Darrere d'unes lletres pintades en un rètol de fusta, hi ha un local que enganya. Can Brigantes va disfressat de bar de barri, mosaic humil, taules de fòrmica i barra de conglomerat, però aquí no coneixen el gust d'una croqueta congelada.
Una mirada als prestatges de Can Brigantes deixa ben clar quina és la dèria del local: la cervesa artesana. Cap pissarra ens pot avisar del que trobarem dins, per això encara fa més il·lusió descobrir-ho. Fa uns tres mesos, l'Alessio i l'Adriano, una parella de napolitans, van voler muntar una cerveseria artesana per servir ampolles de la seva pròpia cervesa, la Chatarra, una pilsner, i també per oferir-ne d'altres, catalanes i foranes que van canviant. Són uns enamorats de les IPA, les indian pale ale, cerveses torrades amb força llúpol, i n'ofereixen una bona selecció.
Avís a les vostres panxes formoses i butxaques: Can Brigantes és un dels pocs llocs de Barcelona on podreu beure cervesa artesana a preu decent. Que no s'ofengui ningú, però hi ha copes que no les pot pagar tothom. I el beure se'l prenen tan seriosament que la clara la fan amb cervesa artesana i llimonada natural. La bona birra no es barreja amb qualsevol cosa!
Per fer coixí
El fet d'acompanyar les cerveses amb bones tapes d'inspiració italiana va arribar de manera natural. L'Adriano havia treballat de cuiner durant anys i, ja que hi estava posat, s'havia d'aprofitar la saviesa d'aquest home als fogons. Des de l'inici, qualsevol que demani una canya a Can Brigantes serà obsequiat amb una tapa gratuïta.
Tot i així, si l'amargor del llúpol us ha obert la gana, la llista de tapes és generosa. A més de receptes clàssiques com les braves, fetes al moment, a la carta ensopegareu sempre amb els ja famosos canelons de bacallà, la mozzarella brigante, el que es coneix a Itàlia com la mozzarella in carrozza, és a dir, arrebossada amb pa de motllo, i les montanara, una espècie de pizza que en lloc d'anar al forn, es fregeix.
Fins i tot, el provolone calent, del qual tant s'ha abusat als restaurants, a Can Brigantes va acompanyat d'una picada de pebrot i ceba, que hi dóna un gust molt refrescant.
Just davant del mercat d'Hostafrancs, en un carrer petit per a vianants, al vespre fa goig asseure's a la seva terrassa. Els brigantes eren uns bandolers italians del segle XIX que lluitaven contra la unitat d'Itàlia. Al segle XXI, n'hi ha un parell que encara roben cors prop de la carretera de Sants.