paella
© asife
© asife

Els millors arrossos a peu de platja

Els restaurants de la Costa Brava on menjar un bon arròs

Publicitat

Amb l’expectativa de disputar-se la paella amb 15 milions de guiris, ¿hom pot esperar un bon arròs a la sorra? És difícil, sí. Però no impossible. Aquí teniu tres restaurants que ens encanten on podreu menjar un arros contemplant les onades. 

  • Marisc
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4
Solimar
Solimar
En una punta de la platja del Racó, just a la frontera entre els termes de Pals i Begur, t’espera el Solimar a primera línia de mar. És un lloc ideal per acabar d’arrodonir un assolellat dia de platja amb un bon arròs per dinar. Centrat en arrossos i peix, aquí es practica una cuina sense pretensions, de cara a barraca i amb preus ajustats per a totes les butxaques. L’ambient és familiar i a l’estiu no s’hi cap. Per tant, si no vols espatllar un fantàstic dia de platja, reserva-hi taula amb antelació. Tota l’oferta és a la carta i, tot i ser un restaurant de mar, curiosament l’arròs que més triomfa és a la cassola amb costelló i salsitxa, però també el de llamàntol i la paella de marisc. Quant a peix, una bona opció és el llobarro a la sal o al forn. I si ja ets el que se’n diu un client habitual, pots trucar uns dies abans i demanar el peix que voldràs menjar, encara que no estigui a la carta, perquè te’l cuinaran per encàrrec de la manera que vulguis.
  • Marisc
  • Costa Brava
  • preu 3 de 4
El Toc al Mar
El Toc al Mar
En té tot l’aspecte i de fet ho es: vet aquí un autèntic xiringuito de platja, amb els seus plàstics i les seves cadires metàl·liques i allotjat a una antiga barraca de pescadors. És a la platja d’Aiguablava, molt maca però també tremendament freqüentada a l’estiu, i no pas només per la qualitat de les seves aigües sinó que ens hi juguem el que vulgueu que molts hi arriben seguint l’aroma de la fusta d’alzina que crema al forn de la barraca, i que serveix per coure a la brasa els peixos del dia de les barques de Begur o arrossos de recepta antiga i sense concessions. No és barat, i cal anar amb compte a l’hora de demanar el peix perquè el preu és segons el pes de la peça; no dubteu en fer-la pesar i després decidir-vos. El que ens roba el cor és que tenen el meravellós detall de dur-te l’arròs fins al petit port esportiu d’Aiguablava perquè puguis gaudir-lo sense baixar de la barca.
Publicitat
  • Alt Empordà

Aquest local que es troba en aquell meravellós punt mig entre el xiringuito de platja i el sofisticat resturant d'alta cuina és un clàssic de la Costa Brava des que va obrir les seves portes el 1948. Es troba en plena platja, però no per això hi regnen les xancles i la informalitat. Garbet és un restaurant on entaular-se amb vistes al mar, al quan s'hi pot accedir (ho recomanem) a través d'un servei de taxi-barca, que ens traslladarà directament a un paratge on els arrossos, elaborats amb el millor producte de l'Empordà, es mengen sentint les onades. Malgrat que la seva especialitzat no són els arrossos, ja que és un restaurat de cuina mediterrània amb un bon assortiment de peixos i carns, tenen algunes propostes a la carta que mereixen una visita al restaurant. Alguns exemples? L'arròs negre, la paella mixta, la de marisc i llamàntol o, la nostra preferida, la paella sense clova, que ens permet dedicar-nos en exclusiva a una sola activitat: gaudir de l'univers de sensacions que suposa tenir el Mediterrani, literalment, als nostres peus.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat