Restaurants del Bages

Els millors llocs per tastar les especialitats i els productes de la comarca

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

A Camí de Sant Benet. Davant d'un monestir benedictí i al costat de la Fundació Alícia, aquest elegant restaurant forma part l'hotel Món. El xef Ivan Margalef dirigeix la cuina i proposa plats de proximitat, elaborats amb productes ecològics dels seus propis horts i que volen reflectir l'entorn paisatgístic de la zona i del moment del calendari. Menú del xef (55 euros, sense beguda) i dos de degustació; 'Un passeig per Sant Benet' (el curt, 95 euros) i 'El camí de Sant Benet' (el llarg, 115 euros). Reconegut amb una estrella Michelin.

  • Catalana
  • Fora de Barcelona

A Santpedor. Obert el 1987, la família Rafart-Vilarrasa elabora cuina mediterrània i de mercat, amb producte de temporada; terrines, guisats, rostits, saltats, brasa. El gènere marí ve de la costa catalana i el carni, de Castella. A la carta hi veureu des d'un capipota, fins a uns canelons, passant per un arròs i uns calamars farcits. Atenció al carro de les postres casolanes; pastissos de poma, formatge, xocolata, braços farcits, tiramisú, suflés, etc. Però les postres més clàssiques del Ramon són els crepes 'Suzette', flamejats al moment davant de la clientela. A la carta de vins hi ha el millor de la D.O. Pla de Bages. El restaurant, que forma part de l'hotel homònim, és gegant. Té un menjador central, tres privats, terrassa i jardinet. Obren cada dia de l'any.

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

Prop de Manresa. Un celler de vins ecològics amb segles d'història, Oller del Mas, que té un bar de vins i un restaurant de cuina sofisticada de territori, el Bages 964. Receptes tradicionals i innovació d'alta cuina. La carta està elaborada amb la bellesa de les vinyes, els camps i els boscos del Pla de Bages; arrossos (secs, risottos, melosos), peixos de mercat i carn excelsa (cérvol, txuletón, vaca gallega, etc.). Dos menús de degustació; picapoll (75 euros) i especial picapoll (90 euros).

A Manresa. Obert el 1957, és un dels emblemes gastronòmics de la ciutat i la comarca. Hi fan esmorzars de forquilla –'callos', cap i pota, orella, galta– i dinars de cuina tradicional. Carta curta amb una desena d'entrants, tres peixos, carns i postres. No cal que l'allarguin, hi ha tot el que cal; des d'una impressionant 'kokotxa' de lluç amb mongeta, fins a una refinada terrina de foie gras a la ratafia, des d'un turbot a la donostiarra fins a una espatlla de cabrit.

Publicitat
  • Marisc
  • Fora de Barcelona
Can Ladis
Can Ladis

A Sant Fruitós del Bages. La família Velasco es dedica al món del peix des de la dècada dels seixanta. Primer, com a propietaris d'una peixateria i des de finals dels 90, com a restauradors. Ara és la filla dels fundadors, en Ladislao i la Teresa, qui està al capdavant de la marisqueria Can Ladis. Tres menús; de migdia (32 euros), Costa Brava (52 euros) i Rías Baixas (67 euros). Potser quan penseu en mar no us ve el Bages al cap, però dinar o sopar aquí us farà sentir com si estiguéssiu a peu de platja.

La Volta del Rector
La Volta del Rector

A Cardona. Aquest restaurant cardoní ofereix cuina casolana de muntanya i de mar, amb peix fresc terra endins. Roba el nom a l’arcada medieval que connecta l’immoble amb l’església parroquial de Sant Miquel, joia gòtica del bisbat de Solsona. Sobre la volta, el rector: hi reposa casa seva. I, per sota, vianants que caminen apressats des de fa més de set segles. No només plats, sinó, també, tapes, copes i música –molta rumba.

Publicitat

A Mura. Cal Carter serveix menjar típic del lloc des de 1964, destacant dos plats "made in Mura": el poti-poti i els cigrons de Mura gratinats amb bacallà i allioli. En aquest restaurant familiar l'oferta canvia segons temporada, i si bé sempre és un bon moment per anar-hi us recomanem especialment que ho feu a la tardor, amb els bolets protagonitzant moltes de les receptes. El celler amb vins DO Pla de Bages és un altre dels elements a destacar de Cal Carter.

També t'agradarà

  • Viatge
Els millors restaurants de les comarques de BCN
Els millors restaurants de les comarques de BCN
Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb
  • Viatge
Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona
Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona
48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com
Publicitat
Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)
Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)
Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Tot sobre el Festival de Sitges Menjar a Sitges Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Quan un assisteix al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja sap que les jornades cinematogràfiques seran llargues. Perquè no us quedeu sense forces, us hem seleccionat alguns dels bars i restaurants més interessants de Sitges perquè sacieu l'apetit entre pel·lícula i pel·lícula. El Cable El Cable és ja una institució per a tot autèntic sitgetà: és el bar de tapes de tota la vida, el punt de trobada oficial. Regentat per la tercera generació de la família que li va donar vida l’any 1940, aquest emblemàtic bar de tapes continua delectant tota ànima que s’hi deixi caure amb unes braves de bandera, una truita que us convertirà en devots, i unes croquetes que ni les de l’àvia en un dels seus millors dies. I això només per començar. Continueu investigant les seves delícies casolanes amb una canya ben tirada a la mà que us quedi lliure. Us sentireu com a casa. Nem El Nem és un lloc de sorpreses. Començant perquè la seva carta de tapes i postres canvia cada mes, i continuant perquè tot el que hi trobes surt d’un colador de creació i d’una voluntat insaciable d’experimentar amb gustos i combinacions. Podeu trencar el gel tastant els ‘nems’, els tradicionals rotllets vietnamitas que dónen nom al local, i continuar el banquet sota les recomanacions del personal. Si us topeu a la carta amb el salmó marinat i l’steak tartar
Els grans restaurants del Baix Llobregat
Els grans restaurants del Baix Llobregat
La millor cuina de l'hort de Barcelona Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc. Dos en unUn cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56 Proposta '
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat