Quin és el millor moment del dia per menjar unes ostres amb una copa de cava?El xef del restaurant Bardot, Rodrigo Varela, ho té claríssim: “Les onze del matí”. Tot i que reconeix que el capvespre primaveral també és un bon moment per deixar-se seduir per la sofisticació d’aquesta parella perfecta, Varela té clar que guanya el matí per golejada. “El matí és el millor moment per tastar qualsevol cosa, és quan tenim el paladar més despert i podem sentir els gustos de tot molt millor que en cap altre moment del dia”.
Per això anima als amants del cava a deixar-se caure pel seu restaurant del carrer Enric Granados durant la setmana del 31 de març al 6 d’abril i gaudir de la Codorníu Ostres Experience, que coincideix amb la Fira Alimentària i posa ostres gallegues i cava Codorníu a disposició dels clients durant tot el dia. I si són dels valents que
s’atreveixen a substituir el clàssic entrepà de fuet amb cafè amb llet de mig matí per unes ostres amb cava encara millor.
Dir cava i ostres és equivalent a dir glamour i sensualitat, i la seva combinació és una amalgama complexa i exquisida de sensacions més propera al plaer diví que a qualsevol alegria terrenal. El gust llarg i intens d’oceà de les bones ostres és encara més meravellós si es marida amb un bon cava com pot ser el Jaume de Codorníu, que neteja i matisa sense emmascarar ni alterar el gust primigeni de l'ostra, la qual, senyors, ens asseguren des del Bardot, ha de ser gallega. Amb tots els respectes per les ostres de Normandia, lleugerament més dolces, que (la naturalesa és sàvia) són perfectes amb un xampany.
Al Bardot, un restaurant de notable cuina de mercat en forma de racions obert fa aproximadament un any, hi trobarem, doncs, ostres acabades d'arribar de la Ria d'Arousa, unes ostres petites perfectes tant per als amants d'aquesta delicadesa com per a tots aquells que no en són molt fans, ja que la seva textura és menys gelatinosa que la de les ostres més grosses.
La fórmula no pot tenir més 'charme'. La terrassa del Bardot acollirà durant tota una setmana la mostra d'ostres i caves que, no obstant això, podran degustar-se a totes les dependències del restaurant (barra, menjador i terrassa) a qualsevol hora del dia. Mentre que a la barra i la terrassa se servirà el cava a copes i les ostres per unitats, els més sibarites hauran d'ocupar una de les taules del seu menjador, on trobaran, si ho desitgen, un pack de sis ostres i una ampolla de cava d'una de les dues varietats de Codorníu escollides per a aquest maridatge: el Gran Reserva Jaume Codorníu i el cava rosat Gran Codorníu Pinot Noir.
I si les ostres i el cava ens fan venir gana, la carta de Bardot té moltes opcions interessants per continuar el tiberi: des d'entrants com les braves, les croquetes, el pop o els bunyols de bacallà a una selecció de peixos, arrossos i risottos o una oferta de racions per compartir com poden ser la burrata, els ous estrellats amb foie o el peus de porc amb salsifís i fabetes.