A Terrassa. Que no us enganyin ni els 50 m² del local ni el nom en diminutiu del carrer on es troba, a l'Indret s'hi fa cuina superlativa. Obert el 2018, una vegada més, el boca-orella ha funcionat dins i fora dels límits de la ciutat. El sabadellenc Pol Pratcorona ofereix una cuina biogràfica i lliure amb producte de proximitat i sempre de temporada. A la carta hi ha essencials que ja són clàssics de la casa, com la truita de patates cremosa amb sobrassada d'en Xesc Reina i formatge d'ovella i el caneló de pollastre rostit amb beixamel trufada i fons de vedella. Atenció a la secció de mar endins; a vessar peix fresc excels. El menú de migdia (17,75 euros) val molt la pena i sempre inclou una opció d'arròs.
A Sabadell. Obert el 2021, s'autodefineix com una taverna contemporània. La carta és un homenatge a les receptes tradicionals catalanes i a les hores i hores de xup-xup de les olles. Clàssics nostres (braves, ensaladilla, croquetes), imprescindibles del vermut (gilda, anxoves) i ‘platillos’ per compartir de brasa i d'accent forà (steak tàrtar, 'vitello tonnato', aletes de pollastre amb maionesa de miso cítrica). Sovint organitzen tasts de vins, formatges i ostres, concerts de petit format i col·laboracions amb locals de Barcelona.
A Bellaterra. A la carta hi trobareu origen, tradició, quilos de proximitat, Mediterrani, una mica d'aquí, un altre d'allà i girs personals. Traduït en plats; una brandada de bacallà i escalivats amb cítrics, un morro de bacallà confitat amb crema d'ametlla, porro i nyàmera o uns arrossos sublims que li ha donat fama al restaurant. Vins nacionals i internacionals i una bona selecció de cerveses artesanes. El local és a un xalet residencial amb jardí i diverses terrasses. L'Ebanito és el seu segon establiment, a Sant Cugat (Santiago Russinyol, 41).
A Sant Cugat del Vallès. Elaboren la massa cada dia; fermentació i maduració de 72 hores. Ingredients de qualitat i temporada. Al forn de pedra hi elaboren pizzes napolitanes de tres bases diferents; tomàquet San Marzano, 'fior di latte' i blanques. D'entrants, 'piatti' i 'piattini'; amanides, lasanya, 'parmigiana', nachos (scamorza fumada i 'fior di latte', tomàquet, ceba morada, olives Kalamata i pesto), etc. Mecànic no passa desapercebut i està present als rànquings de les millors pizzeries d'Espanya i Europa.
A Terrassa. Història emotiva i bonica: els avis de l'Artur Martínez, xef Michelin a l'Aürt, van obrir aquest bar l'any 1952. Gairebé setanta anys després, el nét el va reobrir sota la forma d'una petita tasca de vins, vermuts i tapes on es pot reservar i hi ha pocs plats a la carta (tot i que sovint apareixen 'fores de carta' molt substanciosos). El poder de les petites coses: un vermut de la casa fet a la casa, canyes ben tirades a preu de bar (i no de 'gastrobar'), carta de vi petita i juganera, i clàssics de barra, infal·libles i redescoberts sota la mà del xef: braves, capipota, ensaladilla russa, croquetes, anxoves i formatges catalans. Ideal per anar-hi el cap de setmana: i si no teniu lloc, doncs agafeu la teca de la rostisseria, i feliços cap a casa.
A Matadepera. La tercera generació de la família Bernils que mena el restaurant El Celler a una masia d'ambient familiar. Carta curta, ingredients de primera qualitat, arrels catalanes i tècniques contemporànies. Tres menús; el de migdia de laborables (36,5 euros), el nocturn de tapes (36, 5 euros) i el gastronòmic (50 euros). Exemples de plats? Doncs, des d'uns canelons rostits fins a un bacallà al pil-pil. La carta de vins té cent referències catalanes i espanyoles.
A Sabadell. Can Feu és –era– el barri on el 1970 va obrir un bar per als obrers del tèxtil, però, des de llavors, és, també i sobretot, una de les marques excel·lents de la gastronomia sabadellenca. Els Villagrasa –tercera generació, ja– hi practiquen cuina catalana moderna i de mercat, tancant la porta a enganys i artificis, i sense disfressar el producte. L’especialitat, el peix salvatge i el marisc; molt, de viver propi. Menú tradicional i carta moderna.
A Vacarisses. Cuina amb la signatura de Montse Estruch, basada en la tradició de casa nostra però amb àmplies mires, i amb una clara aposta perquè seure a taula es converteixi en un mar de sensacions. D'aquesta manera, amb la muntanya de Montserrat al fons presidint-ho tot, podreu gaudir d'uns sabors i unes presentacions exquisides, en un ambient cuidat al detall, ja sigui prenent taula a la sala, a la terrassa o al pati.
A Sant Cugat del Vallès. El restaurant Heura ofereix cuina de mercat, amb carta segons temporada que ens descobreix les millors combinacions que es poden realitzar amb els productes mediterranis. El local és perfecte per a aquells que busquin evadir-se una mica de la rutina diària i centrar els seus 5 sentits en la degustació de les seves magnífiques creacions. El seu saló amb capacitat per a 80 persones es caracteritza per un ambient agradable, acollidor i serè en què els clients rebran un tracte proper i personal. En la seva extensa carta podrem escollir entre amanides, risottos, carns, peixos o les delicioses garotes gratinades.
També t'agradarà
Discover Time Out original video