La cuina de Xavier Sagristà a l'interior del Casino Peralada té un aroma inconfusible a estrella Michelin. Encara no la té, però és fàcil pronosticar que molt aviat la cuina creativa d'arrel empordanesa d'aquest xef que ha sabut crear una carta amb caràcter, de vocació saludable i estacional, brillarà en l'univers Michelin. Tot això gràcies a entrants com les cloïsses amb espàrrecs de mar, poma verda, api i cogombre; i plats com el mar i muntanya de llom de xai amb calamars, o el gratinat de llamàntol blau amb pasta fresca garganelli. La de Sagristà és una alta cuina mediterrània que no dubta a flirtejar amb altres cuines del món, com demostren plats de la carta com un tiradito de vieires amb cansalada ibèrica i verduretes. L'entorn no pot ser més privilegiat: les dependències d'un castell medieval amb majestuosos jardins de conte, on tindrem constantment la sensació que en qualsevol moment apareixerà Carson, el majordom de Downton Abbey.
Voleu donar-vos un bon homenatge? Passar un migdia o una nit de luxe amb una companyia immillorable i, evidentment, un bon plat? Aquesta és la vostra guia! 12 restaurants del litoral gironí ideals per una primera, segona o tercera cita. O quarta o... ja ens enteneu oi?