És d’aquells llocs que s’hi ha d’anar expressament si no vius a Germans Sàbat de Girona perquè el bar La Capi no es troba en cap dels carrers principals del barri, amb trànsit de cotxes, sinó amagat en un petit carrer enmig de pisos. Ens hi vam sentir atrets per un entrepà de mida considerable, batejat amb el nom de la "suela” (la sola): uns 55 x 15 centímetres de xapata, sucada amb tomata i normalment servida amb abundància de llom o bacó a la planxa, formatge i ous de guatlla, com a cirereta del pastís. Val la pena anar-hi només per veure aquest espectacle visual i el millor és ser una bona colla si no goses haver de demanar paper de plata per emportar-te’l quan te’n adonis que no te’l pots acabar. Pots tenir esmorzar per una setmana sencera. A part d’això, el bar és conegut al barri com a lloc de referència per fer sopars de grup a base de carn a la brasa, feta a la llar de foc del menjador.
No és cap secret: Girona és magnífica, però no és una ciutat barata. Per fer res, i encara menys per menjar. Inconvenients de l'excel·lència gastronòmica assolida. Partim d'aquesta premissa. Ara bé, hi ha uns quants reductes, restaurants de tota mena, que ofereixen menús diaris a preus molt econòmics. Aquells en què la tan cacarejada relació qualitat-preu és òptima. Els denominadors comuns: la cuina catalana, casolana, de mercat, de temporada, de producte fresc i, això sí, fet tot amb molt d'amor.