alliure.jpg
Palau de l'Agricultura

Teatre Lliure: Montjuïc

La seu del Teatre Lliure a la muntanya de Montjuïc és un dels principals teatres de Barcelona
  • Teatre | Clàssic
  • El Poble-sec
Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

El Teatre Lliure, iniciativa d'una quinzena de professionals independents nascuda l'any 1976, és sinònim de teatre de creació, en català i de gran qualitat, un model que ha marcat profundament la manera de fer als escenaris catalans. Inicialment, tenia com a única seu el Teatre Lliure de Gràcia, a l'antiga cooperativa La Lleialtat, fins que 25 anys més tard va obrir aquesta segona seu a Montjuïc. 

La Ciutat del Teatre

L'expansió es va fer transformant el que va ser el Palau de l'Agricultura de l'Exposició Universal de 1929 i el Teatre Lliure de Montjuïc es va inaugurar l'any 2001. Ara, és part del que anomenem Ciutat del Teatre juntament amb el Mercat de les Flors i l'Institut del Teatre, tots al voltant de la plaça de Margarida Xirgu i molt a prop del Grec. Compta amb dues sales: la Fabià Puigserver, polivalent amb capacitat per a gairebé 800 espectadors, i l'Espai Lliure, amb gairebé 200 cadires per viure el teatre de prop. 

Per menjar o fer una copa

A La Terrassa del Lliure i El Bar del lliure s'hi pot prendre una copa o menjar alguna cosa abans o després dels espectacles. 

Més detalls a sota:

Detalls

Adreça
Pg. Santa Madrona, 40-46
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC), Poble Sec (M: L3)

Què hi ha ara mateix

'El peix daurat' al Teatre Lliure

El peix daurat és una immersió en les corrents profundes de la bogeria, amb totes les seves capes i escates. Anna Agulló Prieto es planta, amb les urpes d’un llop solitari, en el mar de l’escenari per narrar a cor obert què passa quan ens capbussem en la bogeria de la vida i ella ens atrapa i ens trastorna. L’obra es presenta al Teatre Lliure en diferents sessions del 4 al 20 d’abril. Pujar, baixar i navegar totes les aigües del trencament de la realitat comuna pot ser aterrador, però també extremadament còmic. Un viatge cru sobre com és la depressió i altres estats mentals alterats, i com es passa d’una eufòria total a l’absoluta tristesa, que ens despertarà el dolor, però també el riure. Agulló Prieto posa fil a l’agulla a aquesta trama que la travessa per travessar-nos. Tal com fan els romàntics: explicar l’experiència més íntima possible per connectar amb l’universal i la revolució catàrtica. Anna Agulló Prieto és escriptora, directora i actriu barcelonina nascuda el 1985, formada en interpretació, comunicació i realització cinematogràfica. Ha dirigit documentals com Una caja cerrada, premiat al Festival de Sitges, i ha publicat diversos contes infantils. A més, per a aquesta missió, ve ben agafada de la mà: Clara Segura en la preparació actoral, Laly Aiguadé com a assessora de moviment, Mercè Lucchetti com a directora d’orquestra d’escenografia i molts més peixos grans. Preparats per a la immersió? Aconseguiu aquí les entrades.

Fantàstic Ramon

3 de 5 estrelles
Fantàstic Ramon és la història d'un poble inventat, Santa Aurora de la Pietat, on hi passaran coses que semblen estranyes, però que podem veure contínuament si alcem la vista o parem bé les orelles. L'obra arrenca amb l'arribada de dos estranys, una professora altament capacitada, la Margarida (Vanessa Segura), i un ninot de drap que neix de la Clara (Anna Moliner). Dues vides que, tot i els intents, seran incompreses i es creuaran de manera inevitable. És molt interessant la proposta de Clàudia Cedó. Sobretot, perquè per explicar la història d'un nen diferent de la resta utilitza tres tipus d'intèrprets: els convencionals, els que tenen diversitat funcional de la seva companyia Escenaris Especials i, finalment, el ninot de drap. Qui és l'estrany?, ens ve a preguntar. Té tocs d'humor absurd i, alhora, planteja grans temes Aquí, a més, hi ha grans idees, com un locutor de ràdio sord-mut que es comunica amb la platea en llenguatge de signes (subtitulat) o l'aparent normalitat amb què el poble acull el naixement del ninot. A banda d'una proposta estètica molt atractiva, com l'escenografia de Max Glaenzel o les del titellaire Andreu Martínez, perquè el fill de la Clara i el Josep (Francesc Ferrer) s'aniran fent gran. El problema apareix quan, al final de les gairebé tres hores de muntatge, no sabem ben bé què hem vist: comèdia? Drama? Perquè l'obra té tots els ingredients del drama, fins i tot de la història de terror, però no acaba de ser-ho. Hem vist una versió de Dogville?...
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà