Els germans Xuan (Qingtian, 1988) i Kai (Qingtian, 1992) van prendre bona nota de tot l’après al restaurant dels seus pares, el Kaixuan, i fa un any van obrir el seu propi local de gyoza, el Gyoza Bar, a tocar de l’Estació del Nord. Les de verdura, i les de porc amb amarant a la planxa volen de la barra (10 unitats/5 euros). Però també en tenen al vapor, delicioses i fumejants, de gambes, verdures, peix, vedella... Acompanyeu-les d’una amanida de tofu, de cogombre o de bambú i en sortireu rodolant.
Un nou model de restaurant xinès emergeix a Barcelona, el de segona generació. Els fills d’aquells pares xinesos que es van instal·lar a Catalunya als 90 i a principis dels 2000 volen que us oblideu del xopsuei i del porc agredolç. Ells aposten per la cuina regional de les seves províncies d’origen i per plats molt cèlebres a tota la Xina però poc coneguts aquí. Els seus locals, pensats per a una clientela mixta, són urbans i contemporanis amb tocs minimalistes, moderns o 'vintage'.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurant tailandesos