“Quan veus que una gelateria té més de 25 sabors i diu que és artesana, malfia-te’n. No tenen temps de fer-los”. L’Alessadro Gaetano, soci d’OGGI (Officina Gelato Gusto Italiano), és taxatiu. Fa un any que va obrir el seu primer local fora d’Itàlia, i s’enorgulleix de fer-ho tot des de zero: cap mena de pasta ni preparat. “La matèria primera marca la qualitat. Fem el gelat de pistatxo amb festuc sicilià i ja està. L’industrial és aire, sucre i colorant”. Els tasto i m’ho crec: sabors refrescants com el de fonoll salvatge, menta i alfàbrega –un clàssic sicilià– acoloreixen el paladar en alta definició. Com a bon argentí, el papa d’ara hi entén de gelats: OGGI són proveïdors oficials als saraus de la Santa Seu.
Cap novetat: les millors noves geladeries de Barcelona són italianes. I tampoc és cap drama, ans el contrari. Els gelats industrials amb coartada artesana i nom italià es multipliquen, però cada cop hi ha més geladeries de veritat. Aneu-hi!