No només de peix viu l’Empordà. Això és el que es proposa deixar clar el Trull d’en Francesc amb la seva carta, una mostra clara de la cuina més tradicional empordanesa elaborada principalment a partir de carns de la comarca o de les dels voltants. L’ànec n’és el protagonista. La cuixa la fan rostida ben cruixent, el magret a la brasa i el fetge (foie) en terrina o a la paella (poêle) amb poma confitada i salseta de cabernet sauvignon. L’actor secundari és el porc del qual, al Trull, també ho aprofiten tot. Però anem al que ens ocupa: Ofereixen un menú del calçot per 25 euros que inclou: entrants (escudella, xató o amanida), primer plat (calçots amb romesco, carxofes o canelons), segon plat (carn a la brasa o bacallà) i postres.
És temporada dels calçots i romesco. Si voleu fer una bona calçotada sense haver de conduir fins a Valls, aquí teniu unes quantes propostes per omplir l'estómac d'aquestes cebes allargades. Bon profit!