A Igualada. El Somiatruites és un hotel-restaurant del barri del Rec, impulsat per l'arquitecte Xavier Andrés i el xef David André. La seva proposta gastronòmica és de molta qualitat, original i a preus continguts; tapes, arrossos, carns, peixos, hamburgueses, ous... El menú de migdia canvia setmanalment i la carta, amb les temporades. Com que en David té un peu aquí i un altre allà, sap combinar amb mestratge i molta gràcia una sopa de ramen amb una pilota catalana o un tradicional cabrit rostit amb nyoquis i pesto vermell. L'espai és brutal.
A Castellolí. Ja fa trenta anys que el Nou Urbisol practica cuina catalana tradicional i de mercat; bons arrossos, carns guisades, a la brasa o a la llosa, peix del dia i clàssics del nostre receptari amb girs personals, com els caragols a la cassola amb cabra de mar, per exemple. L'edifici compta amb tres amplis salons, terrasses i jardins. Ideal per a grans celebracions. Menú de dia, de nit i suggeriments de temporada. La propietària és la Mercè Jubany, germana d'en Nandu. No us deixeu enganyar per la seva ubicació, a peu d'autovia, a un polígon. És restaurant molt recomanable.
A Orpí. Envoltat de valls, muntanyes i boscos majestuosos, el Castell d'Orpí és un edifici històric amb orígens al segle XI i utilitzat de fortalesa durant la Guerra de Successió. Ara és un hotel rural amb molt encant i un restaurant acollidor amb diversos menjadors. A la cuina s'elaboren plats de rigorosa temporada que combinen la tradició catalana amb creativitat i tocs d'autor. Alguns exemples; arròs a la cassola mar i muntanya, lluç de palangre a la brasa amb cansalada ibèrica i camagrocs, carpaccio de peus de porc amb mongetes i foie gras.
Prop d'Igualada. Restaurant situat en l'hotel del mateix nom, el Molí Blanc disposa d'una carta selecta i de menús entre setmana i de caps de setmana molt complets, així com una extensa varietat en menús per a grup. I és que un dels seus punts forts són les sales per a celebracions i festes privades. El tipus de cuina és catalana, de mercat, moderna i de qualitat.
A Igualada. Un lloc molt vinculat a la vida social de la capital de l'Anoia, l'Ateneu Igualadí, fundat en un llunyà 1863 i que entre l'activitat que avui manté hi ha el Cafè, un espai que de ben segur no serà el restaurant més luxós que trepitjareu a la vostra vida però que té aquell sabor dels llocs històrics, tradicionals. A més a més, el servei és un no parar, i si no us va bé d'anar-hi a dinar també us hi podeu acostar a esmorzar o a fer un cafè.
A Capellades. Una cuina de mercat elaborada sense excessives complicacions però, pensem, amb una excel·lent relació preu-qualitat. Podeu demanar-hi des d'un llom a la mostassa fins a unes gambes a la planxa, o un cruixent de formatge de cabra amb tomàquets confitats. Però potser una de les grans atraccions de l'Amadeus és el mateix edifici històric, enclavat en un tram de muralla medieval i que conserva les voltes del segle XI i les masmorres, a més a més d'estar decorat amb escultures i pintures del pintor Freixes Vivó, que en va ser propietari.
Al Bruc. Magnífic lloc on aturar-se a menjar cuina tradicional catalana, ni que només fos per la gegantina presència de la muntanya de Montserrat a tocar mateix del restaurant. Però no només per això paga la pena venir aquí, evidentment, sinó que hi ha altres factors; els mateixos propietaris diuen que és "molt més que un restaurant", i cert que és així, perquè a Vinya Nova tenen horts, bestiar, fan el seu propi oli... Ja us podeu imaginar, doncs, que allò que serveixen a taula, en qualsevol dels múltiples menjadors, és de primera qualitat i proximitat.
També t'agradarà
Discover Time Out original video