Colònia Güell

Passejar per la Colònia Güell vol dir tornar al passat, quan la indústria tèxtil va irrompre amb força a Catalunya, però també vol dir gaudir d’una arquitectura més que singular. Començada a construir el 1890 per iniciativa de l’empresari Eusebi Güell, es va diferenciar de la resta de colònies industrials catalanes en què Güell va procurar que a la colònia no hi faltessin equipaments culturals i religiosos. Fidel a la seva faceta de mecenes cultural, Güell va incorporar el corrent modernista a la colònia al encarregar projectes als millors arquitectes de l’època entre els quals s’hi trobava Antoni Gaudí, responsable de la fabulosa església que hi trobareu al conjunt entre d'altres meravelles.

El Combinat Güell inclou un bitllet d’anada i tornada de 2 zones, l’entrada a La Cripta i una guia d’àudio. El punt de sortida dels trens a Barcelona ciutat és l’estació d'FGC de Plaça Espanya.

On anem? 10 descobertes culturals en FGC

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya us acosten a un gran nombre d'equipaments culturals i d'oci de Catalunya. Descobriu-los!

Publicitat
Les perles culturals, d'oci i gastronòmiques de Catalunya estan repartides per tot el país. El Món Sant Benet, la Colònia Güell, La Pedrera, el Molí de Capellades... cada comarca o província té algun lloc imprescindible que val la pena visitar, com a mínim un cop a la vida. Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya us ho posa fàcil i us acosta a tots aquests indrets de Catalunya de manera eficient, ràpida i econòmica. A la seva web hi trobareu diverses ofertes que inclouen bitllets combinats, descomptes i tarifes especials.

Per anar fent boca, aquí teniu 10 llocs que podeu visitar amb els FGC. Aprofiteu-los!

També t'agradarà

  • Viatge
Escapades per Catalunya
Escapades per Catalunya
Rutes de 48 hores per descobrir el millor de casa nostra 48 hores més a... El Maresme Una escapada per gaudir del mar i les serres del litoral El Camp de Tarragona i la Costa Daurada De la Tàrraco romana a les aspres terres del Priorat El Garraf i el Penedès Costes escarpades i gust de cava i vi El Vallès Un món ple d'activitat i de racons per descobrir La Catalunya Central El cor que batega sense pressa i sense pausa El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que t
  • Què fer
Els museus més curiosos
Els museus més curiosos
Si ja has visitat el Picasso, la Fundació Miró o el MACBA... Quins altres museus t'ofereix Barcelona? Fora dels circuits turístics podreu trobar estranys i meravellosos museus, poc coneguts... 8 museus que mereixen una oportunitat Teatre Museu El Rei de la Màgia Barcelona i l’il·lusionisme van de la mà i una de les millors mostres és el Teatre Museu El Rei de la màgia, on es repassa la relación de la ciutat amb l’art de les il·lusions. Fundat el 1881, és un dels establiments més antics del món dedicats a la l'ensenyança i a la fabricació i venda d'articles de màgia. Museu del Perfum El catàleg del museu ho formen cinc mil peces entre flascons antics i moderns, miniatures, catàlegs, etiquetes i material publicitari antic. La col·lecció es divideix en dues parts. La primera secció mostra tota classe d'ampolles d'ungüents i flascons d'essències en ordre cronològic. Veureu coses com un tub de maquillatge per als ulls egipci o polvoritzadors eduardians i una borsa de flascons que va pertànyer a Maria Antonieta. La segona secció no està ordenada cronològicament si no per marques, amb flascons de Dior o Guerlain, així com edicions especials que van dissenyar artistes com Dalí. Museu de l'Eròtica Cal creuar la llarga perfumeria Regia per arribar a una wunderkammer que relata la his­tòria del perfum, des de l’antic Egipte fins a la perfumeria industrial. Reconeixem l’aigua de colònia 4711, contemplem les produccions de Guerlain –dels pocs mestres perfumistes que continuen en actiu–, C
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat