Bubbles

Els 35 millors restaurants de Girona

Els millors fogons de la ciutat de Girona

Publicitat

Girona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. L'oferta és variada i de qualitat: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 35 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules gironines. Bon profit!

  • Cuina creativa
  • Oest
  • preu 4 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Celler de Can Roca
El Celler de Can Roca
Girona té el millor restaurant del món. Una frase tan fàcil de dir i, a la vegada, una realitat tan difícil d’aconseguir. Ho saben prou bé els tres germans Roca que, des del 1986, han picat pedra i aflorat enginy per arribar a fer possible un restaurant tan excepcional i excel·lent que qualsevol bon adjectiu qualificatiu corre el risc de quedar-se curt a l’hora de categoritzar-lo. Per als qui la cuina i les sensacions que pot transmetre el menjar en una taula són la seva màxima felicitat, llavors en Joan als fogons, en Josep a la sala i a la bodega, i en Jordi a la rebosteria, són els màxims creadors de felicitat. El seu objectiu diari és fer emocionar el client fent-lo viure una experiència màgica des que entra fins que surt. Per fer-ho possible, una setantena de professionals i els millors productes de proximitat i de tot el món estan al servei d’una cinquantena escassa de comensals. Però l’equació no es resoldria sense una tercera variable que engloba tradició culinària, avantguarda, investigació i la seva pròpia manera de ser i pensar. Sense perdre mai els seus orígens en la cuina catalana apresa de la seva mare i el restaurant familiar Can Roca, situat a pocs metres del Celler (i on cada dia hi van a dinar tot el personal), els tres germans han conquistat la gastronomia mundial fins i tot creant noves tècniques de cuina que han marcat tendència i que ara altres restaurants del món apliquen. T’atreveixes a viure-ho? Doncs des del 2013 hi ha un nou sistema de reserves p
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 4 de 4
Massana
Massana
Una idea, un plat. Així neix la cuina creativa al Massana, de la mà dels ingredients de temporada de més qualitat, vinguin d’on vinguin, però que permetin plasmar el concepte que es vol transmetre. Tota una declaració d’intencions mereixedora d’una estrella Michelin des del 2007. A la carta, un bon tractament de les matèries primeres, domini de les coccions i picades d’ullet a la cuina japonesa o de l’orient, de tant en tant. Salmó semicurat fumat al moment i salsa 'ponzu', 'gyoza' de perdiu a la col, anguila lacada sobre cansalada i amanida d’encurtits i, a les postres, 'yuzu' i cogombre en textures i aromes de menta fresca. Deixeu-vos seduir per les idees Massana!
Publicitat
  • Asiàtica
  • Centre
  • preu 2 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables del Mien són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen. També podem trobar entrants, com les fantàstiques gyozas de gambes o pollastre, i unes postres per llepar-se'n els dits (no marxeu sense tastar el pastís de te verd!) però l'autèntic rei de la casa és, sense cap mena de dubte, el ramen. El brou és casolà i 100% xinès, els fideus estan fets a mà,-per l'entranyable avi de l'entrada, de fet-, i els 'toppings' són força variats: porc, ànec, vedella o llagostí a la tempura. En definitiva: un ramen que seria capaç de ressuscitar els morts. No us agrada la sopa? No patiu: també podeu demanar uns bons fideus picants. En trobareu amb bolets, peix o carn. Per llepar-se'n els dits!  
  • Catalana
  • Centre
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Arròs i Peix
Arròs i Peix
El menjar entra pels ulls. I això ho ho saben molt bé a l'Arròs i Peix. Un restaurant situat al bell mig del Barri Vell de Girona que consta d'un taulell ple de peix i marisc fresc,- com en una peixateria-, on el client escull, en directe, el producte que vol menjar. Tant el primer com el segon plat. L'encarregat del taulell et pesa el producte al davant i, a més, et proposa diferents maneres de preparar-lo. Si decidiu començar amb una mica de peix i marisc (els xipirons a l'andalusa paguen molt la pena i el tartar de salmó és exquisit) podeu optar per menjar-vos, de segon plat, l'altra gran pilar de la casa: els arrossos. Tenen diversos tipus de paella (mar i muntanya, bacallà i espàrrecs, peix i marisc, verdures…), arròs caldós (de peix i marisc, llagosta o pop) i arròs negre, amb o sense bacallà. És difícil quedar-se només amb un, però l'arròs caldós de peix i marisc és de categoria. A més, no cal que compartiu l'arròs entre dos: també serveixen racions individuals.  Si l'arròs tampoc us fa el pes, podeu optar per una fideuà (boníssima), un bon peix que us tallaran i serviran davant vostra, i fins i tot, carn. En tot cas, estem davant d'un molt bon restaurant de cuina de mercat on el més important és la qualitat del producte. Cuiden la presentació però l'objectiu sempre és que el producte,-sigui peix o marisc-, conservi el seu sabor i textura original. Tot acompanyat d'una bona carta de vins i d'una petita però interessant selecció de postres casolans. Un (altre) impresci
Publicitat
  • Centre
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Umai
Umai
Una bona referència de cuina asiàtica a Girona. Quan va obrir les portes, a Girona hi havia poca oferta de restaurants d’aquest tipus. Aquesta és la història d’un cuiner d’origen mexicà i la seva dona, xinesa, que van decidir crear un restaurant de cuina oriental amb barra de sushi. El cuiner va tenir l’oportunitat de treballar en establiments de Tòquio durant 4 anys, on va aprendre a elaborar el millor sushi. A més del Japó, l’Umai fa un recorregut pel sud-est asiàtic, passant per l’Índia, Malàisia, Corea i Xina. Així, a la carta hi cap el sushi però també altres elaboracions menys conegudes com el yukhoe, tàrtar de vedella a l’estil coreà. Just al costat, connectats per la terrassa, hi tenen l’Izakaya, on ofereixen cuina més informal, com ara el robatayaki, cocció típica asiàtica a base de caliu de carbó. El menú del dia, molt bé de preu, permet escollir entre diverses opcions del seu ventall de cuina. També fan menús degustació.
  • Creperies
  • Centre
La Vedette
La Vedette
Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell. La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep més sol·licitada és “La Vedette”, amb formatge cabra, magret d’ànec amb chutney de poma, pera, raïm i panses, i reducció de vinagre de gerds. En segona posició hi ha la crep “Pastoret”, també amb formatge de cabra però incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert. A més a més, de la carta cal fer una menció especial a la fondue de formatges artesans importats directament de Suïssa.
Publicitat
  • Japonesa
  • Centre
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Els que perdem el cap pel sashimi i ens alimentariem només a base de ramen, gairebé plorem de l’emoció al descobrir que aquest restaurant que, amb els anys ha aconseguit situar-se com un dels millors japonesos de Girona, també ofereix take-away. Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar per emportar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina, l’amanida d’algues amb ruca i raves amb algues marinades, tonyina saltada amb sèsam i maionesa japonesa i, sobretot els takoyaki: uns bunyols de pop i gingebre vermell que, literalment, fan caure d’esquena. 
  • Bars de tapes
  • Eixample
Si ets un amant de devorar els aperitius dels casaments i sempre trobes que se’t fan curts, sabràs apreciar el Ham Session. Aquí tot va a l’engròs i, sobretot, sense pressa. Més que un restaurant amb carta, es tracta d’un concepte nostrat de bufet lliure amb beguda a part. El menú? Un sopar informal i pensat per entaular-se amb calma, amb la base d’un càtering de delicatessen amb abundància de pernils ibèrics, foie, assortit de formatges, selecció de vins i més. Obert el 2012, el pare del Ham Session és la botiga Don Jamón especialitzada en la venda de pernils i embotits des de fa dècades. Pensa en reservar taula abans d’ana-hi perquè aquí no existeix el concepte segon torn: la taula és per tu i els teus durant tota la nit.
Publicitat
  • Italiana
  • Eixample
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
La Piccola
La Piccola
Pizzes, pasta fresca i seca i risottos, el trio per excel·lència de qualsevol restaurant que es declari italià fins a la medula. A la Piccola de Girona ho trobareu tot. Ideal per a un d’aquells dies en què somies en una pasta ben feta. La voleu farcida? Doncs en tenen de bolets, de formatge provola i speck (pernil curat), de gorgonzola i nous, de carn, de ricotta i espinacs, de salmó i de peix. Ah! I no es descuiden de la lassanya, de carn o de verdures, ni dels canalons, de carn o d’espinacs. Pel que fa a la pasta seca, la podeu combinar amb infinitat de salses, com ara la bolonyesa, l’arrabiatta (sigueu atrevits!), la carbonara o als quatre formatges, entre d’altres. Parlem-ne de la llista llarga de pizzes fetes al forn de llenya que, si ho voleu, us podeu endur a casa! Sense oblidar-nos dels risottos tan sorprenents com el de crema de taronja. Sereu capaços d’escollir un sol plat?
  • Mediterrània
  • Est
Blanc
Blanc
Treballadors gironins, esteu de sort! Els menús del Blanc són dels que miren per a la vostra salut. Ubicat dins l’Hotel Ciutat de Girona, és una bona opció per als que us toca menjar a fora sovint. Combinen els plats de manera equilibrada però no per això més avorrida. De primer, sempre hi trobareu una crema o una amanida condimentades amb gràcia, com l’amanida de maduixots amb formatge de cabra. Els segons inclouen opcions de carn i de peix i, per als més primmirats, sempre n’hi ha algun a la planxa. Per posar un exemple: bacallà gratinat amb allioli de mel o entrecot de vedella de Girona. S’adapten a tots els públics, per això inclouen plats aptes per a celíacs i vegetarians. Aprofiteu-ho! Els caps de setmana també tenen menú!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat