L'èxit de la petita barra 'nikkei' del soterrani del Palosanto, el Kokka, va portar al Grupo San Telmo a obrir el seu local més ambiciós. Big Kokka ocupa l'espai d'aquell prodigi d'interiorisme que va ser el Big Fish, al Born. I de la barra 'nikkei' n'agafa l'esperit d'encreuament japonès i peruà però amb molts més recursos. I val a dir que amb un 'dream team' culinari: la cuina va a càrrec del xef peruà Juan Otivo (que ha passat per Astrid y Gastón o el Ceviche 103) i la 'sushiwoman' Kyoko Li, qui va ser mà dreta d'Albert Adrià al Pakta. Hi trobareu plats com una albergínia amb ají amarillo i tonyina seca, katsuobushi, que és un prodigi de concreció de sabor i que a ningú pot deixar indiferent, i sushi mestís d’altíssim nivell.
Repassem les obertures de cuina japonesa més recomanables i rellevants dels darrers temps: des del nipó d’avantguarda fins a un japonès en una mansió del vell Sarrià.