Ja l'esperàvem amb candeletes. Noves rutes de tapes sortien com bolets, però nosaltres ens preguntàvem, què passa amb Tapantoni? Ja triga! I dit i fet, ja la tenim aquí!
Del 7 al 30 de novembre 43 establiments del barri, membres de Sant Antoni Comerç, els organitzadors, oferiran una tapa i una beguda per 2,50 euros. Una de les novetats d'aquesta quarta edició és que també hi haurà sis establiments –Amigó Cascarilles, Bar Calders, Els Ocellets, Els Sortidors del Parlament, La Tata i Mondoré cerveseria gastronòmica– que oferiran un menú especial Tapantoni per 25 euros.
Una altra novetat d'aquesta edició de tardor és que podreu votar la millor tapa o el millor menú mitjançant unes butlletes que trobareu al plànol que s'ha editat per a l'ocasió i que haureu de dipositar als establiments que participen de la ruta fins al 3 de desembre. El premi serà un sopar per a dues persones al bar o restaurant de la ruta que el guanyador desitgi.
Aquestes són les tapes de la ruta:
Verderame (Calàbria, 64): Mosset de polenta amb ragú, típic del nord d’Itàlia. Canya, vermut de la casa o copa de vi blanc o negre.
Caravela Gourmet (Manso, 13): Tonyina a l’hort: tonyina de les Açores amb tomàquet, pebrot i ceba. Una copa de vinho verde.
Racó de Manso (Calàbria, 13): Pintxo de minihamburguesa casolana amb patata parisenca. Canya.
Forn d'en Pau (Calàbria, 23): Xurro o Porras. Suís o xocolata blanca
Nostàlgic (Viladomat, 38): Torradeta mullada en moscatell amb ceba caramelitzada, anxova del Cantàbric i pols de castanya. Canya.
Laurel (Floridablanca, 140): Empanada argentina. Canya
Tolón Tolón (Marquès de Campo Sagrado, 13): Crêpe de Nutella o pernil dolç. Suc natural.
Petit Ballet Restaurant (Viladomat, 28): Dues torradetes, una amb escalibada i l’altra amb formatge i anxova. Canya o copa de vi.
El Duende (Comte Borrell, 35): Banyera de carn a la jardinera. Quinto o got de vi.
La Chirusa (Viladomat, 23): Barqueta EETU: torradeta amb crema de formatge, nous i salmó fumat. Canya o got de vi
La Bodega d'en Rafel: Mandonguilla ecològica amb pebrot del piquillo.
(Sempre a la barra). Canya, copa de cava o vi
Catavins (Sepúlveda, 159): Torradeta d’anxova del Cantàbric amb pebrot del piquillo i oliva farcida. Canya o vermut
El Museu de l'Embotit (Floridablanca, 131): Torradeta amb pernil i formatge brie. Canya
L'Esclop (Avinguda Mistral, 21): Torradeta de romesco, espàrrecs verds i ceba confitada. Canya
Vinòdrom: Barqueta d’escalivada amb anxova. Canya
Nostrebar (Tamarit, 112): Raoles de peix: Núvol de mero aromatitzat amb herbes i canyella. Canya o got de vi blanc
Gelateria Sirvent: Tast de turrons. Vi dolç
Bar-bodega Chiqui (Vilamarí, 29): Llesca de pa amb tonyina, sardineta i seitó. Quinto o vermut de la casa
Fàbrica Moritz Barcelona: Braves d’aquí: patates amb allioli i oli vermell picant.
(Sempre a la barra). Canya Moritz
Bar Restaurante Anardi (Parlament, 48): Txistorra d’autor (Premi millor d’Euskadi 2011/2012). Zurito, got de sidra o got de vi
Merquén: Barqueta de botifarra criolla amb salsa Merquén. Canya petita o vi.
El 20 metros: Patatón amb seitó, salsa de romesco i porro. Canya
Cafeteràpia (Ronda de Sant Pau, 59): Hamburguesa 100% vedella i ceba caramelitzada sobre un llit de rúcula i barret de gorgonzola, acompanyada de patates de l’hort fregides. Canya o copa de vi
Bar Pothos (Marquès de Campo Sagrado, 29): Casoleta de cua de brau en salsa amb patates i cruixent de moniato. Canya o copa de vi negre
Restaurante Due Spaghi: Tatin de ceba de Figueres amb stracciatella de burrata i pebre rosa. Canya de cervesa Pilsner Urquell o vermut
Bar Casa Blanca: Callos. Canya o copa de vi
Terra Mar (Parlament, 34): Delicatessen de broquetes de carn amb puré de patates d’Olot i melmelada de tomàquet. Canya, clara, vermut o aigua
Mono Risto-Bar (Calàbria, 80): Pastís d’arròs amb verdures de temporada i formatge manxec. Canya
Idò D.O. Balear: Doblegat illenc: pasta de full farcida de sobrassada amb mel, botifarró amb ceba, trempó o altres especialitats balears. Canya.
Can Gregori (Manso, 46): Varat en un escabetx suau de pastanaga i ceba tendra ben reduït amb vinagre de poma. Cervesa Guineu, Sitges de barril (cervesa artesana)
Cafè del Barri (Combte Borrell, 75): Formatge brie calent amb almívar de fruits vermells sobre una torradeta. Canya petita, vi o aigua.
Fleca Barot (Parlament, 58): Triangle de bolets. Quinto
Es Tastet (Comte Borrell, 72): Cigrons, cansalada i camot de Menorca. Copa de Vi Priorat
Bracafè (Comte d’Urgell, 35): Dos pintxos de truita de patates amb còctel de fruits secs. Canya
Rekons: Cresta a triar. Quinto
Bar Lolín (Sepúlveda, 58): Pintxo de tonyina, tàperes, maionesa, ceba picada, vinagre de Mòdena i anxova. Canya o got de vi.
Casa Martino (Manso, 1): 1714: Barqueta d’arengada picant amb tomàquet sec i cogombret. Canya
Tonka Bar: Minicoca de mozzarela, pesto d’avellanes i tomàquets cherry confitats. Canya, copa de vi, aigua o refresc
La Terrassa de l'Aiguajoc: Base de formatge provolone gratinat amb daus d’entrecot marinat amb espècies. Canya o copa de vi.
Lambicus (Tamarit, 107): Quiche vegetal de formatge Orval amb reducció de cervesa trapista. Slaapmutske Tripel (triple Nightcap)
Tootsie: Pintxo de botifarra amb bolets sobre una torradeta de pa. Canya o got de vi
Ca la Jadi (Marqués de Campo Sagrado, 25): Tres aletes de pollastre amb pa amb tomàquet i salsa picant. Canya, got de té amb menta o aigua