Que fer LA

Les 20 millors coses per fer a Los Angeles

La teva guia bàsica amb les millors coses que pots fer a Los Angeles, des de rutes variades a comerços històrics

Michael Juliano
Publicitat

Estàs buscant les millors coses per a fer a Los Angeles? Hem preparat aquesta llista amb el millor que la ciutat té per oferir-te. Tant si t'interessa la cultura, les activitats a l'aire lliure o simplement ets un amant d'aquesta bonica ciutat californiana, aquí trobaràs moltes opcions per a omplir el temps. Fins i tot la gent de L.A de tota la vida trobarà coses noves per a afegir a la seva llista de pendents. Trobaràs les atraccions més emblemàtiques de la ciutat, els (contínuament canviants) millors restaurants, els principals museus i fins i tot alguns secrets poc coneguts. Quantes de les millors coses per a fer a Los Angeles provaràs?

Has fet alguna cosa en aquesta llista i t'ha encantat? Comparteix-ho amb l'etiqueta #TimeOutDoList i etiqueta @TimeOutEverywhere.

També pots trobar més informació sobre com Time Out selecciona les millors coses per a fer a tot el món.

 

Observa l'infinit a The Broad

Què és? Un museu d'art contemporani i gratuït al centre de L.A.

Per què cal anar? Tres paraules: Infinity Mirror Rooms. Aquest molt popular museu té dues de les habitacions immersives plenes de miralls de Yayoi Kusama (i una enorme cua per a provar-les). A una altra part del museu, hi ha a la teva disposició la col·lecció d'Eli i Edythe Broad de 2.000 treballs de postguerran que inclou a artistes com Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Ed Ruscha, Cindy Sherman, Barbara Kruger i Jeff Koons.

No t'ho perdis: Les entrades gratuïtes estan disponibles el primer dia de cada mes anterior. Si et quedes sense entrades, controla el temps d'espera del museu al seu compte de Twitter

Menja tacos i sandvitxos d'ou al Grand Central Market

Què és? Un restaurant d'estil europeu que funciona al Downtown de L.A. des de 1917.

Per què cal anar? Fins i tot si no tens gana val la pena el viatge: gent vinguda de tots els racons de L.A. s'amunteguen i barregen entre files d'espècies, tot tipus de productes i antics rètols de neó. I si tens gana, és un gran lloc per a comprar pupusas, tacos de carnitas i aigües fresques, així com menjar de restaurants elegants i moderns com Sticky Arrissi, Belcampo, Sari Sari, Horse Thief BBQ, Eggslut, McConnell's i G&B. Cafè.

No t'ho perdis: Tacos Tumbras a Tomas serveix els millors del lloc, especialment el de carnitas i al pastor.

Publicitat

Pícnic al Hollywood Bowl

Què és? Un magnífic amfiteatre a l'aire lliure que es reconeix a l'instant. És un espai que ha acollit concerts des que la Filharmònica de Los Angeles va tocar allí per primera vegada en 1922.

Per què cal anar? Situat en un paratge tant preciós com Hollywood Hills, el lloc, amb capacitat per a 18.000 persones, és romàntic fins i tot per al més cínics. És la residència estiuenca de la Filharmònica de Los Angeles (i per als amants dels pícnics amb ampolles de vi).

No t'ho perdis: Mentre no hi hagi cap actuació (que és gairebé tots els dies a l'hivern i primavera), també funciona com un parc públic.

Contempla les estrelles des de l'Observatori Griffith

Què és? Un observatori 'art-déco' del 1935.

Per què cal anar? La vista des d'aquest punt és impressionant, especialment a les nits, quan les llums de Los Angeles parpellegen sense descans. A l'interior trobaràs una gran quantitat d'exposicions, que inclouen un pèndol de Foucault, una bobina de Tesla i l'espectacular planetari.

No t'ho perdis: Pren-te el teu temps abans del tancament de l'Observatori, a les 22h, per a mirar a través del telescopi que tenen al terrat. També pots provar amb el telescopi, molt menys abarrotat de gent, del jardí.

Publicitat

Fes-te una foto als fanalets del LACMA

Què és? La Llum Urbana de Chris Burden, una peça artística composta per 202 fanals de ferro colat recopilades al voltant de L.A. i  fora de l'enorme museu LACMA.

Per què cal anar? Sí, és el lloc perfecte per als teus 'selfies'. Tot i això, no et quedis només amb la foto, les col·leccions del LACMA compten amb obres mestres modernistes, obres contemporànies a gran escala, paravents japonesos tradicionals i les exposicions itinerants més fabuloses.

No t'ho perdis: No et perdis els passis limitats de 'Rain Room' i la instal·lació lluminosa de Jame Turrell, totes dues incorporades a la col·lecció permanent de LACMA.

Explora el rocambolesc exterior de l'auditori Walt Disney

Què és? Una sala de concerts, casa de la Filharmònica de Los Angeles, dissenyada pel famós arquitecte Frank Gehry.

Per què cal anar? Fes tot el Grand Avenue i no et perdis aquest auditori, una rocambolesca explosió metàl·lica sortida de la imaginació de Frank Gehry. Hauràs de comprar una entrada per al concert si vols veure el seu impressionant interior, però l'exterior és igual d'exquisit.

No t'ho perdis: Puja l'escala en Grand Avenue, prop de 2nd Street, i trobaràs un jardí amagat darrere del passadís. Porta't alguna cosa per a menjar i contempla des de l'alt l'impressionant exterior de l'edifici.

Publicitat

Puja per les escales del Silver Lake

Què és? Desenes d'escales públiques i a l'aire lliure repartides per Silver Lake.

Per què cal anar? Aquestes escales de l'era WPA són ideals per a una sessió d'exercicis o un recorregut pel gimnàs que també trobareu allà. Encara que alguns propietaris han intentat evitar l'accés obert, no et poden dir res: aquestes escales són d'ús públic. Pots trobar una llista exhaustiva de totes elles a l'obra 'Secret Stairs', de Charles Fleming.

No t'ho perdis: Les escales més pintoresques són les Micheltorena Stairs (Sunset Blvd. i Micheltorena St.), pintades amb cors, i els MusicBox Steps (Vendome St. i De la Muntanya Dr.), popularitzades per Laurel i Hardy.

Contempla un transbordador espacial al Califòrnia Science Center

Què és? El transbordador espacial Endeavor, que es troba permanent al Califòrnia Science Center.

Per què cal anar? L'última nau construïda del programa de transbordadors espacials de la NASA, el Endeavor inspira a somiar amb les veritables estrelles més que qualsevol altra exhibició de Los Angeles. I la seva història està clarament arrelada a la ciutat: l'Endeavour va ser construït a Palmdale i, gairebé després de 200 milions de quilòmetres més tard, va tornar als carrers de L.A. D'aquí a quedar-se al seu lloc de descans permanent.

No t'ho perdis: Reserva les teves entrades amb temps per a visitar l'Endeavour els caps de setmana i períodes de vacances, encara que pots visitar-ho amb tranquil·litat entre setmana.

Publicitat

Fes un pícnic en el Centre Getty

Què és? Un museu d'art gratuït amb una gespa escalonada amb vista a l'oceà.

Per què cal anar? Des de l'oceà fins a les muntanyes al nord-est de Downtown de L.A., les vistes panoràmiques des d'aquesta artópolis compensen la seva relativa inaccessibilitat (és necessari viatjar amb tramvia fins al museu).

No t'ho perdis: Trobaràs taules de pícnic adequades baixant a l'estació de tramvia, però et recomanem que t'asseguis a la gespa al costat del Central Garden.

Pedalar al voltant de l'Echo Park

Què és? Un antic embassament que va convertir-se en una àrea d'esbarjo públic al centre d'un dels veïnats més bulliciosos de L.A.

Per què cal anar? L'històric Echo Park és una destinació familiar digna del seu teló de fons: l'horitzó del centre de la ciutat enmig de les flors de lotus, fonts i l'estàtua de la Dama del Llac. Pots obrir-te pas a través del llac pedalant (d'11 a 25 dòlars per hora), o passejar pel sender que envolta les seves fronteres.

No t'ho perdis: Assegura't de parar-te al seu revitalitzat embarcador i prova el desdejuni de Beacon.

Publicitat

Descendeix per l'SkySlide del OUE Skyspace L.A.

Què és? Un tobogan de vidre unit al lateral d'un edifici, a 300 metres sobre el centre de Los Angeles.

Per què cal anar? Skyslide, el tobogan revestit de vidre adherit a l'exterior de la torre de l'O.S. Bank, transporta als visitants des del pis 70 fins al 69. El viatge que no fa tanta por com pots imaginar (encara que escoltis alguns crits i improperis), basicament perquè dura menys de cinc segons.

No t'ho perdis: La humitat de L.A. provoca que les vistes al matí siguin una mica tèrboles. Passa més tard: la posta del sol és particularment memorable des d'aquí.

Passeja pels canals de Venice

Què és? Una sèrie de petits canals que travessen el barri davant del mar; d'aquí el seu nom, Venice.

Per què cal anar? Situat entre el ronyós passeig marítim de Venice i l'elegant Abbot Kinney, els canals de Venice ofereixen un cantó totalment diferent del famós barri davant de la platja. Passeja per aquestes tres entrevies envoltades de canals i descobriràs una escena idíl·lica: ponts per als vianants amb forma d'arc, encantadores cases de la platja, molts aneguets i paddle surfers.

No t'ho perdis: Encara que no trobaràs cap lloc per llogar una barqueta, pots portar la teva (sense motor, això sí) per recórrer el veïnat a través dels seus canals des de Venice Boulevard.

Publicitat

Contempla la vista des de l'ajuntament de Los Angeles

Què és? Una gran torre de formigó blanc que fa d'ajuntament a L.A. des de 1928.

Per què cal anar? És la manera més econòmica de gaudir d'una vista elevada del centre de la ciutat. Si alguna vegada passes pel Centre Cívic durant l'horari públic (de dilluns a divendres de 9 a 17 h), explora Main Street i visita l'àrea d'observació del pis 27.

No t'ho perdis: Busca la torxa olímpica de 1984 prop de la sortida de Spring Street.

Descobreix l'arquitectura clàssica de L.A. amb els tours de Los Angeles Conservancy

Què és? Realitza una visita sense gastar benzina i aprecia el patrimoni arquitectònic urbà de la ciutat.

Per què cal anar? Les passejades per Los Angeles Conservancy agafen els principals llocs d'interès de la ciutat i els edificis més bonics, inclosos els teatres històrics, els edificis Art-déco del centre de la ciutat i el modern skyline . Assegura't de reservar la teva plaça amb molta antelació, les excursions són increïblement populars.

No t'ho perdis: Cada mes de juny la Conservancy realitza projeccions de pel·lícules clàssiques als teatres de Broadway durant el Festival Last Remaining Seats.

Publicitat

Pren el te al jardí de la Biblioteca Huntington

Què és? Una biblioteca històrica, un museu i extensos jardins que conformen el llegat de l'empresari Henry E. Huntington.

Per què cal anar? Huntington és una destinació d'enormes proporcions per fer-lo en un sol dia: entre l'art, els fons de la biblioteca i els espais a l'aire lliure replets de vegetació hi ha molt per veure. Millor anar-hi més d'un dia.

No t'ho perdis: Asseu-te a gaudir d'una tarda de te, brioixos i sandvitxos a l'encantador Jardí de Roses.

Busca antiguitats al Rose Bowl Flea Market

Què és? Un enorme mercat de segona mà que es fa a les afores del Rose Bowl el segon diumenge de cada mes.

Per què cal anar? La grandària d'aquest mercat de segona mà és colossal; en ell conviuen el nou i el vell, el fet a mà i el rescatat de la brossa, el barat i el car. Hi ha moltes coses inservibles, sens dubte, però si hi vas prou aviat, podràs marxar a casa amb la compra perfecta.

No t'ho perdis: Allunya't del circuit principal del voltant de l'estadi: hi ha files i files de mobles vells, discos i roba i accessoris antics que omplen l'estacionament adjacent.

Publicitat

Troba el teu zen al llac Shrine

Què és? Un jardí de meditació al Pacífic Palisades.

Per què cal anar? Perd-te en els teus pensaments en un dels secrets millor guardats de L.A.: el Self-Realization Fellowship Lake Shrine. és un indret de 80 hectàrees que es va utilitzar com a filmació durant l'era del cinema mut, els seus encantadors jardins ofereixen alguns actius cada vegada més estranys en l'actualitat: la pau i la tranquil·litat.

No t'ho perdis: Busca la capella del molí de vent holandès, la casa flotant del Mississippí i els encantadors cignes.

Prova un croissant de primera a Manufactory

Què és? Una concept-store dels xefs que dirigeixen la reeixida fleca de San Francisco, Tartine, i la llegendària Pizzeria Bianco d'Arizona.

Per què cal anar? Manufactory és un magatzem dins del ROW DTLA amb múltiples llocs per visitar i menjar. A més dels productes enfornats de Tartine, també hi ha un restaurant que serveix sopars, l'Albereda Supper Club, i un espai per a pastissos, gelats i cafè. Fins i tot hi ha un mercat on trobaràs una excel·lent selecció d'articles per a la llar i productes bàsics pel teu rebost.

No t'ho perdis: Explora la resta de ROW DTLA mentre ets per la zona, inclòs el Poketo, una boutique de disseny; la botiga de sabatilles Celler i el proveïdor de fragàncies Scent Bar.

Publicitat

Buscar discos en Amoeba Music

Què és? Una botiga de discos de la grandària d'un magatzem enmig de Hollywood.

Per què cal anar? Spotify és genial, però qualsevol que estigui buscant aquell àlbum oblidat de Tom Robinson de mitjans dels 80 sap que no és perfecte. Amoeba tampoc ho és, però és la botiga de discos independent més gran dels Estats Units, i la varietat de música que ofereix és increïble, els preus són justos i el personal realment en sap sobre música.

No t'ho perdis: La botiga ofereix espectacles gratuïts un parell de dies a la setmana, incloses les festes de presentació del nou àlbum dels artistes més importants (les entrades solen estar disponibles amb la compra d'un disc).

Veure pel·lícules al cementiri de Cinespia

Què és? Una sèrie de projeccions que se celebren al Hollywood Forever Cemetery cada primavera.

Per què cal anar? L''ambient, es permet el consum d'alcohol i que portis el teu propi menjar, és suficient per a alguns però a més hi ha una excel·lent programació. Ah, i també el fet que es duu a terme en el lloc de descans final de les llegendes de la pantalla del Vell Hollywood.

No t'ho perdis: L'organitzador, Cinespia, organitza festes de disfresses i projeccions especials durant la temporada baixa en els històrics teatres del centre de la ciutat.

Més coses increïbles per a fer en el món

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat