El Ginjoler
El Ginjoler

10 restaurants de la Costa Brava que ho peten a Instagram

Les fotografies que pengen aquests restaurants a Instagram et faran salivar.

Publicitat

Si és veritat allò que diuen que molts mengem més per la vista que per l'estómac, prepareu-vos perquè aquests 10 restaurants ho peten tant als fogons com a Instagram! 

10 restaurants que et faran salivar a Instagram

  • Baix Empordà
La Taverna de Can Quim
La Taverna de Can Quim
Si el vostre amor pels formatges i el vi és d’aquests per tota la vida, necessiteu visitar la Taverna de Can Quim a Sant Feliu de Guíxols. La Vanessa, la propietària, és una autèntica estrella dels formatges que us prepararà una taula de degustació personalitzada en base als vostres gustos i us servirà el vi que més hi casi. Tenen formatges de tots tipus i procedències i els podeu demanar acompanyats de pa o embotit o directament donar-vos un bany de formatge a les seves espectaculars fondues o raclettes i sucar-hi pa i talls de poma fins que rebenteu. El local és molt acollidor però força petit, així que recordeu reservar sempre prèviament per evitar quedar-vos amb un pam de nas.
  • Cuina creativa
  • Alt Empordà
Taverna Cal Músic
Taverna Cal Músic
D’ençà que Marc Joli fes aparició a un conegut programa de televisió, la demanda de taules del seu restaurant a Figueres va augmentar i, en conseqüència, van haver d’ampliar-lo. El mèrit, però, no és només de la tele, Joli demostra una gran destresa als fogons de Cal Músic (homenatge al seu avi, músic reconegut de la comarca), on tothom pot trobar un plat que satisfaci els seus gustos, des dels més clàssics als més atrevits. Fan cuina de mercat amb producte de la zona i hi fusionen altres cultures gastronòmiques. Mereixen un aplaudiment els raviolis de gamba i botifarra de perol al vapor o el brioix fondant de formatge i tòfona. Bona opció de menú de migdia al centre de Figueres, amb opcions originals i amb bon producte de temporada.
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Pahissa Mas del Pou
Restaurant Pahissa Mas del Pou
Pahissa Mas del Pou és tot bon gust, estètica i color al plat. Les creacions de cuina 100% mediterrània d’aquest encantador restaurant de Pals són dignes de l’etiqueta #foodporn i volem posar-vos altes les expectatives, perquè segur que estaran a l’alçada. La seva cuina té un fons tradicional però s’hi nota la petja de la creativitat i l’esforç de qui no serveix un plat si no està i llueix perfecte. Demaneu el menú degustació i deixeu-vos sorprendre. El restaurant està situat en una masia de revista i té un ambient ideal per anar-hi amb amics o en busca d’una escapada romàntica. Si el temps és bo, demaneu menjar a la terrassa i us sentireu uns autèntics senyors.
  • Japonesa
  • Baix Empordà
Restaurant Can Kai
Restaurant Can Kai
Can Kai és el millor restaurant de sushi de la Costa Brava, així de clar. Només cal que entreu al seu Instagram per veure que el que ofereixen és la qualitat posada al plat (perill: salivadaimminent!).Beneïts ells, compten amb productes fresquíssims i de primer ordre que els fan un autènticpecat. No hi ha millor exemple que els exquisits sashimis de salmó, tonyina o toro queserveixen. La carta és molt extensa i de veritat que us ho recomanem tot, però si ens obligueu a triar a punta de pistola no us podeu perdre el carpaccio de gamba vermella de Palamós ni els gunkans picants de salmó o tonyina, que es serveixen enrotllats amb el propi peix i porten un arròs amb formatge cremós.Important dir-vos que tenen també opcions per vegetarians i una àmplia oferta de cervesesjaponeses. Acabem amb la mala notícia: el restaurant obre només per temporada alta, així que l’hivern se’ns fa sempre moooooolt llarg.
Publicitat
  • Cuina creativa
  • Est
Els Tinars
Els Tinars
Des d’una masia situada al peu de les Gavarres, els germans Gascons assumien el repte de posar al dia la cuina catalana elaborada amb productes de proximitat i de temporada. Tasteu el llobregant blau (llamàntol), cuinat amb ingredients tan singulars com el tomàquet, l’alvocat o el fonoll, juntament amb cítrics i una maionesa de coral –la massa que té al cap–. Us adonareu que el repte està més que superat! De fet, una estrella Michelin els abona des de 2008. Però si encara no esteu prou convençuts, observeu la combinació de la tòfona negra i la salsa de mantega amb els nyoquis melosos de patata. A les carns, admirareu l’actualització que fan del típic entrecot a partir de bou gallec a la brasa de carbó, polenta, carxofes i cebetes. DÚNIA
  • Baix Empordà
Restaurant Vicus
Restaurant Vicus
Ens encanta el Vicus perquè és sempre una aposta segura. Situat al bell mig de Pals, aquest restaurant de ofereix cuina catalana moderna i creativa que juga amb els productes de proximitat, un compromís que li ha valgut guanyar-se el difícil segell de restaurant Sloow Food. La seva cuina és preciosa, d’aquelles que et guanya per la vista i t’obliga a fer fotografies al plat abans de tastar-lo. Si no hi heu anat mai, us recomanem triar algun dels seus tastets per compartir i així poder provar coses tan excepcionals com el plat d’albergínia, anguila fumada i alvocat o el bikini de formatge Tou dels Til·lers, tòfona i pernil ibèric. Encara que us motiveu amb els entrants, guardeu gana perquè com a bons palsencs, brillen pels seus espectaculars plats d’arròs de l’Estany de Pals i fan uns postres dignes de ser devorats.
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant El Ginjoler
Restaurant El Ginjoler

A la part del darrere del monestir de Sant Feliu de Guíxols s’hi amaga una joia digna de ser visitada (i tastada): El Restaurant El Ginjoler. En un espai d’una bellesa aclaparant i on s’hi combina el disseny amb el respecte per l’estructura original, el menjador del restaurant està situat a l’antic refectori de la comunitat monàstica. Es tracta d’un espai ple d’arcs i capitells on s’hi respira una sensació de pau i recolliment. La cuina també està emplaçada al lloc on originalment hi cuinaven els monjos, que van habitar l’espai fins a mitjans del Segle XIX. El menjar que s’hi serveix però poc té a veure amb l’austeritat de la gastronomia monàstica, ja que El Ginjoler, capitanejat per la xef Carme Picas, predica una cuina moderna i de creació que s’ha de tastar almenys un cop a la vida. Si hi aneu a l’estiu, no us perdeu l’experiència de sopar a l’espai privilegiat de l’Hort del Rector, on hi tenen una terrassa il·luminada amb un gust exquisit.

  • Baix Empordà
La Tastaolletes
La Tastaolletes
La Tastaolletes és un oasi íntim enmig del massificat passeig de Sant Antoni de Calonge. Un petit espai gastronòmic de categoria fill de la Xantal i en Miquel, que el 2010 van decidir fer un canvi de vida i endinsar-se en el món apassionant de la restauració per sort de tots els seus fidels comensals. Ja sigui escollint els seus menús o la carta, veuràs que és un d’aquests llocs on els ulls són igual d’importants que el paladar, perquè els plats són autèntiques obres d’art. La seva cuina mescla la tradició catalana i diverses influències internacionals i compta amb plats tan divertits com canelons sense pell, baos de port ibèric, abricoc i parmesà o “Ens ha caigut el cheesecake” (tal i com ho llegiu!). No és un lloc per anar-hi cada dia perquè el preu és elevat, però està a l’alçada de l’experiència que t’ofereixen. T’ho deixaràs perdre?  
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Can Kiku
Restaurant Can Kiku
Si ets un carnívor dels que creuen que no hi ha res més trist que un plat de verdura, Can Kiku a Sant Feliu de Guíxols es convertirà en el teu nou restaurant preferit. És un temple de la carn i el que és més important, saben com tractar-la. Allà hi podràs degustar entrecots com déu mana, diferents tipus de talls com la presa, el secret o la ploma o carns procedents de diferents parts del món com Austràlia, Japó o Uruguai.A més a més tenim bones notícies! Són uns xefs de campionat, amb la qual cosa a banda delsplaers carnals podràs regalar-te també tapes i racions increïbles com el seu mític tàrtar de vedella, carpaccios d’escàndol o unes tires de pollastre amb salsa de curri i mango que et faran la vida més feliç.
  • Catalana
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4
La Cantonada
La Cantonada
Els bisbalencs treballadors i la gent de pas a la Bisbal són afortunats de tenir un restaurant com la Cantonada on poder menjar un menú entre setmana en temps record per tornar ràpid a la feina però sense que es noti la pressa. I aquesta dolça sensació és gràcies a un local acollidor i un menú ajustat però de qualitat, amb plats diferents cada dia. Després de molts anys lligat a un matrimoni bisbalenc molt vinculat a la ciutat, l’Assumpta i en Rafael, des de finals del 2015 està regentat per una altra parella, en Xavier i la Susana, vinguts de Barcelona i que han sabut seguir amb el mateix esperit i èxit d’abans. La cuina de la Cantonada és honesta, sense artificis, amb la seguretat de qui cuina amb bon producte de proximitat. Però això no vol dir que tot es redueixi a cuina catalana, sinó que la passió viatgera dels propietaris fa que els plats s’impregnin de cuines de tot el món, sense extravagàncies. Al cap de setmana també hi ha menú i el restaurant s’emplena de famílies i amics. Feu especial atenció als postres casolans, senzills però on s’hi nota l’experiència d’en Xavier d’haver treballat durant dos anys en un obrador de pastisseria tradicional.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat