Arrecerat entre la Via Laietana i el Born, l'Agullers és una casa de menjars que va obrir el 1991 i que ha resistit tots aquests anys amb el mateix concepte: una barra amb una cuina i un menjador annex que irradien carisma i bonhomia. Cada dia, en Joan Pérez penja a l'entrada una quartilla amb uns 25 plats, tot producte fresc i de mercat, que cuina la Mercè Rosselló. Més que un restaurant, és una extensió de la casa del client, que gaudeix de plats de cuina casolana catalana, molta qualitat i nul·la pretensió. El repertori és tradicional: sempre receptes clàssiques, com uns peus de porc excel·lents, o uns fideus a la cassola que omplen la sala, i sempre peix fresc a la planxa.
El Born té l'encant insubornable dels barris de Ciutat Vella. Qui es pot resistir a la bellesa majestuosa de la catedral de Santa Maria del Mar, a la llum del passeig del Born o a l'alegria del carrer d'Allada-Vermell? Tot i els embats del turisme més ferotge, el barri es resisteix a perdre la seva essència. Conservar allò que fa del Born un dels llocs més bonics de la ciutat no només s'explica per l'arquitectura, la llum i aquella mena d'honestedat única que té l'antiguitat. Que el Born continuï imposant-se té a veure amb totes aquelles persones –veïnes, associacions, gent al capdavant de negocis– que hi posen esforç, talent i estima.
Hem fet un llistat d'allò que més ens agrada del Born per reivindicar-ne el passat i també el present. Admirem-lo, tinguem-ne cura, fem-lo nostre.