This & That Co.
©MariaDiasThis & That Co.
©MariaDias

Joves, creatius, talentosos... i xefs!

Els 4 establiments on trobar els cuiners més innovadors de tota la ciutat

Publicitat

Ara que la gastronomia és el nou futbol i que fins i tot aquell que no passava de l'ou ferrat parla d'esferificacions, ara, paradoxalment, és més difícil que mai obrir un restaurant d'autor. Si no ets Albert Adrià o Xavier Pellicer, no tens cap grup rere teu i només et mouen les ganes, l'idealisme i la creativitat, ho tindràs complicat per a convèncer una possible clientela cada cop més informada que reservi taula a casa teva. I no solament perquè sabem més de gastronomia i l'oferta és infinita, sinó també perquè la crisi ens ha obligat a ser més primmirats que mai amb el que consumim. Tot i les circumstàncies adverses, el talent ha brillat a la Barcelona de la crisi en forma de nous xefs, que han conquerit els paladars més exigents amb una cuina d'autor allunyada de l'univers Michelin.

  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4
La Nicoletta Acerbi i el Toni Pol són una parella de gastrònoms de mena que sempre coneixen aquell petit proveïdor ubicat a qualsevol racó de Catalunya, aquell productor que tot just comença, compromesos amb el producte de proximitat i de temporada. Ella ve del periodisme gastronòmic i ell del món de la restauració i, després de molts anys d'aprenentatge sobre el terreny, van decidir obrir un restaurant i encarregar al jove xef italià Paolo Mangianti que creés "una cuina d'arrel mediterrània amb tocs italians, amb productes d'aquí i també productes italians que jo mateixa porto d'allà", explica la Nicoletta, orgullosa del certificat Slow Food del seu local. Qui busqui plats de pasta o pizza ha de tenir clar que Due Spaghi no és el lloc: "potser un mes hi ha espaguetis de cacao amb gamba vermella, mató i col, però també tenim segons com ara el bacallà o el rap", diu el xef. 
Sepúlveda, 151. 
93 503 19 30.
  • Cuina internacional
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
El veneçolà Oswaldo Brito i el barceloní Bernat Bermudo es van conèixer estudiant a la Hofmann. Bermudo va marxar dos anys a Perú i va retornar perdudament enamorat del festival de colors, textures i sabors que és la cuina peruana, es va retrobar amb el seu ex company i van donar forma al projecte Mano Rota. Tots dos coincideixen a entendre de la mateixa manera el concepte de fusió, eix vertebrador de la seva cuina: "Posar soja en un plat no és fusió. L’única manera de fer-ho bé és aplicar la filosofia d’aquella gastronomia al teu plat”, diu Bermudo, que pretén "fer alguna cosa que la gent no hagi tastat mai”. El resultat és una proposta gastronòmica amb un toc llatí, pinzellades mediterrànies, sense gustos extrems, sorprenent, creativa i boníssima. 
Creu dels Molers, 4 
93 164 80 41
Publicitat
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona
  • preu 2 de 4
Abans que algú faci servir l'expressió "L'Hospitalet és el nou Poblenou" o similar, si és que no s'ha fet ja, direm que és cert que els preus prohibitius del centre han fet que molts xefs interessants decideixin començar l'aventura a l'extrarradi. És el cas de la Susana Aragón a l'Ona Nuit d'El Prat de Llobregat, o de l'argentí Pablo Carrizo a aquest establiment que recull l'experiència del seu xef a restaurants com ara La Terraza del Casino, elBulli, Quique Dacosta, Sant Pau, Berasategui i el Celler de Can Roca. El Pablo fa una cuina de producte senzilla i sense parafernàlia, que renuncia a les combinacions rocambolesques d'ingredients i aposta per la precisió i la intuició a l'hora de crear plats com ara la ploma de porc ibèric amb teriyaki i puré de moniato. 
Amadeu Torner, 41 (L’Hospitalet de Llobregat)
93 337 22 77
  • El Poble-sec
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La història de la Raquel Blasco i el Marc Santamaria, dos barcelonins de 29 anys, parella, reflecteix bé aquest concepte de self made people que tant agrada a alguns. Ni són pijos ni venen de famílies del món de la resturació, es van conèixer estudiant cuina, se'n van anar a viure a Londres i van rebre l'encàrrec de marxar a Hangzhou (Xina) a obrir un restaurant espanyol. I ho van fer amb tan èxit que en van acabar obrint-ne dos, el segon a Xangai. Després d'això, obrir a Barcelona va ser bufar i fer ampolles. Sabien que volien cuina amb un vessant asiàtic, però un cop recol·locats a la realitat catalana, van veure que “el que sortia era cuina de producte d’Espanya, un dels millors del món, però amb tècniques i sabors asiàtics”. Si us enamoreu d'un plat, esteu condemnats a patir: desapareixerà aviat d'una carta que canvia constantment. 
França Xica, 20 
93 600 58 58
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat