Maestró
© Iván MorenoMaestró
© Iván Moreno

Els millors brewpubs de Barcelona

Locals que confirmen la capitalitat de la nostra ciutat en matèria de cervesa artesana

Publicitat

A més dels centenars de barrils i ampolles dels quals podeu gaudir per tota la ciutat, a Barcelona també hi ha locals que serveixen pintes servides directament del seu fermentador, 'craft beers' amb estils que van més enllà dels clàssics ‘lager’ i ‘bock’ (doble malta).

  • Cerveseria
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
Quantes vegades heu sentit que “la cervesa artesana és el nou gintònic”? Doncs ja n’hi ha prou. Molt més que una moda passatgera, la birra artesana ha vingut per quedar-se També gegants com Moritz s’han pujat al carro de l’artesana habilitant a les seves instal·lacions de Sant Antoni un espai, el Moritz Beer Lab on experimenten amb noves receptes com la seva Red IPA.
  • Cerveseries artesanes
  • Gràcia
La Cervesera Artesana
La Cervesera Artesana
En poc més d’un any, fins a vuit brewpubs han obert les seves portes seguint els passos de la pionera Cervesera Artesana de Gràcia, on el desaparegut Steve Huxley va començar a escriure poesia líquida ja fa més de dues dècades.
Publicitat
  • El Poble-sec
Le Sec
Le Sec
Molt a prop de la seva acadèmia, el Brew Pub Le Sec us ofereix una experiència única a cada visita: com gaudir d’una bona IPA amb el nom d’un dels seus clients més fidels (Markeller), d’una stout amb cafè a l’antic torrador que hi havia al mateix local (La Gimeno) o d’una special bitter en record del mestre Steve (Fucking Bitter). Tot i que si encara no les heu tastades, potser ja feu tard: “Cada producció és única en funció dels ingredients i la recepta. Quan una cervesa s’acaba, s’acaba”, explica l’Anna Cufí, ànima del projecte.
  • Cerveseries artesanes
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Garage Beer Co
Garage Beer Co
D’altra banda, en només uns mesos, el projecte de dos exalumnes de la Steve’s Academy, el Garage Beer Co. ha arribat al 100% de la capacitat de la seva fàbrica. I no només per omplir les aixetes del seu brewpub al Beerxample, sinó també per subministrar les seves birres a clients de la nostra ciutat, Itàlia, el Regne Unit, Suècia i els EUA. Després d’aquest èxit, ara llancen una campanya de micromecenatge per tal d’ampliar la seva fàbrica. Així que si us hi animeu, ja ho sabeu.
Publicitat
  • Francesa
  • Esquerra de l’Eixample
Maestró
Maestró
A només quatre carrers, a on la milla d’or de la cervesa deixa el seu lloc al luxe, una petita fàbrica gal·la hi resisteix. I ho fa oferint la particular visió que tenen a França d’una beguda eclipsada per la seva riquesa vitivinícola. A més de plats com les flammkuchen –una mena de pizza fina alsaciana–, al Maestró podreu entendre millor les bière de garde i els seus estils (rosa, torrada i negra), i gaudir de cerveses estacionals (de saison) com la de primavera amb Sorachi Ace.
  • Ciutat Vella
BlackLab Brewhouse & Kitchen
BlackLab Brewhouse & Kitchen

Gràcies a la seva frescor i la seva aroma amb tocs de citronel·la i anet, aquesta varietat de llúpol japonès s’ha convertit en una de les més habituals a l’hora de cuinar cerveses per a tots els públics. És el cas de la Japanese Tea del BlackLab Brewhouse, una IPA refrescant que molt aviat tornarà a la pissarra de la micro més prolífica de la ciutat.

“Durant el primer any, hem fet 72 coccions d’unes 30 cerveses diferents de 600 litres cadascuna”, assegura el seu propietari, Matt Boder. Després de fer cervesa a casa seva durant gairebé una dècada als Estats Units, en Matt va seguir la seva dona fins a Barcelona. Tots dos es van embarcar en aquest projecte a un lloc privilegiat i amb una cuina on destaquen especialitats asiàtiques i americanes com el bánh mi i els belly buns de cansalada amb cogombre, l’aperitiu perfecte als soparsmaridatge que són per arribar-hi molt aviat. Qui ho havia de dir fa 25 anys: cervesa artesana maridada amb bona teca. Si l’Steve aixequés el cap, segur que alçaria el seu got i brindaria pel seu llegat. Brindo per tu, fucking mestre!

Publicitat
L’obertura del ‘brew restaurant’ dels navarresos Naparbier ha estat un dels esdeveniments de la temporada. Però molt més enllà dels seus fermentadors i les seves divuit aixetes amb novetats com la Spring Breaker i la Green Madness IPA i clàssics de la marca com la Back in Black i la Pumpkin Tzar, NaparBcn presenta una oferta difícilment igualable de cerveses de fermentació espontània (làmbiques) amb uns menús i una carta dissenyats per l’estrella Michelin Miquel Aldana, i executats per l’exBulli i assessor de Sergi Arola Óscar Mateo.
  • Mediterrània
Abirradero
Abirradero
L’espai de tast de l’ICA, el primer centre d’R+D dedicat a la cervesa, compta amb 40 aixetes de les quals la meitat surten de la seva fàbrica annexa. L’Abirradero pretén recuperar l’essència de l’emblemàtic Abrevadero (recomanen la cua de toro amb cervesa Quadruppel) i “arribar a tothom servint-nos de la nostra experiència com a proveïdors de matèries primeres i equipament”. “De fet, el 2015 vam passar de desenvolupar tres projectes a trenta”, explica el seu administrador Dani Fermun; fabricants com La Gorda (Riego, 29), el nou ‘brewpub’ de Sants, aposten pel seu sistema SlowBeer.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat