Viader
Foto: Granja Viader | Un suís a la Viader
Foto: Granja Viader

Granges clàssiques a Barcelona: Encara mullem el xurro al suís

Melindros, xocolata desfeta i suís, per esmorzar i berenar

Publicitat

Poques coses hi ha més barcelonines que entrar en una granja a esmorzar o a berenar. Molt millor que una 'relaxing cup of café con leche' és asseure's en qualsevol d'aquests locals amb solera, prémer el botó de pausa i sucar el melindro dins una acollidora xocolata o d'un suís. Les granjes ja fa dècades que ja no tenen vaques, però les antigues lleteries segueixen seduïnt el Barceloní, i de pas el turista. Sí, hi ha cafeteries fenomenals, però les granges són locals carismàtics: la gent es mata per convertir una antiga granja en restaurant.

No t'ho perdis!: La millor xocolata de Barcelona

  • Cafès
  • El Raval

La granja Viader, activa des del 1870, serveix dolços catalans i esmorzars amb iogurt i batuts al barri de Ciutat Vella i ha estat guardonada per l'Ajuntament com a comerç emblemàtic. Aquest local és la pàtria del Cacaolat i de la seva xocolata – sobretot el suís!–: La xocolata ben espessa, i la nata muntada al punt exacte. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fan que el cafè també prengui un regust nostàlgic. Altres especialitats de la casa són els iogurts de producció pròpia, crema catalana, xurros, pastes i pastissos. Els làctics aquí són incomparables, perquè encara ara pasteuritzen la seva pròpia llet, que els arriba del poble natal dels Viader, a Cardedeu.

Aquest local obre de dimarts a dissabte. L'horari dels matins és de 9 a 13.30 h i el de la tarda de 17 a 20.30 h. 

  • Cafès
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out
Granja La Pallaresa
Granja La Pallaresa

Una de les millors granges-xocolateria del carrer Petritxol, entre el barri Gòtic i el Raval és La Pallaresa. Ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947, i s'ha convertit en un lloc de referència per als amants de la xocolata i la rebosteria tradicional. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata desfeta i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Aquestes delícies es poden acompanyar de xurros, melindros o altres productes de rebosteria artesanal. A més de la xocolata, val molt la pena endinsar-se en les postres làctiques tradicionals, que recorden els seus orígens com a lleteria: podeu optar per tastar un mató de Pedralbes, la crema catalana, o descobrir la menja blanca, unes postres d'origen medieval a base de llet, sucre i crema d'ametlles. 

 

De dilluns a dissabte obre de 9 a 13 h i de 16 a 21 h. El diumenge obre de 9 a 13 h i de 17 a 21 h.

Publicitat
  • Cafès
  • Gràcia
Xocolateria La Nena
Xocolateria La Nena

La granja i xocolateria La Nena, situada al barri de Gràcia a Barcelona, és un lloc molt conegut per la seva acollidora atmosfera i la seva deliciosa xocolata desfeta. En aquest local s'hi pot esmorzar, berenar, dinar o fer el cafè. Aquest és un dels pocs llocs de Barcelona que elaboren la xocolata amb llet fresca, que serveixen en tasses grosses fins a dir prou. Una de les coses que fa únic aquest local és que és ideal per a famílies, un espai ple de llibres, una pissarra, jocs de taula i un piano on els infants poden jugar mentre els adults gaudeixen d'una pausa. Tot i això, els jocs de taula són per a tothom i en tenen una gran selecció perquè puguis passar l'estona d'una manera diferent. 

 

El local obre de dilluns a diumenge de 8 h del matí a les 22 h de la nit sense descans!

  • Cafès
  • El Gòtic
Transformada de taverna a granja, a La Dulcinea hi preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. El servei, masculí, va vestit amb uniforme de pantaló negre i camisa blanca, una concessió a la serietat de tota la vida en un local que us portarà als sabors de la vostra infantesa: crema catalana, arròs amb llet, pastís de poma, xocolata a la tassa i moltes delícies més. I la veritat, té el seu mèrit mantenir impecable un local que va obrir el 1830.
Publicitat
  • Cafès
  • Sant Andreu
La Xurreria Sant Andreu
La Xurreria Sant Andreu
Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que hi van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes (s'hi formen cues!). Alerta que ja no és diu Marisa: la incombustible María Luisa Fernández es va jubilar, i ara hi ha nous propietaris. Però també tenen una àmplia experiència en el sector del xurro, i ofereixen els mateixos serveis que l'anterior: xurros fet a mà i xocolata desfeta bons, bons, amb l'addició d'entrepans freds i calents, orxata i granissats de fruita natural.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat