Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Time Out a la teva bústia d'entrada
Apunta't a les nostres newsletters per tenir les últimes notícies de la teva ciutat. el millor de la ciutat amb la nostra newsletter sempre que vulguis
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
🙌 Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Aquesta és una acurada reproducció d'un diner nord-americà, fins al punt que el mobiliari s'ha exportat d'allà. El que els diferencia d'altres locals similars és que ells amplien l'oferta. No és només una hamburgueseria, és un restaurant nord-americà amb una graella per fer entrecots, costelles i filets, a més d'especialitats com l'escalopa a la napolitana.Això sí: les hamburgueses, contundents i amb salses casolanes, no deceben en absolut. I la cuina obre fins tard.
Que ara a Barcelona hi hagi un segon restaurant kosher –després del Delicias de Santaló— no és casualitat ni moda. Ciutat cosmopolita i punt obligat de visitants estrangers, Barcelona ho necessitava. Però també jueus residents, viatgers i sobretot creueristes nord-americans, per no parlar d’aquells que només vénen des d’Israel per veure el club de la seva vida. El Barça tenia dificultats per donar menjar segons els preceptes de la religió jueva. Ofereixen una cuina senzilla, però de gran qualitat.
En el piso de arriba del centro comercial Diagonal Mar, este restaurante de especialidades coreanas y japonesas ofrece platos calientes y un sushi muy digno.
Un restaurant argentí d'alta volada, amb carns de tot el món i pasta feta a mà. Sovint hi trobareu cares conegudes de l'esport. Un dels propietaris és l'exjugador de l'Espanyol, Martín Posse.
La gastronomia de Rússia i Ucraïna és el resultat, entre altres característiques, d’una sàvia barreja de les millors cuines oriental i occidental. Exquisida, amb gran varietat de productes de molts sabors, els seus plats exigeixen una acurada preparació. No són plats pesats ni tampoc picants, encara que alguns busquin el gust agredolç de la vida. Tant russos com ucraïnesos gaudeixen davant d’una increïble varietat de sopes, encara que la reina de la taula a l’hora de fer anar la cullera sigui la sopa borsch, de remolatxa i molt atractiva visualment gràcies a l’aportació acolorida d’aquest tubercle vermell.
Abans la bodega Fortuny, aquest local minimalista d'una anglesa i un australià es defineix com a 'gastropub'. Hi podreu trobar receptes originals i delicioses, amb influències britàniques, italianes o catalanes però sempre molt originals. Bons esmorzars, dolços i salats, i plats imaginatius com el 'fried rabbit', és a dir, conill fregit i arrebossat a l'estil USA. Postres casolanes excel·lents
El germà bessó del restaurant Kathmandû és, com no podria ser d'altra manera, idèntica: cuina nepalesa tradicional, amb plats com el gall dindi marinat en iogurt i gingebre i cuinat al forn tenduri.
És un plaer tornar a trobar-se amb la vertadera cuina vietnamita, senzilla i saborosa, amb una visita al Pho, autèntic bar i restaurant representant de la cuina del Sud-est asiàtic. Es tracta d’una cuina que no sols és gustosa, sinó que també és sana i fresca. Destaca entre les altres cuines orientals, com la xinesa, per exemple, perquè utilitza menys fregits, o la tailandesa, perquè no abusa del picant.
El merquén és un saborós condiment a base de pebrot torrat, herència de la cultura maputxe difosa a la Patagònia xilena i argentina. A Xile té molt predicament i s’utilitza per assaonar els plats més refinats de la cuina andina. Té aspecte de pols amb petites escates de color vermellós i es compon principalment de la varietat d’ají “tros de cabra”, seca i picant, i de llavors de coriandre, tot i que els maputxes també inclouen altres ingredients en la preparació d’algunes formes especials. Merquén és el nom que el xilè Rolando i la catalana Laia han posat a aquest restaurant d’ànima xilena i aroma mediterrània.
Mathias Dahlgren, el gran cuiner suec, sostenia que quan creava alguna cosa ho aprovava i ho considerava bo si “donava aquesta sensació de pa amb mantega”. Són tan austers els suecs en les seves conductes, que només amb aquesta sensació requerida per Dahlgren en tenen prou per gaudir. Els rigors de l'hivern fan que a Suècia es vegin obligats a disposar d'un rebost molt carregat d'exquisits productes que recullen en boscos i aiguamolls durant l'estiu i s'assequen, fumen o marinen.
Segurament, l'últim que un espera trobar al soterrani d'un restaurant grec és una festa. Però al Dionisos del Born cada divendres i dissabte a la nit hi ha sarau, i a més d'entrada lliure. Bona música i ambient fresc per als que volen treure el cigne negre que porten a dins.
Si el Kahala clàssic és com un monstre de cartró pedra a mig camí entre Portaventura, 'Lilo & Stich' i 'Pirates del Carib', el germà nouvingut, construït just al costat, és tot el contrari. Un bar nou, modern, amb materials de qualitat, ambientat a l'estil polinesi, per descomptat, però amb gust i sense estridències de carnaval romanès. Té una aroma irresistible dels anys 50, ofereix menjar de notable qualitat i evidentment s'ha especialitzat en còctels exòtics d'alta sofisticació. Tiki-taka hawaià sense edulcorants.
En aquest restaurant cubà hi podreu tastar l'autèntica cuina criolla i plats mítics com la "ropa vieja". Es petit i acollidor, sServeixen cocktails i és un punt de trobada d'aquesta comunitat a la ciutat, amb les parets plenes de gent famosa i icones de l'illa.
Bones hamburgueses, bons esmorzars irlandesos amb el black pudding, i plats clàssics d'aquesta energètica cuina, com l'estofat irlandès. I òbviament, un assortiment de cerveses espectacular.
El secret més ben guardat d’Horta. Millor que si ens hagués tocat la loteria, perquè Hisenda no hi treu el nas. Sota uns arbres frondosos i amb la fresqueta del vespre, ens asseiem en aquest jardí d’una antiga casa d’Horta i demanem caipirinhes de maduixa, de llimona dolça, fins a perdre l’enteniment. A vegades, ens hi trobarem una actuació de música brasilera, recitals de poesia o espectacles de dansa. És difícil ensopegar amb una terrassa més tranquil·la i adorable que aquesta en tota la ciutat. A Horta, hi falta gent.
Són famosos pels seus dorayakis (els pastissets de soja confitada que es menja en Doraemon), però amb els més de vint-i-cinc anys que fa que Takashi Ochiai va instal·lar la seva pastisseria japonesa a Barcelona n'ha après a fer croissants i més pastisseria occidental.
L'única geladeria mexicana d'Espanya es dedica a fer gelats artesans –alerta, sorbets, només són amb fruita i aigua, sense llet– de fruita exòtica com la guanàbana. I fins i tot en tenen de picants, com el de mango amb 'chamoy', un xili caramel·litzat. Tot un repte! També disposen de pastissos autòctons.
Amb dues seus a Gràcia i el carrer Aragó, A Casa Portuguesa s'ha convertit en la botiga de productes portuguesos més important de la ciutat. Hi trobareu pastisseria selecta, productes gourmet i una gens menyspreable selecció de vins de Portugal.
Un basar extraordinari, una porta als objectes quotidians d'altres països, que descontextualitzats prenen una dimensió més lúdica. Hi podeu trobar una mica de tot de llocs tan dispars com l'Índia, Mèxic i Romania. Una safata, una cadira, una imatge religiosa, un pòster. Fantastik seria la versió més desimbolta i exòtica de les botigues 'mainstream' d'objectes decoratius.
Situat a tocar de la Diagonal, l'Institut Francès és l'epicentre de la francofonia a Barcelona. A més d'escolaritzar en francès, ofereix cursos per a totes les edats, així com multitud de presentacions culturals, passis de cinema o conferències amb alguns dels grans noms del país veí.
Més enllà dels locals de pintxos, per conèixer la cultura basca a Barcelona cal passar per l'Euskal Etxea. Els seus cicles de cinema i literatura bascos són de visita obligatòria, i a banda d'aquestes activitats culturals ofereix cursos de trikitixa, txalaparta, pandero i danses basques.
L'antic bar de la Peña de l'Espanyol –amb una situació privilegiada damunt la Plaça Reial– s'ha convertit en la cafeteria Philipines Club. Si pujeu una escala negra i recargolada que arrenca de la plaça, entrareu en un espai diafan, majestuós, d'aires inequívocament colonials. És propietat del grup Andilana, i un dels seus directius, Jordi Puig, n'és la cara visible. Puig és cònsol honorari de Filipines, i aquest fantàstic espai té diversos usos, entre ells exercir de seu cultural de les associacions de filipins a Barcelona. Tot un plaer, fer-hi una copa o un café amb la vida salvatge de la plaça als nostres peus.
L'Institut Goethe promociona la llengua i la cultura alemanya, així com la cooperació internacional en l'àmbit cultural. A més, vol oferir una imatge completa d'Alemanya a través d'informació detallada sobre la vida social, política i cultural del país.
Aquest centre cultural de Àsia i el Pacífic es troba en un dels antics pavellons de l'Hospital de Sant Pau. La funció d'aquesta organització és promoure la cultura asiàtica a Barcelona, amb cursos d'idiomes, conferències internacionals i cicles de cinema. També té una cafeteria oriental a la planta baixa i una biblioteca multimèdia al quart pis.
Un email que realment t'encantarà
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
🙌 Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
🙌 Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!