Cargols a Girona: els millors restaurants per menjar-ne

A Girona hi ha un bon grapat de temples per afartar-se de cargols

Publicitat

A favor o en contra? Deliciós o repulsiu? Si sou, sí o sí, de la primera categoria, us hem preparat una llista amb les millors cargolades de Girona i la Selva. I, si sou de la segona categoria però us atreviu a tastar-los... no us en penedireu! Bon profit! 

  • Catalana
  • preu 2 de 4

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana. 

  • Braseries
  • Eixample
  • preu 2 de 4
La Brasa
La Brasa
Cuina catalana i una bona brasa. Sabor i tradició. Són les claus (de l’èxit) del restaurant Brasa. A més, és clar, de la qualitat de la carn: maduració òptima i denominació d’origen gironina. El plat estrella de l’establiment són, evidentment, la carn i les verdures de temporada preparades amb brasa de carbó vegetal. Però a la carta hi trobem petits tresors amagats com els cargols a la llauna amb tres salses o sofregit de tomàquet picant o les croquetes de rostit de pollastre. Gairebé millors que les de l’àvia. Tot, això sí, acomoanyant d’un bon pa de pagès torrat a la brasa, all, tomàquet i oli d’oliva verge. Dit això, bon profit! 
Publicitat
  • Catalana
El Celler de l'Adroher
El Celler de l'Adroher
El celler és un restaurant familiar de cuina catalana i de mercat totalment km 0: les verdures i la carn són de la Vall del Llémena. La resta, de les comarques gironines. Les especialitats de la casa són l’espatlla de xai al forn, els cargols a la grotesca i el bacallà amb samfaina. La nostra recomanació? Que comenceu amb el pica-pica de la casa. No us en penedireu! 
  • Catalana
  • La Selva
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Mas Romeu
Mas Romeu
La història del Mas Romeu és la d’un esforç constant per trobar l’essència de la cuina tradicional, intentant aconseguir els resultats d’abans a partir d’una recerca actual sobre la cocció adequada dels ingredients de temporada més frescos. Tot això sense oblidar la presentació dels plats. Antiguitat i modernitat a la vegada. Tenen un menú diari on tenen cabuda plats de sempre com els macarrons, l’escudella o els rostits. Les seves especialitats són els cargols a la llauna, l’arròs negre, les paelles mixta o de marisc, i el cim i tomba de rap o l’ànec amb salsafins, característics de la zona. Fan carn a la brasa de tot tipus i marisc de primera qualitat. Mas Romeu és un lloc comú per a celebracions de tot tipus en aquelles contrades.
Publicitat
  • Catalana
  • La Selva
Can Sabata
Can Sabata
Cuina catalana, casolana i de mercat. És el que ofereix Can Sabata, un restaurant molt a prop del centre de Lloret de Mar decorat com una antiga masia catalana. Tot i que la carta és força àmplia i ofereixen una gran varietat de plats, no podeu marxar de Can Sabata sense tasta el secret ibèric a la brasa amb salsa de 1000 espècies, els ous estrellats amb botifarra negra i l'arròs caldós amb pollastre, botifarra, conill i verdures. També tenen una carta de postres impressionant.  I dos imprescindibles de temporada: els cargols i els calçots. 
  • Tavernes
  • Girona
Can Serrallonga
Can Serrallonga
Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistec de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat