A la platja de Badalona trobareu aquest indret balsàmic per perdre de vista l’allau de cossos cantelluts, pintats i recremats que supuren les platges de Barcelona. Després d’un passeig marítim de postal, trobareu el restaurant amb xiringuito La Donzella de la Costa. En Marc Fonollar, un dels propietaris, explica que el valor principal és que “això és un restaurant familiar. El va obrir l’oncle del nostre avi el 1929 i fins ara”.
Aquest estiu han agafat tota la gestió del restaurant –recordem els notables arrossos del Mala Vida– i han ajuntat la part de xiringuito amb la de restaurant. La carta és clàssica de xiringuito però amb les prestacions de restaurant: unes tapes molt ben fetes (per recordar les braves i croquetes de carn d’olla) i sobretot set models d’arròs amb una relació qualitat-preu immillorable.
Per menys de 20 euros tros de paella de la casa amb gra grenyal, molta cuca i sèpia fresca, a davallar amb vista celestial entre Barcelona i el Maresme. I la programació de DJ i monòlegs val la pena. El plus, esclar, és l’afable frec entre moderns de platja i avis que fa 60 anys que hi lloguen les casetes de bany: generacions diverses de badalonins hi venen, es banyen, es dutxen i fan la canya.
Amb l’expectativa de disputar-se la paella amb 15 milions de guiris, ¿hom pot esperar un bon arròs a preu raonable a la sorra? Sí, si s’acosta a menjar-lo a la platja de Badalona, indret balsàmic per perdre de vista l’allau de cossos cantelluts, pintats i recremats que supuren les platges de Barcelona.