Bad Boy

AOC Saint-Émilion. 14,5 % vol. 19 €

El gran enòleg Jean-Luc Thunevin demostra amb aquest vi de garatge, atrevit, personal i fet amb cap i sobretot amb el cor, la seva versió dels nous vins de Bordeus. Els tanins són vellutats i gustosos, envoltats amb un nas descarat i perfumat de cireres i regalèssia. L’antivi de castell per als ‘nois dolents!’. Bad Boy és com el mateix Robert Parker batejà Thunevin, per això té aquest nom i aquesta etiqueta. Ell és l’ovella negra de Bordeus. Fa vint anys va revolucionar l’enologia amb els mítics vins Valandraud. 'Bad Boy' és un vi tant per guardar com per prendre, amb notes dolces de xocolata blanca i regalèssia, amb els torrats de l’expresso i la untuositat d’un pastís. Aquest vi escriu amb tinta de merlot (i un apunt de cabernet franc) la nova història dels vins classificats de Bordeus.

10 vins i caves imprescindibles

Les propostes que satisfaran els paladars més exigents

Publicitat

Alguns són més econòmics, d'altres piquen una mica més a la butxaca, però tots tenen el mateix en comú: han obtingut 5 estrelles. Us presentem 8 vins i 2 caves que no podeu deixar escapar si us agrada regar els àpats amb els millors caldos. Xin xin!

També t'agradarà...

Els millors bars de vins
Els millors bars de vins
Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enoteca d'Italia Empresa de distribució i promoció de vins i destil·lats italians. La seva recerca se centra en vins provinents quasi en exclusiva de raïms autòctons italians i treballen amb bodegues petites i mitjanes. Sexy Wine El tord (zorzal, en castellà) és l'ocellet que va escollir Antonio Sanz fa 22 anys perquè fos la imatge dels seus vins. Els tr
  • Cuina creativa
Restaurants amb estrella
Restaurants amb estrella
Barcelona continua estant al capdavant de l'avantguarda gastronòmica internacional. I entre l'amplíssima oferta de restaurants de qualitat a la ciutat en destaquen 23 afortunats: els que tenen l'honor d'haver rebut una (o dues) estrelles Michelin. Si la butxaca us ho permet i us voleu regalar un homenatge, aquí teniu una llista amb els 23 restaurants 'estrellats' de Barcelona. Bon profit! Restaurants amb dues estrelles Moments El fill de Carme Ruscalleda, Raül Balam, va assolir la segona estrella Michelin amb aquest restaurant d'hotel 'top'. Com el matern Sant Pau, el concepte és una impecable cuina innovadora però molt catalana, amb plats com el fricandó de vedella amb cama-secs o les gambes del Maresme amb pètals de tomàquet confitat, bouquet vegetal i pinyons torrats. Producte màxim tocat de la milor manera possible. Enoteca El xef Paco Pérez va aconseguir dues Michelin per l'Enoteca –ja no és l'altre restaurant de l'hotel Arts, és un pes pesant a Barcelona per mèrits propis– i també va veure com el seu Miramar de Llançà ha rebut la segona estrella Michelin (ara també en té una a Berlín!). Poca gent transporta el sabor del mar a l'alta cuina com ho fa ell: aquest exquisit cuiner, lacònic en paraules, parla amb la imaginació i l'oratge de la mar. L'elevació que ha fet de les espardenyes mereixen un capítol en la cuina d'avantguarda catalana, i els seus arrossos fan seure junts i contents la clientela bulliniana i els fonamentalistes del corpus de la cuina catalana. Rendir-s
Publicitat
  • Cuina creativa
Els 50 millors restaurants
Els 50 millors restaurants
Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de prod
Cuina creativa
Cuina creativa
Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona Dos Palillos Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques. Àbac Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel. Tickets Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli. Gresca Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat