeixi al Passeig del Born. Les Mates són del barri de Sants, i la família assegura orgullosa que seu és el concepte de la vamba de tota la vida. Francesc Mates va crear la primera sabatilla per atletes –amb claus a la sola- el 1947. La pensada d’aquell noi de 17 anys va fer fortuna, i des de llavors la fama de la marca no ha parat de créixer. Avui en dia, a banda d’homenatjar-lo amb les sabatilles de la M, també se celebra una cursa en el seu honor per Tots Sants Bikila Aquí han tirat de famosos per fer-se un nom. No només perquè homenatgen el llegendari
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat