Restaurants del Vallès Occidental

Els millors llocs per tastar les especialitats gastronòmiques i els productes de la comarca

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

A Terrassa. Que no us enganyin ni els 50 m² del local ni el nom en diminutiu del carrer on es troba, a l'Indret s'hi fa cuina superlativa. Obert el 2018, una vegada més, el boca-orella ha funcionat dins i fora dels límits de la ciutat. El sabadellenc Pol Pratcorona ofereix una cuina biogràfica i lliure amb producte de proximitat i sempre de temporada. A la carta hi ha essencials que ja són clàssics de la casa, com la truita de patates cremosa amb sobrassada d'en Xesc Reina i formatge d'ovella i el caneló de pollastre rostit amb beixamel trufada i fons de vedella. Atenció a la secció de mar endins; a vessar peix fresc excels. El menú de migdia (17,75 euros) val molt la pena i sempre inclou una opció d'arròs.

  • Tavernes
  • Fora de Barcelona

A Sabadell. Obert el 2021, s'autodefineix com una taverna contemporània. La carta és un homenatge a les receptes tradicionals catalanes i a les hores i hores de xup-xup de les olles. Clàssics nostres (braves, ensaladilla, croquetes), imprescindibles del vermut (gilda, anxoves) i ‘platillos’ per compartir de brasa i d'accent forà (steak tàrtar, 'vitello tonnato', aletes de pollastre amb maionesa de miso cítrica). Sovint organitzen tasts de vins, formatges i ostres, concerts de petit format i col·laboracions amb locals de Barcelona.

Publicitat
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

A Bellaterra. A la carta hi trobareu origen, tradició, quilos de proximitat, Mediterrani, una mica d'aquí, un altre d'allà i girs personals. Traduït en plats; una brandada de bacallà i escalivats amb cítrics, un morro de bacallà confitat amb crema d'ametlla, porro i nyàmera o uns arrossos sublims que li ha donat fama al restaurant. Vins nacionals i internacionals i una bona selecció de cerveses artesanes. El local és a un xalet residencial amb jardí i diverses terrasses. L'Ebanito és el seu segon establiment, a Sant Cugat (Santiago Russinyol, 41).

  • Pizza
  • Fora de Barcelona

A Sant Cugat del Vallès. Elaboren la massa cada dia; fermentació i maduració de 72 hores. Ingredients de qualitat i temporada. Al forn de pedra hi elaboren pizzes napolitanes de tres bases diferents; tomàquet San Marzano, 'fior di latte' i blanques. D'entrants, 'piatti' i 'piattini'; amanides, lasanya, 'parmigiana', nachos (scamorza fumada i 'fior di latte', tomàquet, ceba morada, olives Kalamata i pesto), etc. Mecànic no passa desapercebut i està present als rànquings de les millors pizzeries d'Espanya i Europa.

Publicitat
  • Catalana
  • preu 2 de 4

A Terrassa. Història emotiva i bonica: els avis de l'Artur Martínez, xef Michelin a l'Aürt, van obrir aquest bar l'any 1952. Gairebé setanta anys després, el nét el va reobrir sota la forma d'una petita tasca de vins, vermuts i tapes on es pot reservar i hi ha pocs plats a la carta (tot i que sovint apareixen 'fores de carta' molt substanciosos). El poder de les petites coses: un vermut de la casa fet a la casa, canyes ben tirades a preu de bar (i no de 'gastrobar'), carta de vi petita i juganera, i clàssics de barra, infal·libles i redescoberts sota la mà del xef: braves, capipota, ensaladilla russa, croquetes, anxoves i formatges catalans. Ideal per anar-hi el cap de setmana: i si no teniu lloc, doncs agafeu la teca de la rostisseria, i feliços cap a casa. 

El Celler
El Celler

A Matadepera. La tercera generació de la família Bernils que mena el restaurant El Celler a una masia d'ambient familiar. Carta curta, ingredients de primera qualitat, arrels catalanes i tècniques contemporànies. Tres menús; el de migdia de laborables (36,5 euros), el nocturn de tapes (36, 5 euros) i el gastronòmic (50 euros). Exemples de plats? Doncs, des d'uns canelons rostits fins a un bacallà al pil-pil. La carta de vins té cent referències catalanes i espanyoles.

Publicitat
Can Feu
Can Feu

A Sabadell. Can Feu és –era– el barri on el 1970 va obrir un bar per als obrers del tèxtil, però, des de llavors, és, també i sobretot, una de les marques excel·lents de la gastronomia sabadellenca. Els Villagrasa –tercera generació, ja– hi practiquen cuina catalana moderna i de mercat, tancant la porta a enganys i artificis, i sense disfressar el producte. L’especialitat, el peix salvatge i el marisc; molt, de viver propi. Menú tradicional i carta moderna.

  • Cuina creativa
El Cingle
El Cingle

A Vacarisses. Cuina amb la signatura de Montse Estruch, basada en la tradició de casa nostra però amb àmplies mires, i amb una clara aposta perquè seure a taula es converteixi en un mar de sensacions. D'aquesta manera, amb la muntanya de Montserrat al fons presidint-ho tot, podreu gaudir d'uns sabors i unes presentacions exquisides, en un ambient cuidat al detall, ja sigui prenent taula a la sala, a la terrassa o al pati.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Fora de Barcelona
Heura
Heura

A Sant Cugat del Vallès. El restaurant Heura ofereix cuina de mercat, amb carta segons temporada que ens descobreix les millors combinacions que es poden realitzar amb els productes mediterranis. El local és perfecte per a aquells que busquin evadir-se una mica de la rutina diària i centrar els seus 5 sentits en la degustació de les seves magnífiques creacions. El seu saló amb capacitat per a 80 persones es caracteritza per un ambient agradable, acollidor i serè en què els clients rebran un tracte proper i personal. En la seva extensa carta podrem escollir entre amanides, risottos, carns, peixos o les delicioses garotes gratinades.

També t'agradarà

  • Viatge
Els millors restaurants de les comarques de BCN
Els millors restaurants de les comarques de BCN
Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb
  • Viatge
Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona
Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona
48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com
Publicitat
Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)
Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)
Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Tot sobre el Festival de Sitges Menjar a Sitges Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Quan un assisteix al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja sap que les jornades cinematogràfiques seran llargues. Perquè no us quedeu sense forces, us hem seleccionat alguns dels bars i restaurants més interessants de Sitges perquè sacieu l'apetit entre pel·lícula i pel·lícula. El Cable El Cable és ja una institució per a tot autèntic sitgetà: és el bar de tapes de tota la vida, el punt de trobada oficial. Regentat per la tercera generació de la família que li va donar vida l’any 1940, aquest emblemàtic bar de tapes continua delectant tota ànima que s’hi deixi caure amb unes braves de bandera, una truita que us convertirà en devots, i unes croquetes que ni les de l’àvia en un dels seus millors dies. I això només per començar. Continueu investigant les seves delícies casolanes amb una canya ben tirada a la mà que us quedi lliure. Us sentireu com a casa. Nem El Nem és un lloc de sorpreses. Començant perquè la seva carta de tapes i postres canvia cada mes, i continuant perquè tot el que hi trobes surt d’un colador de creació i d’una voluntat insaciable d’experimentar amb gustos i combinacions. Podeu trencar el gel tastant els ‘nems’, els tradicionals rotllets vietnamitas que dónen nom al local, i continuar el banquet sota les recomanacions del personal. Si us topeu a la carta amb el salmó marinat i l’steak tartar
Els grans restaurants del Baix Llobregat
Els grans restaurants del Baix Llobregat
La millor cuina de l'hort de Barcelona Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc. Dos en unUn cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56 Proposta '
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat