Tot just acaba de fer un any, i les coses li van tan bé, al Senyor Vermut, que el Jordi Miralles, el seu propietari, ja està ampliant l'imperi amb l'adquisició del local adjacent. El secret? Una selecció de tapes que van des de les anxoves del Cantàbric fins a les croquetes, la tripa, el fricandó, els formatges, els calamarsets, el lacón, una bomba que potser és la millor de la ciutat, unes braves de top 5 i una llarga llista de tapes tradicionals, senzilles, elaborades amb una matèria primera de gran qualitat. La joia de la corona és, però, una selecció de vermuts que arriba als 40: comença per un vermut de la casa excepcional, tot terreny, que contrasta amb vermuts molt amargs (Punt e Mes), dolços (Casa Mariol), envellits en bóta (2 Deus) o alguns a base de vi negre en comptes de blanc.
Que no sabeu quin triar? El Jordi n'és un apassionat i us farà una tria personalitzada en funció de les vostres inquietuds. Va decidir obrir el Senyor Vermut quan el restaurant on treballava va ser traspassat. Va proposar a la cuinera, la Maricel Corpuz, que l'acompanyés en l'aventura d'obrir una vermuteria amb tapes, ella va dir que sí i va néixer aquest espai que en principi havia de ser al Born o a Sant Antoni, i finalment es va quedar a la part alta de l'Eixample per recomanació de la dona del Jordi, a qui el seu marit anomena 'la jefa'. Va ser precisament la jefa qui va convèncer el Jordi, qui en principi no volia ni sentir a parlar d'una altra cosa que no fos una vermuteria ortodoxa, d'oferir cafès, cerveses, sucs, vins i ara també carta de postres, que s'està acabant de confeccionar.
Un altre punt fort del Senyor Vermut és que la cuina és ininterrompuda, de manera que qualsevol hora és bona per fer un parèntesi a base de vermuts i tapes, i que els preus, i això va ser una obsessió dels seus propietaris des del primer dia, són molt però que molt ajustats: si tenim 10 euros a la butxaca, en podem sortir tips.
Un local encantador
El local té molt d'encant, amb sostres altíssims i parets de pedra, i té una terrassa amb sol tot el dia molt agradable, fins i tot quan fa fred. Té, a més, una clientela heterogènia que dóna encara més personalitat a un local que en té per regalar: des de grups de hipsters barbuts malcarats fins a famílies amb nens, avis, gent del barri i, de moment, poc guiri.