Anècdota real: qui escriu aquestes línies va anar a dinar a Madrid a un dels grans restaurants d'Espanya. Abans del tiberi, en lloc del relaxing cup of café con leche, va optar per prendre una canya en un bar de Callao, d'aspecte humil. Bona idea. La cervesa era ambrosia pura i fresca, or cremós gola avall. L'àpat del restaurant va ser estratosfèric. Però amb un matís: la cervesa que vaig demanar d'aperitiu a la casa Michelin –era d'ampolla– no tenia res a fer contra la canya de Mahou que vaig prendre en el bareto.
Davant la canya mestra
L'explicació és senzilla. Mahou, com a cervesa de barril paradigmàtica de Madrid –i Madrid és sinònim de bona canya– ha procurat que en els bars que tenen la distinció de bar Maestro tirar la canya sigui un art. I que els baristes que ho fan sàpiguen convertir una cervesa en l'encarnació líquida de la tradició i el saber fer de l'hostaleria madrilenya. Sabreu si preneu una canya Mahou perquè la crema, de dos centímetres, fa de tapa evitant que la cervesa s'oxidi, i alhora el carbònic de sota la crema conserva el sabor i l'aroma. I la densitat de la crema us deixarà veure la marca dels glops a la copa. L'experiència de prendre una Mahou –inclusiva i senzilla, però alhora vital i gastronòmica– és a l'abast de tothom. Tant, que no dubtem a adjudicar-li l'adjectiu de mahouistes a la gent que aprecia l'art de tirar la canya amb mestria.
On prendre una Mahou ben tirada a Madrid? Entreu a www.mahou.es/maestria
MAHOU RECOMANA EL CONSUM RESPONSABLE 5,5º
També t'agradarà
Discover Time Out original video