Rosamar
Rosamar

Bars de la Costa Brava amb vistes espectaculars

Els llocs on, a més de menjar molt bé, podreu gaudir de panoràmiques espatarrants del territori

Publicitat

Hi ha res millor que fer un mos o un beure i contemplar la Costa Brava? Estem convençuts que no. Per això us desvelem alguns dels bars amb les vistes més espectaculars del litoral gironí. Carregueu el mòbil i prepareu els hashtags perquè els necessitareu. 

Cala Bona
Cala Bona
Qui diu que un xiringuito no pot tenir glamour? A Cala Bona, a uns 2 quilòmetres de Tossa de Mar, s’hi amaga un dels racons amb més encant de la Costa Brava. En un entrant de gairebé 100 metres dins del mar, amb unes aigües cristal·lines i un entorn natural amb aires caribenys, s’hi troba el Xiringuito Cala Bona. L’establiment està camuflat a la naturalesa tal i com si formés part del paisatge. Amb la mirada posada cap al mar, es serveixen tapes, amanides i paelles fetes amb llenya. Prohibit marxar sense tastar la sangria, els mojitos o els magnífics gintònics que serveixen. Ideal per venir-hi amb amics o muntar-se una escapada romàntica en un entorn que molts qualifiquen de màgic. Si us hem convençut no us despisteu perquè és un local que només obre durant la temporada d’estiu.
Rosamar
Rosamar
No hi ha millors vistes de la platja de Canyet que les que t’ofereix el Restaurant Rosamar, situat a la urbanització de Santa Cristina d’Aro que li dóna nom. Aquest establiment és un petit oasi enmig de la tumultuosa carretera de corbes que uneix Sant Feliu de Guíxols amb Tossa de Mar, tot i que si vols gaudir d’una experiència 100% Costa Brava i arribar-hi per mar, disposen de boies on amarrar la barca just a sota del restaurant. El restaurant és una antiga masia restaurada que ofereix una cuina mediterrània amb productes locals i una extensa carta per tots els gustos, tot i que per ser sincers, allà toca demanar-hi arròs. Els cambrers volen d’un costat a l’altre repartint paelles entre les taules, i que és que ja se sap que a l’estiu, l’arròs i el mar han fet sempre un  bon matrimoni. 
Publicitat
El Dorado Mar
El Dorado Mar
El Dorado Mar és un lloc per quedar bé. Si vols sorprendre els amics o convidats, porta’ls en aquest clàssic restaurant de Sant Feliu de Guíxols. Situat a mig camí de la pujada de Sant Elm, El Dorado es troba literalment a sobre de la badia ganxona. De dia, pots menjar-hi tot gaudint l’espectacle de les platges farcides de banyistes, els grups de nens fent optimist o l’anar i venir d’embarcacions del club nàutic, mentre que a la nit tot es difumina en un captivador espectacle de llums que et fa apartar els ulls del plat. La seva cuina és correcta, amb un menú variat i una bona relació qualitat preu. Pots gaudir-ne a l’estiu a la terrassa o a l’hivern en una disputada filera de taules al costat de la finestra. Si vens amb un grup gran, intenta que t’obrin la sala de la planta baixa, té accés directe a l’encantadora platja de Can Rius. 
  • Baix Empordà
Sansibar
Sansibar
A l’estiu tan important és una bona banyota com el vermutet de després. A la Fosca, una de les platges més paradisíaques de Palamós i lluny de la massificació de la platja gran, s’hi troba el xiringuito SansiBar. Pots anar-hi amb pareo i descalç, perquè està situat literalment a sobre de la sorra. Pertanyent a l’Hostal La Fosca, té una terrassa més que sol·licitada amb una estètica senzilla amb el blanc i el blau més mediterranis i una celebrada pèrgola per protegir-se del sol si s’escau.  Al SansiBar pots demanar-hi una cervesa ben freda, tapes o un fresquíssim peix i marisc a la platja mentre gaudeixes “mediterràniament” de les vistes, com diria l’anunci. Si prefereixes anar-hi al final de la jornada de platja quan el sol comença a caure, deixa’t seduir per algun dels còctels afrodisíacs que serveixen i que conviden a fer servir l’etiqueta #drinkporn. 
Publicitat
  • Baix Empordà
Us imagineu picar quatre tapes o fer un gintònic contemplant la meravellosa cala d'Aiguafreda? Ja podeu deixar de somniar i posar rumb a El Vermut. Un singular 'xiringuito' ideal per fer un bon mos al migdia (sobretot pop a la gallega o salmó marinat) o una copa durant la nit. Podreu relaxar-vos una estona, fer unes fotos impressionants i, de pas, comprovar si com diu el Sunday Times, la d'Aiguafreda és la millor platja del món.
  • Cocteleries
  • Baix Empordà
El Jardí de Can Marc
El Jardí de Can Marc
Una gastro-cocteleria chill-out amb les vistes més privilegiades de Begur. Així és El Jardí de Can Marc, una masia amb més de 300 anys d'història. Va passar de ser un convent a una notaria i d'aquí a una granja, un restaurant, una galeria d'art, una discoteca i, finalment, una gastro-cocteleria. Què hi podem trobar? Tapes (des d'unes braves o sonsos a l'andalusa a un tataki de tonyina o un steak tartar), cocktails (tant clàssics com d'autor), vins, ginebres i licors. A més, tenen opcions per a celíacs. Un petit paradís per desconnectar i passar una nit màgica a la Costa Brava.
Publicitat
El Balcó de Calella
El Balcó de Calella
El nom del restaurant és El Balcó de Calella, us cal més informació per imaginar el que pot oferir? Exactament, aquest restaurant és sens dubte el qui compta amb les vistes més espectaculars del paisatge de Calella de Palafrugell que tant va inspirar grans literats com Josep Pla. Pertanyent a l’Hotel Sant Roc, el restaurant El Balcó de Calella ofereix cuina de mercat i d’autor regada amb la visió de les mítiques voltes, la platja del port Bo o les instantànies més “instagramejables” de la Costa Brava. És típic degustar-hi un bon arròs o una fideuada, tot i que el peix, els tàrtars o la vedella són també grans eleccions. També podeu aprofitar per anar-hi entre setmana a fer un menú amb un preu més que correcte i gaudir del lloc sense tanta gent. Demaneu una taula al costat del mar i estareu literalment penjats en un balcó a la Costa Brava. 
  • Cuina creativa
  • Baix Empordà
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Casamar
Casamar

No és un lloc per anar-hi cada dia, perquè el Restaurant Casamar de Llafranc té una estrella Michelin i ja se sap que això es paga. Però com diu la dita, “un dia és un dia” i aquesta experiència s’ho val. Pertanyent a l’Hotel Casamar, aquest restaurant liderat pel carismàtic xef Quim Caselles té unes vistes a l’alçada de la cuina d’avantguarda que s’hi serveix. A la seva terrassa, tens el passeig, el club nàutic de Llafranc i els magnífics colors del mar de la Costa Brava als teus peus (fer-s’hi una foto és obligat).

Si la vista et resulta inspiradora, prepara’t per l’espectacle gastronòmic que s’hi orquestra. El xef juga amb sabors, aromes i textures que et provoquen i que homenatgen el producte local a cada plat. El bon gust regna en totes les presentacions. Si no saps què demanar, compten amb un magnífic menú degustació perquè això del “pica-pica” sempre és garantia.

Publicitat
  • Japonesa
Restaurant Far Nomo
Restaurant Far Nomo
No baixeu de Sant Sebastià sense viure l’experiència gastronòmica del Far Nomo.  Si bé us pot sobtar trobar un restaurant japonès en un lloc tan mediterrani, l’excel·lència d’aquest establiment ha creat adeptes d’arreu del món i ha fet d’aquesta jugada arriscada una aposta guanyadora. El local és elegant i acollidor, i podeu espiar els cuiners a través d’un vidre que us ensenya l’activitat de la cuina per començar a salivar. Els productes són frescos i de proximitat i els plats estan a l’alçada de la seva situació privilegiada. Disposen d’entrants japonesos, una amplia carta de tàrtars i tatakis, sushi, arrossos i brasa. Una recomanació que arrasa? El tàrtar de tonyina o el de gamba de Palamós. Si hi aneu a l’estiu, feu-vos el regal de reservar taula a la terrassa per gaudir de les increïbles vistes del restaurant.
  • Marisc
  • Costa Brava
  • preu 3 de 4
El Toc al Mar
El Toc al Mar

Ser al bell mig de la platja i menjar com un rei és possible. A l’emblemàtica cala d’Aiguablava de Begur, probablement la platja de la Costa Brava que més triomfa a les xarxes socials per ser un paradís terrenal, s’hi amaga el restaurant Toc de Mar. Un lloc amb classe on menjar sobre la sorra gaudint de la brisa marina. Disposa d’una carta de quilòmetre 0 amb producte fresc i cuit al forn de llenya com els musclos, les sardines i el pop a la brasa o els seus peixos a la brasa d’alsina. Si sou fanàtics de l’arròs, en tenen de tota mena. A destacar l’arròs caldós de llagosta vermella del Cap de Begur o l’arròs fosc de l’Empordà. El preu pot ser elevat si et despistes, però no pica en excés perquè fa justícia a l’experiència.

El restaurant disposa d’amarradors i llanxa pels comensals intrèpids que vulguin rematar l’àpat amb una passejada per la costa begurenca. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat