mahou

L’art de tirar la canya

Dir cervesa de barril ben tirada i dir Madrid és el mateix que dir Mahou

Publicitat

Anècdota real: qui escriu aquestes línies va anar a dinar a Madrid a un dels grans restaurants d'Espanya. Abans del tiberi, en lloc del relaxing cup of café con leche, va optar per prendre una canya en un bar de Callao, d'aspecte humil. Bona idea. La cervesa era ambrosia pura i fresca, or cremós gola avall. L'àpat del restaurant va ser estratosfèric. Però amb un matís: la cervesa que vaig demanar d'aperitiu a la casa Michelin –era d'ampolla– no tenia res a fer contra la canya de Mahou que vaig prendre en el bareto.

Davant la canya mestra
L'explicació és senzilla. Mahou, com a cervesa de barril paradigmàtica de Madrid –i Madrid és sinònim de bona canya– ha procurat que en els bars que tenen la distinció de bar Maestro tirar la canya sigui un art. I que els baristes que ho fan sàpiguen convertir una cervesa en l'encarnació líquida de la tradició i el saber fer de l'hostaleria madrilenya. Sabreu si preneu una canya Mahou perquè la crema, de dos centímetres, fa de tapa evitant que la cervesa s'oxidi, i alhora el carbònic de sota la crema conserva el sabor i l'aroma. I la densitat de la crema us deixarà veure la marca dels glops a la copa. L'experiència de prendre una Mahou –inclusiva i senzilla, però alhora vital i gastronòmica– és a l'abast de tothom. Tant, que no dubtem a adjudicar-li l'adjectiu de mahouistes a la gent que aprecia l'art de tirar la canya amb mestria.

On prendre una Mahou ben tirada a Madrid? Entreu a www.mahou.es/maestria

MAHOU RECOMANA EL CONSUM RESPONSABLE 5,5º

També t'agradarà

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q
  • Bars de tapes
Els millors bars de tapes
Els millors bars de tapes
Per molts són una religió i una excusa per per trobar-se amb amics. Aquí hi trobareu les millors tapes de Barcelona Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. La Esquinica Aquesta tasca aragonesa és un referent de la gastronomía popular de Nou Barris. No agafen reserves (cal agafar número i esperar una estona al carrer amb un lletreret que posa: “salica de espera” penjant d’un plataner). Cambrers genials. –T.M El Xampanyet El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius. El Jabalí This deli bar, which is reminiscent of Parallel in its heyday, is a great place to eat wonderful tapas – try the patatas bravas, the chicken salad and the cured  sausage – while sipping on good wine. It’s also a nice place to sit on the terrace and do some serious people-watching. Pan & Oli In the heart of the Sants neighbourhood, this tapas bar gets back to roots of Catalan tradition with a playful and creative touch. And they actually do it very well. Their signature dishes include their tapas – including patatas bravas whipped up and served in a glass – and a highly recommendable set lunch menu. Las Delicias Hi fan u
Publicitat
Bars del carrer Parlament
Bars del carrer Parlament
Els establiments que han convertit Parlament en un dels carrers més populars de Sant Antoni i de tot Barcelona Ja fa temps que es diu que el barri de moda de Barcelona és Sant Antoni, on durant els últims anys han proliferat com bolets locals nous que conviuen amb els de tota la vida. El toc modern es combina amb el clàssic i dóna com a resultat que satisfà tant a veterans com a moderns, que hi troben bona teca i beguda a totes les hores del dia. L'epicentre de tot aquest 'boom' és, sense dubte, el carrer Parlament. Aquesta via que uneix el Raval amb el Paral·lel acull alguns dels millors locals de la ciutat. Tant si hi aneu a fer el vermut –no feu plans després, se us pot allargar fins a mitja tarda... o més enllà– com si hi aneu de nit, hi podreu anar de bars sense que això suposi hipotecar un ronyó. Aquí teniu alguns dels que més ens agraden. Llarga vida al carrer Parlament! Els Sortidors del Parlament Aquest local que avui fa cara de divendres, farcit de gent amb copes a la mà, no fa gaire era un taller mecànic de motos. El carrer del Parlament ha canviat de fesomia a marxes forçades, per convertir-se en un dels llocs amb més bars i restaurants nous de la ciutat. El Poble-sec comença a situar-se, i Sant Antoni agafa el vol. Així que per sort es reivindica des de ja fa una bona temporada la Barcelona a peu pla. Els Sortidors del Parlament és el nou paradís per als que gaudeixen d’un bon pica-pica. Entre bótes de vi i mobiliari distret, la gent s’asseu a beure copes d’una b
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat