Ceviche 103

Apunteu-vos al nostre curs de cuina peruana!

Aprèn a cuinar marisc, cebiche, tàrtars i l’imprescindible pisco sour!

Publicitat

La gastronomia peruana està de moda. A Barcelona, proliferen restaurants que barregen la tradició amb la modernitat i utilitzen productes de gran qualitat per crear una cuina que no deixa de sorprendre. Marisc, cebiche, tàrtar i l'imprescindible pisco sour, són les bases d'aquesta gastronomia que creix en adeptes.

Hem preparat un curs de cuina de la mà del Ceviche 103 situat al carrer Londres 103 i un dels màxims referents dels fogons peruans a Barcelona. En aquest curs de 4 hores aprendreu receptes i claus per poder cuinar els plats més emblemàtics d'aquesta cuina.

El curs se separa en dues sessions: dilluns 28 i dimecres 30 de 19.30 a 21.30 h o dimarts 29 i dijous 31 de 19.30 a 21.30 h. A la primera sessió aprendreu a cuinar un cebiche clàssic, tiradito (peix cru tallat en forma de sashimi amb una salsa àcida), tàrtar i la beguda estrella: pisco sour. El segon dia del curs preparareu una 'causa' de llagostins, makis, pop al olivo i chiclano de canyella i poma, una sopa molt consumida al nord de Perú, que a la cuina del Ceviche 103 es converteix en unes delicioses postres dolces. Els grups seran de només 20 persones així que tindreu tota l'atenció dels xefs del restaurant que us donaran totes les claus per aprendre com es fan els principals plats de la cuina peruana. Ah, i després de la classe podreu fer-vos un bon tiberi amb tot el que hagueu cuinat.


Entreu a entrades.timeout.cat i apunteu-vos a aquest excepcional curs de cuina peruana per només 58 euros! Us assegurem que els vostres amics i familiars al·lucinaran si els convideu a sopar i els descobriu les noves receptes que heu après a fer amb Time Out Barcelona!

També t'agradarà

El Perú més popular
El Perú més popular
Adreces bones, boniques i barates Encara que sembli que assistim a l'any zero de la cuina peruana a Catalunya i a Espanya -Tanta, primera ambaixada de Gastón Acurio, imminent obertura de Pakta, el peruà nikkei dels germans Adrià, el Perú com a gastronomia convidada a Madrid Fusión- no creiem que us descobrim la sopa d'ají de gallina si diem que a Barcelona, abans d'aquesta fal·lera, ja hi havia vida andina comestible i saborosa, i molt més econòmica que la del visionari Acurio. El símbol dels pebrotsSobre Acurio hi ha diversitat de criteris, esclar. Patricia Oliveros, que va obrir el restaurant El Señorío fa cinc anys -immillorable opció per dinar al tristoi tram muntanyós de Còrsega-, només té bones paraules: "És un cuiner diferent i creatiu, cal tastar allò que fa, bé siguis peruà o català. La nostra és una cuina massa rica per estar tan apartada de tot; Acurio ha fet molt per ella". I està encantada que un excuiner seu hagi anat a treballar a Tanta. Encara que puntualitza que a casa seva només hi trobarem cuina criolla, "allò que els peruans mengen a casa". La carta, entenedora, dividida en entrants, cuina criolla i cebiches, té plats del dia i de festa major. I de la vasta cuina peruana Oliveros especifica que la seva màxima influència és la xinesa, que es fa evident en plats com un barroc arròs d'ànec o el wantun farcit de marisc. Qui ja estigui familiaritzat amb el repertori d'entrants on es tracta amb virtuosisme la patata, l'ají -salsa de gallina polvoritzada, amb ou
Els millors restaurants peruans
Els millors restaurants peruans
La cuina peruana i el cebiche han esclatat a Barcelona amb força: som davant la gastronomia de moda Restaurants llatinoamericans amb reserva on-line Els restaurants peruans, que fins fa poc temps el barceloní mitjà es mirava com a una cosa exòtica i amb certa reticència, ara són d'allò més cool. I amb raó: aquesta gastronomia, que va ser declarada patrimoni immaterial de la humanitat, ajunta producte de qualitat amb fusió de cuina japonesa, xinesa, espanyola, portuguesa i andina tradicional. Propera i llunyana, moderna i tradicional, la cuina peruana és una delícia que cal conèixer.  Nou maneres fabuloses de menjar peruà Café Ninoska Pràcticament degà de la cuina peruana a Barcelona –va obrir l’any 1993, a la Vila Olímpica– Café Ninoska es centra en la cuina peruana criolla, i la carta és tan extensa i rica en varietats i sabors.  No tenen menú de migdia peruà, però: per tastar les papas a la huancaína –rostida, amb crema de formatge fresc i ají amarillo–, els 'tamales' peruans (que a més de ser tortitas de blat amb pollastre, ou i espècies van embolicats amb fulles de plàtan) o l’arròs saltat amb marisc, cal tirar de carta. Però tenen l’avantatge que la cuina peruana és ininterrompuda. Val pena anar-hi: sembla un bar, però el seu cebiche és a l'alçada de qualsevol lloc. Els dos darrers dijous de mes fan menú de migdia peruà. El Señorío Un dels bons millors peruans de la ciutat, centrat en la cuina casola: hi trobarem una carta vasta i entenedora, amb un repertori molt ampli
Publicitat
El pisco sour de Paco Toledo
El pisco sour de Paco Toledo
El director de cinema Paco Toledo (‘Can Tunis’) obre Pacífico y Sur, cuina 'nikkei' a bon preu Paco Toledo està a punt d'acabar la seva nova pel·lícula a l'Illa de Pasqua. Tot i així, el realitzador ha deixat una estona el seu cuquet cinematogràfic per muntar un restaurant al Poble-sec. Aquesta faŀlera no és cosa de fa dos dies. Ja fa temps va crear un restaurant de cuina nikkei (japonesa i peruana) amb un amic i els va anar tan bé que Toledo, xilè enamorat del menjar peruà, ha decidit obrir Pacífico y Sur. El restaurant fa dues setmanes que és obert, i un cop d'ull a la carta deixa ben clar el viatge nikkei amb influències xilenes, xineses i, si convé, tailandeses. Ja ho avança el nom: Pacífico y Sur. A la carta, no hi falten especialitats com l'arròs chaufa, barreja sorgida de la cuina peruana i xinesa, els cebiches (n'hi ha un de salmó amb mango!), tiraditos, el sashimi peruà i les causas, un plat amb base de puré de patata que podria recordar una ensalada russa. I també una bona colla de curris: Pacífico y Sur és menjar refrescant amb un punt de picant. Els que tingueu dubtes davant de noms tan curiosos com ají i rocoto, no dubteu a preguntar-ho o, directament, demaneu el menú degustació. El món és dels valents per només 10 euros. I afanyeu-vos, perquè quan la colla dels tastaolletes comenci a saber com cuinen a Pacífico y Sur, s'ensuma perill de superpoblació. Pisco sour a la peruanaPer acompanyar aquests plats, la beguda de la casa és el pisco sour, versió peruana. És a
Cursos de cuina a Barcelona
Cursos de cuina a Barcelona
Escoles i restaurants on us ensenyaran a convertir-vos en els reis dels fogons! Comenceu a estar cansats del plat de pasta amb sofregit precuinat? Prepareu sempre el mateix arròs a la cubana quan vénen convidats a casa? La vostra mare pateix perquè no us alimenteu bé? És hora d'obrir nous horitzons a la vostra cuina, d'aprendre a preparar algun plat que sorprengui a les visites, és el moment de donar-se-les de xef. Us recomanem diverses escoles i restaurants on ofereixen cursets de cuina de tot tipus, des de plats tradicionals a cuina japonesa, passant pels millors pastissos i les postres més dolces. Poseu-vos el davantal i als fogons! Bellart Una de les escoles enfocades al món profes- sional amb més trajectòria, des del 1977. Hi trobareu els tradicionals cursos per arribar a ser xef i pastisser, i també altres propostes com la de gestió, direcció i emprenedoria, reciclatges per a cuiners... I fins i tot un curs sobre cuina biodietètica. Si encara no ho acabeu de veure clar, us podeu apuntar a un dels seus monogràfics que toquen tots aquests temes. Preu diversos en funció del curs. Hofmann (Mey Hofmann) Dir que has estudiat en aquesta escola t’obre portes arreu, ja que és coneguda a tot el món. O si més no fa que et mirin amb certa admiració, com si cuinar bé ja no depengués de tu. La fama és merescuda, ja que des del primer dia l’estudiant aprèn amb fèrria disciplina les bases de la cuina professional sense oblidar la importància de tastar el que es
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat