1. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
  2. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
  3. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea
  4. Teatre Romea
    Foto: Teatre Romea

Teatre Romea

El Teatre Romea té més de cent anys d'història a Barcelona i ofereix una programació transgressora i provocativa alhora que reflexiva i entretinguda.
  • Teatre | Companyia resident
  • El Raval
Publicitat

Time Out diu

El Teatre Romea va néixer com a teatre privat el 1863, orientat a la petita burgesia i les classes populars. El 1981 es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat, que va representar el paper de teatre nacional fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El 1999 va començar una nova etapa sota la gestió del Grup Focus i diferents directors, com Calixto Bieito i, actualment, Josep Maria Pou, que l'han convertit en un espai d'actualitat artística amb companyia pròpia.

Des d'aquest any, la programació del teatre arrisca amb noves propostes adaptades en l'actualitat que aporten el caràcter transgressor i provocador sense deixar de banda la reflexió i l'entreteniment per no deixar de provocar un debat cultural contemporani constant. Durant més de vint anys, el teatre ha rebut diversos guardons per la teva trajectòria i proposta artística, com el de Millor Programació de Teatre d'Espanya el 2005 i la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona l'any 2014.

L'edifici

Malgrat que l'edifici va ser inaugurat l'any 1863, es va sotmetre a diverses reformes fins que l'arquitecte Joan Rodon va realitzar la darrera el 1992. Aquesta última va remodelar el teatre tal com el coneixem avui en dia, amb una façana amb diverses referències classicistes i tonalitats vermelloses a les finestres. Si entreu, us rebrà un majestuós vestíbul i, si continueu, arribareu a la sala principal, que té una capacitat d'uns 650 espectadors. Les butaques estan dividides a platea, les llotges laterals i dos pisos més amb butaques a tot el voltant. A més, també podreu agafar forces al bar cafeteria que té accés directe des del vestíbul i que obre una hora abans de la representació fins a l'inici de l'espectacle.

Romea en Família

Des de fa 10 anys que el teatre va impulsar aquesta programació dirigida als més petits dins un teatre emblemàtic de la ciutat. Cada any gira entorn un lema diferent, i aquesta temporada 2023-2024 la temàtica ha estat "Ens encanta el teatre, veniu?" on hi ha programades obres com El Conte de Nadal i la Sra. Scrooge, de Montse Alcoverro, o clàssics com Un vestit nou per a l'emperador, de la Pera Llimonera. Durant la dècada que duu aquesta proposta en marxa, l'objectiu de fer viure amb passió el teatre als més petits i les seves famílies continua com a objectiu principal.

Programació

La programació del teatre canvia segons la temporada, a més, les representacions acostumen a estar al cartell poques setmanes, malgrat que algunes poden estar uns mesos. Això sí, si aneu, no us preocupeu perquè us assegurem que sempre hi haurà alguna que us cridi l'atenció!

Detalls

Adreça
Hospital, 51
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
Consulteu els horaris a la web

Què hi ha ara mateix

Mort d'un comediant

4 de 5 estrelles
L'analogia entre el Mort d'un viatjant d'Arthur Miller i aquest Mort d'un comediant de Guillem Clua és clara. N'hi ha prou de fer un cop d'ull al títol. Però, més enllà d'això i de l'ús que fa el dramaturg barceloní del clàssic del nord-americà, poc tenen a veure, encara que Clua hagi posat en Llorenç Cardona (Jordi Bosch) un grapat de personatges masculins cèlebres, Willy Loman inclòs, pels quals va transitant al llarg de l'obra. Si al principi és un Agamèmnon tirànic, ara es converteix en un Lear esmaperdut, ara en un Enric IV boig, per acabar en la pell d'un Pròsper que vol tornar a casa. Tot comença amb un cuidador, l'Adri (Francesc Marginet), que és contractat per la neboda d'en Llorenç, la Miranda (Mercè Pons), per vigilar de prop el seu oncle. No sembla tasca fàcil. El malalt és un home gran, senil, que va ser un gran actor. Gairebé l'única condició que Miranda (cop d'ull a La tempesta) posa al cuidador és que no parli mai de Mort d'un viatjant. Passa que l'Adri no ha trepitjat mai una platea, cosa que esperona la vella glòria a l'hora d'injectar-li el verí del teatre, que diria Rodolf Sirera. Jordi Bosch interpreta un Llorenç Cardona sublim Fins a l'últim acte, gairebé, Mort d'un comediant és un gran homenatge a aquest gran art. Sentirem Sòfocles, Shakespeare, Txékhov, Ibsen, Calderón, grans fragments de Cyrano de Bergerac, Macbeth, Casa de nines, L'oncle Vània, Hamlet, Antígona... Per als amants dels clàssics, aquesta és una funció per emmarcar. A més, Jordi...

Travy

4 de 5 estrelles
Travy és el nom d’una nissaga d’actors i actrius. Com la de la família d’Oriol Pla. Aquest aixeca el vol després d’anys de rodar amb els pares i la germana. Té l’oferta de crear un espectacle en un gran teatre de la ciutat, el Lliure. I el vol fer amb la seva família. I es posen mans a l’obra. Què fer? Una obra contemporània o un clàssic, que sempre funciona, sentencia Quimet Pla. Realitat i ficció es fonen en aquest brillant debut d’Oriol Pla en la direcció amb un Quimet Pla meravellós recitant Hamlet mentre es fa una minitruita. 'Travy' és un caos ordenat (perdonin l’oximoron). Magníficament ordenat per la dramatúrgia del director, de Pau Matas, i a on es veu la mà de Jordi Oriol. El caos d’uns pallassos que fan riure però també glacen el cor. 'Travy' és un tendre i divertit homenatge, una carta d’amor d’un fill als seus pares on treuen el cap els parents de Vladimir i Estragó i els esbojarrats clowns dels Colombaioni en una proposta esquitxada de Commedia dell’Arte i força més profunda del que poden suggerir els rostres emblanquinats del matrimoni Pla/ Solina. Imprescindible. Dramatúrgia: Pau Matas. Direcció: Oriol Pla. Intèrprets: Diana Pla, Oriol Pla, Quimet Pla i Núria Solina.

L’amor venia amb taxi

La Cubana presenta el seu nou espectacle, L'amor venia amb taxi, un musical que es podrà veure al Teatre Romea de Barcelona a partir del 17 de setembre de 2025. Aquest muntatge és un homenatge al teatre d'aficionats de Catalunya, destacant la seva importància en el teixit cultural del país. La companyia ha triat la comèdia L'amor venia amb taxi de Rafael Anglada com a base per a aquesta producció, que promet combinar elements musicals amb els característics de La Cubana: humor, sorpreses, participació del públic, color i ritme desenfrenat. Les entrades per a les funcions ja estan disponibles. Es recomana consultar la programació i adquirir les entrades amb antelació per assegurar-se una plaça en aquest espectacle. Per a més informació sobre dates, horaris i preus, podeu visitar la pàgina oficial del Teatre Romea. No et perdis la llista de les obres recomanades i dels millors musicals que hi ha a la cartellera ara mateix.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà