mandonguilles
© nitomandonguilles
© nito

La millor cuina casolana de la Costa Brava

7 restaurants de cuina de la iaia que has de visitar

Publicitat

Ara que ve l'hivern, us descobrim els millors temples de cuina tradicional catalana de la Costa Brava que us faran passar el fred de cop. Aquests són 7 restaurants que necessiteu conèixer perquè han fet seva la cuina de l'àvia. 

7 restaurants que són un temple de la cuina casolana

  • Baix Empordà
Restaurant Vall-llobrega
Restaurant Vall-llobrega
És un lloc de culte per qualsevol amant de la cuina casolana. És més, diàriament desenes de persones de fora de Vall-llobrega s’hi apropen malgrat no ser un nucli comercial només per poder gaudir dels seus magnífics menús, que són molt econòmics, impensablement abundants i extraordinàriament deliciosos. No us deixeu enganyar per l’entrada austera del restaurant perquè quan obriu la porta us sorprendrà un espai enorme (té dos pisos i diverses sales) i amb una decoració clàssica que convida a degustar “menjar de veritat”. La seva especialitat són les brases i els guisats fets a base de xup xup. Us recomanem el filet de vedella amb salsa de ceps, l’ànec amb salsafins, la cua de bou i la suculenta vedella amb bolets. És un lloc que sempre està ple però on alhora sempre t’hi fan un forat. No sabem si és per art de màgia o per l’extraordinària eficiència del servei, ja que els cambrers volen literalment per la sala.
  • Baix Empordà
El Celler del barri vell
El Celler del barri vell
El Celler del barri vell és el rei de la cuina tradicional marinera. Tota la matèria prima que serveixen venen directament de la llotja de pescadors de Palamós, així que us garantim que si sou amants del peix i el marisc en sortireu entusiasmats. Les especialitats de la casa són la caldereta de llagosta, el suquet de peix i els arrossos, així que haureu de fer almenys tres visites al restaurant per tastar-los tots. D’entrada i per una primera vegada, us recomanem fer el seu menú més que complet que consta de cinc plats per compartir (navalles, cloïsses, sepionetes... ) i un magnífic arròs per rematar la jugada. Si aneu per lliure i tireu de carta, òbviament us heu de demanar un plat de gambes de Palamós o unes bones anxoves (que ep! no són de l’Escala sinó també palamosines). Si això de la cuina marinera no és el vostre fort no patiu, tenen també plats tradicionals de carn tan contundents com vedella amb bolets o cap i pota.
Publicitat
  • Baix Empordà
Can Xerta
Can Xerta
Can Xerta, a Santa Cristina d’Aro, és un restaurant de cuina casolana de tota la vida on hi brillen els productes de proximitat. Són hereus de l’antic Restaurant Mas Pla i han sabut traslladar la cuina d’aquell mític establiment en aquest nou espai refinat i amb un magnífic pati interior com a atractiu indiscutible del restaurant. Can Xerta és aposta segura, tant si fas menú com si et tires a la carta. No podem deixar de recomanar-vos l’inimitable entrecot al pernil, que és per embogir. Tenen també plats clàssics de la cuina catalana com el xató o l’escalivada i propostes més que interessants com el llenguado a les ametlles o l’arròs amb sípia i galeres. A més a més, juguen amb els productes de temporada així que si encerteu el moment, no podeu deixar de tastar el civet de llebre o els diversos plats que preparen amb els rossinyols com a protagonistes. No teniu excusa per no passar per Can Xerta perquè té aparcament privat, així que més còmode impossible.
  • Baix Empordà
Restaurant La Gola
Restaurant La Gola
El Restaurant La Gola és un balcó privilegiat a la desembocadura del riu Ter, un espai natural d’aquells que s’han de visitar almenys un cop a la vida. La seva cuina és 100% tradicional i donada la seva situació, no podeu marxar del restaurant sense tastar un bon plat d’angules, no trobareu cap lloc on les preparin millor! (Això sí, assegureu-nos que n’és temporada o us endureu una galleda d’aigua freda). Angules a banda, el restaurant és conegut pels seus increïbles arrossos entre els quals no us podeu perdre els de cabra o llamàntol, que us faran caure de cul! Els musclos són l’altre plat estrella de la casa, així que si us agraden, ja us hem fet el menú complet. A l’estiu tenen una magnífica terrassa més que sol·licitada ideal per anar-hi en família i que els nens juguin i a l’hivern compten amb una llar de foc que dóna un toc rústic a l’espai i et fa sentir com a casa.
Publicitat
  • Baix Empordà
La Pansa
La Pansa
És EL LLOC de cuina casolana de Sant Feliu de Guíxols. Està situat en un carrer discret però la fama que precedeix el restaurant fa que tothom tingui més que clar cap on ha d’anar. A l’interior, és un lloc sense pretensions en la forma (tot i que el seu aspecte antic li dóna cert encant) però genial en el contingut. La seva cuina són els clàssics dels clàssics dels clàssics, per catalanets al 100%. Tenen escudella, rostit de pagès, cigrons amb bacallà, canelons de rostit, galtes de porc... o el que és el mateix, la cuina de la iaia posada al plat. Ofereixen menús diaris i també de cap de setmana. El millor? El menjar no només és bo sinó que també és barat, així que si sou fans de la cuina tradicional ja en podeu prendre nota.
  • Baix Empordà
El Pedró
El Pedró
El Pedró és sens dubte una de les millors sorpreses del nucli medieval de Pals. Un lloc acollidor, autèntic (de pedra), detallista i amb un estil de cuina tradicional però amb estil propi. Us podríem recomanar mil i una opcions de la seva carta, des de l’àmplia selecció de brasa amb talls espectaculars, passant pels canelons o croquetes casolans i rematant amb plats de cuina de la iaia contundents com l’ànec rostit o els peus de porc amb bolets. Com que parlem de Pals, seríem uns insensats si no us parléssim del seu increïble arròs a la cassola amb marisc i llamàntol, que és l’única excusa que necessiteu per tornar al restaurant. Els postres són casolans i el servei una delícia a l’alçada de la gastronomia. És un lloc ideal per menjar-hi si visiteu Pals, no només perquè està al rovell de l’ou sinó perquè té una terrassa fantàstica. A més a més, a banda de la carta també disposen de menú, amb la qual cosa podeu adequar la visita al que us vulgueu gastar.
Publicitat
  • Baix Empordà
Ca la Montserrat
Ca la Montserrat
Ca la Montserrat és el lloc perfecte per fer un dinar casolà amb un bon grup de gent. Primer perquè l’espai és molt ampli i segon perquè és d’aquells llocs que brillen per l’abundància en els plats. A més a més, tenen menús adaptats a tots les butxaques, així que a la quedada hi pot entrar des del típic amic garrepa a l’erudit de la colla. Aquest restaurant porta la cuina catalana per bandera i hi trobareu grans clàssics com cargols, gambes a l’allet, bacallà amb samfaina, xai al forn o vedella guisada amb pilotilles i bolets. Tot ben acompanyat amb un bon pa de pagès, com ha de ser. L’establiment està discretament situat a la carretera que uneix Torroella de Montgrí i l’Estartit, per tant és un lloc de pas ideal per fer una paradeta i omplir la panxa. Avís per navegants: malgrat estar a tocar de l’Estartit, Ca la Montserrat pertany a Torroella de Montgrí. Així que no us confongueu amb el Restaurant Montserrat de l’Estartit (si us ha passat tranquils, no sereu els primers ni els últims).
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat