Ca l'Arpa
Ca l'Arpa

Restaurants d'hotels amb encant a Girona

Seleccionem els restaurants que més ens agraden dels hotels de Girona i la Costa Brava

Publicitat

Diuen els experts en tendències gastronòmiques que la moda de reservar taula a restaurants d'hotels va començar gràcies a Sex and The City. Sembla ser que Carrie i les seves seqüaces van posar de moda arreu del món allò de demanar Cosmopolitans a hotels sofisticats que, fins llavors, la majoria crèiem cars i exclusius. Els hotels són nostres, són macos, tenen còctels fantàstics, restaurants de nivellàs i les portes ben obertes perquè entrem amb les nostres bambes i gaudim d'una excel·lent oferta gastronòmica. Aquests sis ens faran estimar (odiar una mica menys?) Sarah Jessica.

  • Hotels
Mas de Torrent Hotel & Spa
Mas de Torrent Hotel & Spa
Un dels grans exponents de l'alta gastronomia a la província de Girona és el restaurant de Mas de Torrent Hotel & Spa, prop de Pals. Aquest petit hotel pertany a la prestigiosa xarxa Relais & Châteaux, que reconeix els establiments amb més encant del món. A càrrec dels fogons hi trobem, com a assessora gastronòmica, la xef Fina Puigdevall, una de les grans senyores de la cuina catalana contemporània (amb permís de Carme Ruscalleda), que compta amb dues estrelles Michelin pel seu Les Cols, a Olot. La xef és l'artífex d'una cuina tradicional de temporada sempre creativa i lúdica, un desplegament de sensibilitat que pot presumir d'una bodega amb més de 400 referències, algunes d'elles diamants el brut procedents de petits cellers. El seu jardí és el lloc ideal, especialment a les nits d'estiu, per gaudir d'uns peixos de llotja espectaculars, que es poden complementar amb bons arrossos i sorprenents propostes de temporada. 
  • Què fer
  • Alt Empordà
Castell de Peralada
Castell de Peralada

La cuina de Xavier Sagristà a l'interior del Casino Peralada té un aroma inconfusible a estrella Michelin. Encara no la té, però és fàcil pronosticar que molt aviat la cuina creativa d'arrel empordanesa d'aquest xef que ha sabut crear una carta amb caràcter, de vocació saludable i estacional, brillarà en l'univers Michelin. Tot això gràcies a entrants com les cloïsses amb espàrrecs de mar, poma verda, api i cogombre; i plats com el mar i muntanya de llom de xai amb calamars, o el gratinat de llamàntol blau amb pasta fresca garganelli. La de Sagristà és una alta cuina mediterrània que no dubta a flirtejar amb altres cuines del món, com demostren plats de la carta com un tiradito de vieires amb cansalada ibèrica i verduretes. L'entorn no pot ser més privilegiat: les dependències d'un castell medieval amb majestuosos jardins de conte, on tindrem constantment la sensació que en qualsevol moment apareixerà Carson, el majordom de Downton Abbey.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Ca l'Arpa
Ca l'Arpa

Ca l'Arpa es defineix com un hotel gastronòmic. Ben allunyat, però, d'aquells llocs d'etiqueta amb milions de coberts incomprensibles i cartes escrites en suahili, però amb una credencial inequívoca: quatre senyores estrelles que evidencien un savoir faire gravat a l'ADN. Perquè la vocació d'aquest agradable espai ubicat al bell mig del Pla de l'Estany és replicar l'esperit de les antigues cases de menjars, on els clients –ja siguin hostes o públic local– se sentin com a casa i el tracte sigui sempre càlid i proper. I és que no hi ha res que faci més feliç en Pere Arpa i el seu equip que veure els clients gaudir d'una llarga sobretaula en bona companyia, després d'haver tastat una carta curta i ben dissenyada, amb plats que van des del tàrtar de tonyina a les espardenyes, el colomí en dues coccions i el jarret de vedella a baixa temperatura. La fi de festa pot fer-se al seu Cigar Club.

  • Hotels
  • Baix Empordà
Hotel La Plaça
Hotel La Plaça
No cal ocupar un cinc estrelles per gaudir d'una gran gastronomia i un entorn privilegiat. L'hotel La Plaça, ubicat a la localitat de Madremanya, és un solvent tres estrelles amb una cuina de nota a càrrec de Vicenç Fajardo. La seva és una cuina d'autor ben arrelada a la terra, amb plats imaginatius i definitivament estètics, que pren forma d'una carta estacional amb hits que tornen any rere any. És el cas d'una de les estrelles de l'estiu, el seu popular caneló de carbassó amb formatge de cabra, tomàquet, albergínia i nous, perfecte per a gaudir en el seu agradable jardí, el súmmum de l'encant. El xef és un fan de la tòfona, un ingredient que podrem trobar en alguns plats d'una carta que recomanem degustar a l'exterior, a la seva terrassa, un lloc ideal per a una sortida íntima en parella.  
Publicitat
  • Cuina creativa
  • Baix Empordà
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Casamar
Casamar

Quan la Guia Michelin i la filosofia Slow Food es donen la mà succeeixen coses tan genials com Casamar, a l'hotel del mateix nom. Aquest petit hotel amb encant, que va començar com un espai de pau i retirada amb només cinc habitacions i ara en té 20, pot presumir d'una estrella Michelin, del seu compromís amb l'entorn i d'una cuina d'escàndol. I és que Quim Casellas, segona generació al capdavant d'aquest espai familiar, aposta per una cuina de proximitat, compromesa amb el producte local, el respecte al medi ambient i el receptari de la zona. Sempre amb una aposta ferma per l'alta cuina d'autor, amb arrossos boníssims i peixos de primera, amb plats sofisticats però mai estridents o incomprensibles. Si decidim reservar taula a Casamar (atenció, perquè els preus són Michelin) hem de deixar-nos guiar per una de les millors cartes de vins de la zona. I maridar, maridar sense por, fins que el cos aguanti.

  • Hotels
  • La Selva
1477
1477
L'hotel Camiral, ubicat a Caldes de Malavella, té la signatura inconfusible de l'interiorista de moda (o ja no tant?) Lázaro Rosa-Violan. És un cinc estrelles comme il faut, amb el seu camp de golf, un entorn natural d'excepció, piscina exterior, centre de wellness, luxe a dojo i un restaurant, el 1477, que hem d'apuntar a l'agenda. I és que el xef Ramon Simarro ha creat una carta d'inspiració mediterrània amb pinzellades internacionals, fruit de la seva formació a restaurants com els estrella Michelin Alkimia o Can Fabes i del seu pas per diversos restaurants de cuina internacional a Londres. Brilla especialment un fantàstic arròs amb gambes de Palamós, el plat preferit del xef, que podreu degustar en un menjador amb espectaculars vistes al Pirineu o en una terrassa feliçment allunyada del món.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat