tapa la alcoba azul

Primera Ruta de la Tapa del Born i el Gòtic

Del 19 al 22 de febrer, una quinzena de locals ofereixen tapa i quinto per només 2,40 euros

Publicitat

Els barris del Born i el Gòtic ja tenen la seva pròpia ruta de la tapa. Tindrà lloc del 19 al 22 de febrer i hi participen una quinzena d'establiments d'aquesta zona de Barcelona. Podreu tastar la tapa especial que ha ideat cada local i un quinto per només 2,40 euros!

Aquest són els locals participants i la tapa que us serviran. Preparats per omplir el pap?

Casa Paco: Alessandra (Scamorza affumicata fusa, tomàquet sec italià, carxofa i orenga sobre torrada)
Pecat
: Patata emmascarada amb bacó, ou a baixa temperatura, reducció de salsa de vedella i cruixent de botifarró
Bormuth
: Olives Bormuth
Txoko de l'Euskal Etxea (Arc de Sant Vicenç): Goxo Gorri (Broqueta de xistorra navarresa amb formatge curat i pebrot verd)
Bodega Flassaders
: Pintxo de truita Flassaders
Txirimiri
: Pebrot farcit de calamarset en la seva tinta
Nervión
: Bombeta de tonyina i samfaina
Blau Cucina e Caffé
: Parigina (Pizza farcida de pernil i scamorza coberta de pasta de full)
El viejo Pop (Via Laietana, 57)
: Ensalada russa
Bidasoa (Serra, 21)
: Pringao (Brioix farcit de companatge en tempura)
El Pintxo de Petritxol
(Petritxol, 9): Bacallà Petritxol
Matís Bar
: Musclos amb vinagreta de coriandre
La Alcoba Azul
: Crema de carbassa amb formatge blau sobre coca de vidre, verduretes escalivades, formatge a les fines herbes, nous, sàlvia i reducció de vi dolç
Bar del Pi (plaça de Sant Josep Oriol, 1)
: La Bomba del Pi
Pirineus
(Duran i Bas, 3): Ravioli de llagostí
La Estación de Francia (Av. del Marquès de l'Argentera, 6)
: Timbal de patata bullida, botifarra negra i ou de guatlla

També t'agradarà

  • Bars de tapes
Bars amb tapes gratis a Barcelona
Bars amb tapes gratis a Barcelona
Descobrim els locals més generosos de la ciutat, els que acompanyen les canyes amb una tapa gratis! Reconeguem-ho: Barcelona no és Granada ni Madrid. No sabem per què, però l'agradable costum de rebre una tapa quan demanes una cervesa no s'estila molt a la nostra ciutat, fins al punt que alguns locals li diuen tapa a un frugal plat de pipes o fruit secs amb extra de sal. Però a la ciutat encara hi ha alguns bars que naden a contracorrent, locals on podreu tastar amb cada canya diferents propostes gastronòmiques gràcies a la vostra cara bonica, o simplement perquè volen que t'hi quedis a prendre una altra. Feu bon coixí a la panxa mentre preneu unes canyes en algun d'aquests bars de la ciutat: els més generosos de Barcelona! Ambiente del Sur La unió d'un català i un granadí va portar a la ciutat l'Ambiente del Sur, un dels primers bars a oferir tapes de qualitat gratis amb les seves canyes. Al més pur estil andalús, cada canya (1,80 €) arriba acompanyada d'una tapa diferent, casolana, generosa i amb algunes propostes –com l'excel·lent truita de patates del Luis– que us faran venir ganes de demanar una altra cervesa per descobrir la següent. El tracte, a més, és molt agradable i sempre està ple de gent jove. Un imprescindible de la tapa gratis a Barcelona! Gata Mala La canya de Moritz del Gata Mala és de doctorat Honoris Rauxa. Ja paga la pena visitar aquesta llauna de sardines només per tastar les seves provetes d’ordi català, però també ajuda que amb la cerveseta et regali
Floreta: tapes d'alta cuina a preu de batalla
Floreta: tapes d'alta cuina a preu de batalla
Xavi Jovells, fill de Can Pineda, posa un esplèndid restaurant de tapes a Poblenou ¿Calen més llocs de tapes? Sí. Potser massa s’han tirat a la russa (l’ensalada, ep), però hi ha zones de Barcelona molt necessitades. Una és el Poblenou, quasi orfe de tapa bona i no greixosa (per ser justos, cal esmentar l’esplèndida tasca que està fent El 58, Rbla. del Poblenou, 58). I un player de primera divisió de la ració desembarca al barri: Xavi Jovells, el Xavi de Can Pineda i un d’Els Tres Porquets (tasca gastro de primera magnitud), acaba de plantar el Floreta a la cantonada de Marià Aguiló, on hi havia un gallec d’interiorisme de ciència-ficció retro, l’A’Rogueira. Però tanta flor i conte infantil despista: el Floreta és un bar-restaurant de tapes i mitges racions de tota la vida, una tasca amb molt d’ofici gastronòmic on es deixen d’històries. Fa cinc dies literals que ha obert, i reconforta veure un nou lloc que no està fet a cop d’interiorista VIP i talonari (“com que ens hem trobat sense espai on penjar la pissarra, donem la carta en tauleta digital”, diu). L’altre soci no és cap lobby; és Jamones Rodríguez. Per què t’has posat sol, Xavi? “Necessitava fer-ho. Tinc els coneixements, el producte, la cuina... I per internet vaig trobar aquest lloc, en un barri que creix”. Jovells, fill del Clot i de Can Pineda, només marxa unes cantonades més avall d’Els Tres Porquets. Després d’un any i mig treballant a Sevilla, torna amb una carta on hi trobem ajoblanco i un salmorejo substanciós
Publicitat
  • Bars de tapes
Els millors bars de tapes
Els millors bars de tapes
Per molts són una religió i una excusa per per trobar-se amb amics. Aquí hi trobareu les millors tapes de Barcelona Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. La Esquinica Aquesta tasca aragonesa és un referent de la gastronomía popular de Nou Barris. No agafen reserves (cal agafar número i esperar una estona al carrer amb un lletreret que posa: “salica de espera” penjant d’un plataner). Cambrers genials. –T.M El Xampanyet El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius. El Jabalí This deli bar, which is reminiscent of Parallel in its heyday, is a great place to eat wonderful tapas – try the patatas bravas, the chicken salad and the cured  sausage – while sipping on good wine. It’s also a nice place to sit on the terrace and do some serious people-watching. Pan & Oli In the heart of the Sants neighbourhood, this tapas bar gets back to roots of Catalan tradition with a playful and creative touch. And they actually do it very well. Their signature dishes include their tapas – including patatas bravas whipped up and served in a glass – and a highly recommendable set lunch menu. Las Delicias Hi fan u
Cervesa i tapes vegetarianes
Cervesa i tapes vegetarianes
Birra artesana i maridatge sense carn La febre per la cervesa artesana ja fa estona que dura. Per això, i perquè els dos socis de l'Ale & Hop, l'Albert Coromina i el Giles Brown, són un parell de culs inquiets, han fet un salt més llarg. Dins aquest bar, acompanyen les birres de categoria marca de la casa amb plats vegetarians del mateix nivell. Coques de verdures ecològiques, hummus generosos, hamburgueses de seitan que res tenen a envejar a les de carn i pa fet a casa a preus raonables. Difícil de superar tanta excel·lència, oi? La parella  ja ha pujat a sobre d'un altre fenomen, els brunch. Des de fa unes setmanes, en aquesta cerveseria del barri de Sant Pere, hi podeu esmorzar com uns reis els diumenges i aviat, els dissabtes. A part del cafè de filtre selecte que serveixen, podeu anar maridant amb cerveses cadascun dels plats d'aquests esmorzars de forquilla sense animals. Deu varietats de cervesa en tiradorSi encara no hi heu anat mai, la varietat de cerveses de l'Ale & Hop us deixarà ben astorats. Ofereixen sempre deu varietats que canvien cada setmana. Pel que fa a estils de cervesa, no hi falten mai una cervesa rossa, una de blat, la negra, la torrada i una IPA. Però el més identificatiu del local és que, igual que al Mosquito, el restaurant de tapes orientals propietat del Giles, sempre hi trobareu dues cerveses de casc. És a dir, punxades directament del barril, sense afegir-hi el gas que provoca la pressió, una modalitat molt típica de les cerveses angleses. Per s
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat