Mian Restaurant
Restaurante Mian
Restaurante Mian

Els restaurants xinesos de Barcelona més autèntics i originals

El restaurant xinès de segona generació emergeix a Barcelona, aposta per una cuina regional autèntica, desconeguda i saludable.

Publicitat

Un nou model de restaurant xinès emergeix a Barcelona, el de segona generació. Els fills d’aquells pares xinesos que es van instal·lar a Catalunya als 90 i a principis dels 2000 volen que us oblideu del xopsuei i del porc agredolç. Ells aposten per la cuina regional de les seves províncies d’origen i per plats molt cèlebres a tota la Xina però poc coneguts aquí. Els seus locals, pensats per a una clientela mixta, són urbans i contemporanis amb tocs minimalistes, moderns o 'vintage'.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurant tailandesos

Els germans Xuan (Qingtian, 1988) i Kai (Qingtian, 1992) van prendre bona nota de tot l’après al restaurant dels seus pares, el Kaixuan, i fa un any van obrir el seu propi local de gyoza, el Gyoza Bar, a tocar de l’Estació del Nord. Les de verdura, i les de porc amb amarant a la planxa volen de la barra (10 unitats/5 euros). Però també en tenen al vapor, delicioses i fumejants, de gambes, verdures, peix, vedella... Acompanyeu-les d’una amanida de tofu, de cogombre o de bambú i en sortireu rodolant.

  • Asiàtica
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Després de llicenciar-se en Econòmiques a la UPF, acceptar una beca de Harvard, fundar una editorial infantil i treballar un temps al sector docent i empresarial, la Jia (Shixiacun, 1988) va convèncer els seus pares d’obrir un restaurant xinès de platets casolans elaborats per compartir. Dos anys després de fer-ho, els veïns i oficinistes del barri sospiren pels seus fideus Pequín (pasta de soja fermentada, carn picada de porc, cogombre, pastanaga i brots de soja) i el 'zhu pao' (porc especiat amb gingebre i pa esponjós). Per uns 20 euros us faran feliços.

Publicitat

La Ying (Hang Zhau, 1990) i la Jing (Pequín, 1990) es van conèixer quan estudiaven a l’escola Hoffman. Fa just un any, van unir esforços i estalvis per obrir La Taverna Xinesa, un petit restaurant amb cuina a la vista on ofereixen plats tradicionals del carrer i receptes familiars amb un toc informal i divertit. L’ou mil·lenari d’ànec al vapor, recepta de l’àvia de la Ying, i el pollastre Txungking saltat amb pebre de Sichuan i bitxo causen furor, igual que el seu menú del migdia (12,50 euros).

  • Xinesa
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
Què és un 'dumpling' –o una 'gyoza' o un 'bao' o un ravioli...– sinó una versió diferent del mateix? Aquell arquetips universal de peça de massa farcida (dieu-ne 'empanadilla' o farcellet o 'shaomai') que sovint es menja amb la mà i s'empasses d'una sola mossegada de plaer. A Dr. Zhang s'han especialitzat en el farcellet xinès (encara que ells no ho siguin). I pots veure com et porten, de la cuina a taula, peces tant variades i poc ortodoxes com els farcits d'ànec o els fregits amb curri. No tenen cap problema a fer, per exemple, un 'wan ton' de Halloween farcit de carabassa, moniato, curry i salsa agredolça. La pasta és bona i casolana, el farcit fet amb cura. 
Publicitat

L’Ángela (Wenzhou, 1986) es va llicenciar en ADE a la UB i va treballar deu anys al gremi fiscal. Cansada de no saber què contestar cada cop que algú li preguntava per un bon restaurant xinès a Barcelona, va proposar als seus pares obrir-ne un on servir els plats que la família preparava a casa. Al Melo-Jia hi trobareu una cuina tradicional, especialitats regionals de costa com el llobarro al vapor o el bou de mar amb salsa picant i un molt bon menú de degustació de temporada per 20 euros.

ALTRES OPCIONS CLÀSSIQUES QUE MAI FALLEN

  • Xinesa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4
Shanghai
Shanghai

El pal de paller de la família Kao, propietaris també dels restaurants Mr. Kao i Kao Dim Sum. L’avi del clan, en Kao Tze Chien, va ser el xef del primer restaurant xinès obert a Barcelona. Fa 40 anys va obrir el Shanghai i encara avui el seu ànec de Pequín és el plat més celebrat.

  • Xinesa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4
Memorias de China
Memorias de China

L’especialitat del restaurant de la família Lam és la cuina cantonesa en general, i els plats de peix i marisc en particular. El llamàntol a la sal, pebre i espècies continua tenint molts admiradors gairebé vint anys després d’obrir portes.

Publicitat
Jiaozi Q
Jiaozi Q
És l’última incorporació en el mapa de restaurants xinesos-xinesos de la ciutat. La família Qiu va transformar un antic restaurant gallec en un autèntic temple dels jiaozis i dels plats regionals del nord-est de la Xina, com els pedrers picants de gallina. I tot i portar només un any obert, ja s’ha convertit en un clàssic instantani. Entre els seus fans, l’Albert Adrià.
  • Xinesa
Kaixuan
Kaixuan

Cansats de fer cua al ja mític Chen Ji? A pocs metres teniu aquest altre modestíssim restaurant familiar dirigit a una clientela majoritàriament xinesa. Aquí també elaboren la seva pròpia pasta i, tenint en compte les generoses porcions dels plats, els preus són gairebé simbòlics.

Publicitat
L’equivalent del Chen Ji i del Kaixuan al barri de la Sagrada Família. La clientela, en gran part asiàtica, ocupa la minúscula barra i totes les taules mentre xarrupa amb afició bols de sopa. Els seus dimsums són molt recomanables, igual que les especialitats de la regió de Wenzhou, com la sopa de peix o els fideus.
  • Xinesa
  • Eixample
  • preu 2 de 4
Out of China
Out of China

Obert el 2002, aquest restaurant va ser pioner a incloure producte català a la cuina xinesa i a servirla en un espai 'cool'. La seva especialitat són els 'dimsums'. Destaquen el seu ravioli d’ànec i foie gras a la planxa i el seu 'wonton' de porc ibèric al vapor.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat