Pollastres a l'ast
Pollastres a l'ast

Els millors pollastres a l'ast de Girona

Les rostisseries i botigues de menjar per endur on fan els pollastres a l'ast més deliciosos de la ciutat, i no cal que sigui diumenge!

Publicitat

No us ve de gust cuinar i necessiteu carn tendre, melosa i amb una pell ben cruixent. Esteu descrivint perfectament un pollastre a l'ast i segurament és el que necessitaríeu per no complicar-vos la vida. A Girona hi ha rostisseries i botigues de menjar per emportar que en són especialistes, sobretot les que l'elaboren al caliu. 

  • A la brasa
  • Centre
Rostisseria El Mercadal
Rostisseria El Mercadal
Primer de tot els clàssics, i a Girona no hi ha gairebé un establiment més clàssic que la rostisseria d'El Mercadal, popular pels seus menjars preparats, però sobretot pel seu pollastre a l'ast. Recollint el testimoni de la Pollastreria Mir, fa 21 anys que aquest establiment aplica la seva recepta particular de fer pollastres. Deu ser de les poques que queda que, dies abans de coure'ls, els socarrima per deixar-los ben nets i els amaneix amb una barreja de sal i herbes pròpia, que és un secret ben guardat. Treballen amb gas per tal de controlar correctament la cocció. El diumenge la parròquia la tenen gairebé assegurada, ja que sortint de missa de 12 de l'esglèsia del Mercadal, que gairebé està porta per porta, fidels i no tan fidels sucumbeixen a la temptació de la carn.
  • A la brasa
La Cresta
La Cresta
La història de La Cresta és d'aquelles fàcils de recordar. Partint d'un petit establiment a Bescanó, fundat el 1991, situat a peu de la carretera que travessa el poble en direcció a Anglès o la ciutat, segons d'on vinguis, en Narcís, un carnisser, va apostar per una rostisseria de carns a llenya, amb el pollastre com a producte emblemàtic. Ara és un establiment de referència a la Girona Sud i en d'altres poblacions, com Banyoles, Olot o Figueres. S'hi poden trobar tot tipus de carns cuites amb llenya: pollastres, conill, espatlla de xat, costelló de porc, cap de llom, guatlles, cabrits, a més d'altres plats com ara canelons casolans o macarrons, i diferents tipus d'amanides i acompanyaments com ara patates, alberginia i carbassó, croquetes o calamars. L'aparador, llarguíssim, fa goig de veure.
Publicitat
  • A la brasa
  • Eixample
Can Pujol
Can Pujol
A Can Pujol ja fa 8 anys que es dediquen a això dels pollastres, i no els va gens malament. Guarden gelosament, com si fos la composició de la Coca-cola, la seva fórmula 'secreta' per amanir el pollastre, que els ha fet triomfar. Només ens desvetllen que hi posen sal i herbes. Ho podíem suposar. Aixìo i un control exhaustiu de la cocció a gas i el temps que un pollastre ha d'estar exposat al foc. Diuen que depèn del tamany, però el temps ideal per a un pollastre estàndard és d'una hora i 20 minuts aproximadament. Estan especialitzats en rostir carn, però també ofereixen plats cuinats, una cuina casolana, en què destaca el pollastre amb escamarlans.
  • A la brasa
  • Santa Eugènia
Ca l'Àngel
Ca l'Àngel
Ca l'Àngel és la rostisseria tot en una, ja que són experts en l'elaboració de carns, verdures i peix. Quan demanes pel secret del seu pollastre et diuen que està fet 'amb molt d'amor'. Fa 16 anys que l'Àngel Vivas va obrir aquesta botiga per oferir tota mena de plats i, preferentment, el seu pollastre cuit a la llenya. L'expertesa amb el caliu permet servir un pollastre impecable, melós per dins i cruixent per fora, i tota mena de complements ideals per acompanyar-lo, des d'amanides a diversos tipus d'arròs, a més exquisits postres, i tot elaborat en el mateix obrador de Ca l'Àngel. A més del pollastre, els canalons i els calamars a la romana són les estrelles de l'establiment.
Publicitat
  • A la brasa
  • Eixample
Santa Eugènia és un dels barris més poblats de la ciutat i compta amb diversos establiments de menjars cuinats o rostisseries. El 1998, el sector de la Rodona la família d'en Jaume Puigdevall hi van obrir la rostisseria que porta el nom del lloc. Les seves dues especialitats són els pollastres a l'ast i l'arròs. En Jaume fa el pollastre a gas per comoditat i perquè li permet controlar la cocció. Sal, pebre, farigola, sajolida, llimona i un pensament de greix de porc és la barreja que duen els pollastres que fan les delícies de la seva clientela que, segons explica, s'estima més que el gènere estigui 'tirant a cuitet'.
  • A la brasa
  • Oest
El Rissech
El Rissech
Una mica allunyat de tot, com un bolet, a la llera del Ter, al sector nord de la ciutat, de sobte, apareix la sorpresa! En un petit establiment aïllat, a la vora del GEiEG de Sant Ponç, la Meritxell serveix des de fa 15 anys uns pollastres fets a la llenya espectaculars en què no pot faltar l'amaniment, marca de la casa, i que no revela per mantenir el secret. Només admet que amaneix les peces 3 dies abans de coure-les. Fins i tot l'espera és agradosa per l'aroma de la llenya de roure que crema. Tota mena de carn rostida -conill, costelló, espatlles de xai, ànec...-, també a la llenya, són els complements perfectes del producte estrella d'aquest establiment.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat