Pollastres a l'ast
Shutterstock
Shutterstock

Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

Les rostisseries i botigues especialitzades en pollastres a l'ast que us alegraran els diumenges (i qualsevol dia de la setmana)

Col·laborador: Mireia Font
Publicitat

Sí, ens agraden els brunchs, mai direm que no a un bon ramen i adorem la bona pizza. Però el que fa que ens salti la llagrimeta, és un diumenge de pollastre...a l'ast, clar. Aquí us deixem una llista dels nostres preferits, cruixents per fora i sucosos per dins, com han de ser.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

  • A la brasa
  • Gràcia
  • preu 1 de 4

El pollastre a l’ast és quelcom arrelat en l’ADN del català. Trobar un bon lloc on el preparin bé per als caps de setmana és mitja vida. I A Pluma hi rosteixen uns senyors pollastres: pollastre groc català ben macerat amb una mescla d'herbes mediterrànies i que ha girat a l'ast durant 90 minuts. Se’t desfà a la boca! Us els podeu endur a casa o menjar-vos-els allà mateix.

I, com en les rostisseries tradicionals, no s’obliden dels canelons: un de ben gros de poma golden rostida i foie-gras. D’acompanyaments, croquetes, patates braves confitades en el suc del pollastre, albergínia amb salsa de miso, o fins i tot uns macarrons del cardenal dels de tota la vida, amb el sofregit de rostit i la crema de parmesà. Els trobareu també a Santaló, 39. 

  • Peruana
  • El Camp de l'Arpa del Clot

Les cues més llargues del barri del Camp de l'Arpa es formen davant d'aquest humil local cantoner, especialment els caps de setmana. Peruans d'arreu de la ciutat i també de fora s'armen de paciència per aconseguir-hi taula o, simplement, per emportar-se el menjar a casa. A la carta hi teniu 'antojitos' criolls com els 'anticuchos' (medallons de cor de vedella), pedrers de pollastre i 'rache' (llibret de vedella macerat) que inclouen una panotxa i patata bullida. L'estrella de la carta són, evidentment, els tres packs de pollastre a l'ast que van dels 14,99 als 47,5 euros segons mida i beguda escollida (refrescos i/o cervesa nacional o peruana). S'acompanyen de patates fregides i de l'amanida de la casa amb vinagreta El Ruedo. També tenen 'salchipapas'. La fama i l'èxit ha fet que obrissin un segon local al Poblenou (Pere IV, 34).

Publicitat
  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

El pollastre torna a regnar com a tendència: però ningú no pot acusar Rooster & Bubbles, un restaurant de pollastre a l'ast, d'oportunista. Primer, perquè Marc Martínez, el propietari, ofereix un producte de primera al Born, on els restaurants solvents adreçats al públic local, i a preus populars, costen de trobar. A la carta, mig pollastre a l'ast amb patates i allioli per 11,5 euros. Aprofiten el foc per ficar també porc (12,5 euros) i xai (14,5 euros). El seu establiment, ampli i confortable, és l'actualització de les clàssiques polleries-restaurant dels anys seixanta, on la gent podia menjar mig pollastre amb una copa de cava.

  • Peruana
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4

Warike és un establiment peruà atípic que va néixer en pandèmia com un lloc de carrer de menjar. Ara convertit en restaurant amb una magnífica terrassa, aquí s'exerceix la cuina peruana no tradicional i es cuina al cilindre, un dispositiu fet d'acer inoxidable on es penja la carn, i el carbó va a sota per fumar. Els diumenges organitzen els 'Chicken Sundays'. Ja us ho podeu imaginar; pollastre a l'ast de primera, amanida, patates fregides i diverses salses.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

És tota una institució en matèria de pollastres rostits. Obert fa més de dues dècades ofereix tres tipus de pollastre: l'estàndard; el pollastre de l'era (una mica més gran i criat en llibertat), i, els caps de setmana, un pollastre ecològic que està fent estralls entre el públic 'healthy'. Es pot acompanyar amb una amanida d'espinacs i fruits secs, amb un arròs blanc ecològic o, és clar, amb patates fregides o rostides. És un lloc ideal per anar-hi amb els més petits. Tenen un segon local a la Vila Olímpica (Ramón Turró, 13).

  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Fundat el 1835, és un restaurant i gairebé també un museu de Barcelona si ens fixem en la quantitat de fotos que pengen de les parets i que, d'alguna manera, són un resum particular de la història contemporània de la ciutat. Amb la seva coneguda façana des d'on es poden veure pollastres rostint-se, aquest és lloc d'esqueixada, canelons, arròs de bacallà amb verdures, cabrit al forn, croquetes, suquet i cargols: cuina tradicional feta amb bona mà i preus mig-alts. En realitat, aquest va ser el primer lloc de la ciutat que va tenir un 'ast' de pollastres, i demanar-ne un per emportar és una excel·lent opció (13,5 euros).

Publicitat

A l'Eixample Esquerre, prop de 'Plaça Espanya' es troba la botiga de menjar per emportar 'Beltran', activa des de 1954. Els seus pollastres a l'ast amb patates al cava són el plat estrella que reuneix cada diumenge a desenes de 'foodies' que volen emportar-se a casa una ració. No us podeu oblidar de demanar doble de patates, no us penedireu, són addictives. La resta de la setmana sempre tenen una oferta àmplia i variada de productes casolans i de proximitat. Trobareu plats preparats de degustació i un menú molt econòmic, també amb opció vegetariana.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Eixample
Can Pollastre
Can Pollastre

Arturo i Raquel són els reis de la brasa de l'Eixample Esquerre. Tot i oferir un menú del dia per emportar i diversos plats de cassola (capipota, cargols, fricandó), el seu punt fort és la llenya; pollastre, conill, garrí, xai, peus de porc i botifarres passant per escalivada, calçots, patates i carxofes 'al caliu'. Utilitzen un rostidor amb pedra refrectària i llenya d'alzina dels boscos del prelitoral.

Publicitat
  • A la brasa
  • Eixample
Rostisseria Urgell
Rostisseria Urgell

Per què aquest establiment és un pes pesant de la ciutat no solament en matèria de pollastres a l’ast, sinó també de menjar 'take away'? Perquè tenen cuina pròpia i, per tant, un xef rere els fogons que cada dia crea combinacions d’espècies diferents per a uns pollastres tendres i melosos, sempre regats amb un xic de conyac. Rostisseria Urgell és el lloc on els pollastres tenen gust de pollastre, i on les croquetes, truites, llibrets i altres clàssics de tota la vida s’assemblen als de la iaia.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Sant Antoni
Rostisseria La Brasa
Rostisseria La Brasa

Al barri de Sant Antoni no només hi ha sucs 'cold pressed', vins naturals i matcha. Hi ha, des de fa més de cent anys, un establiment molt popular que ha estat sempre propietat de la mateixa família i que té un germà a Terrassa (obert el 1989). A la Rostisseria La Brasa olorarem (i veurem) els pollastres des del carrer, i ens oferiran mil possibilitats per elaborar diversos menús pràcticament personalitzats: amb patates fregides, rostides, amb amanida de patates o acompanyats de diversos plats per emportar, entre ells uns canelons notables.

Publicitat
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Sarrià

El 2001, els germans Marsal i David Giró van decidir obrir un negoci dedicat a la llenya. Aviat es va convertir en un dels llocs de reunió de bona part del veïnat de Sarrià, sobretot els matins del cap de setmana. Els pollastres rostits pesen 1,5 kg aproximadament i se serveixen sempre acompanyats de patates rostides. També ofereixen plats preparats per emportar; croquetes, fideuà, canelons, calamars, etc.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Gràcia
Aviram Martí
Aviram Martí

Aquí només hi trobareu pollastre groc català, el que vol dir que és un pollastre criat i sacrificat a Catalunya, alimentat amb cereals, 100% km 0, amb pocs greixos i un gust inconfusible. I s’amaneix de la mateixa manera des de fa més de mig segle–quan els avis del Martí van obrir a la Gràcia de l’època aquesta botiga que ja va per la tercera generació–, amb una combinació molt equilibrada de sal, pebre, romaní, orenga i farigola. Només els trobareu els dissabtes i diumenges, i per un euro més els podreu acompanyar amb unes patates al caliu.

Publicitat
  • A la brasa
  • El Poble-sec
Bon Profit
Bon Profit

Al carrer Blai de Poble-sec, entre 'pintxos' i canyes, funciona des de fa uns anys aquesta botiga de menjar preparat que fa uns pollastres molt, molt bons. Tendres i saborosos, feliçment allunyats de la textura de sola de sabata que tots ens hem trobat en algun moment de les nostres vides, es poden acompanyar de plats per emportar a preus ajustats, des de croquetes fins a empanades argentines, 'hallacas' veneçolanes, canelons o macarrons.

  • A la brasa
  • Eixample
La Teca
La Teca

Fa més de 40 anys que quan passes per la porta de La Teca et comença a perseguir un 'oloret' meravellós de pollastre a l'ast. Però si entres amb l´esperança que algú et reveli la recepta de l'amalgama d'herbes que afegeixen a la salsa i donen personalitat a un pollastre d'escàndol, la resposta que rebràs serà un no com una catedral. Recepta secreta, doncs, en aquesta botiga de menjar preparat on trobareu cada dia més de cent plats diferents, entre ells patates rostides, fregides o amanides de patata.

Publicitat
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Les Corts
Pollastríssim
Pollastríssim

En Marc venia del món de la publicitat però el que més li ha agradat tota la vida és, en realitat, la cuina. De manera que un dia ho va deixar tot i va obrir aquest establiment ubicat a la frontera entre Sants i les Corts, on, a més de pollastres, conill, galtes i peus de porc rostits, hi ha un bon nombre de plats per emportar, tots casolans. Els pollastres d'aquesta casa tenen una personalitat molt marcada: estan torrats, cruixents, i porten una combinació d'espècies molt contundent, que, és clar, és secret professional.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Horta
Pollería Lisboa
Pollería Lisboa

Els amants del concepte rostit han de visitar aquest establiment mític d'Horta on, a més de pollastres, hi ha conills, guatlles i diverses parts del porc, com galtes, costelles i garrons, que es poden acompanyar de patates a la brasa o canelons. El secret de l'èxit d'aquest local emblemàtic, obert fa mig segle, és que fan servir una barreja de dotze espècies per donar al pollastre un gust únic i especial.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat