Chao Pescao
Foto: Scott ChasserottChao Pescao
Foto: Scott Chasserott

Les millors marisqueries de Barcelona: el millor del mar a taula

Un recorregut pels restaurants i bars especialitzats en marisc de la ciutat

Publicitat

Si no teniu cap límit pressupostari a l'hora d'apoquinar el compte i sou dels que gaudiu de valent fotent-vos un homenatge de tant en tant, preneu nota dels restaurants barcelonins que que s'abasteixen dels millors fruits del mar cada matí a les llotges catalanes, i que disposen de proveïdors de peix premium des de Finisterre fins a Cadis. No espereu luxes extravagants, només pur sabor de mar. I si us quedeu amb gana, feu una ullada als millors restaurants gallecs o a les millors arrosseries de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • 5 de 5 estrelles
  • Marisc
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

RiasKru, una fusió de dos restaurants de marisc llegendaris, Rías de Galicia i Espai Kru, és al Time Out Market Barcelona per oferir el millor producte del mar. Pioner de la fusió culinària a Barcelona, ​​el xef Robert Gelonch practica una cuina elegant i creativa sota el lema "menys és més". Amb els millors ingredients de temporada que pot oferir el mar, el menú comptarà amb marisc cru i marinats basats en la cuina clàssica gallega, maridats amb elements d'inspiració japonesa. 

Aclamat com a un dels millors restaurants de marisc i peix de Barcelona, el RiasKru no podria estar en un lloc més indicat: en una plataforma damunt el port de la ciutat, amb vistes a la Torre del Rellotge i amb la llotja del peix de la Barceloneta a escassos minuts a peu. Per la part crua, Gelonch ofereix el que més aviat s'ha de qualificar d'una exhibició de cuina en fred: elaboracions crues marinades, fumades o escabetxades, on conflueixen el Perú i Japó des de la visió elegant del xef. I si sou tradicionalistes, doncs el millor marisc a la gallega de tota la vida: a la planxa, a l'allet o bullit.  

  • Marisc
  • preu 3 de 4

Aquest petit local a prop de Santa Maria del Mar es transforma en un homenatge diari a la millor matèria primera procedent del port de Roses de la mà de la cinquena generació de la família Gotanegra, d’aquesta localitat. El xef Rafa Zafra, d’escola elBulli, i per tant molt coneixedor d’aquests productes, ofereix “pornocuina” d’aquesta matèria en versió marinera: receptes senzilles que respecten al màxim un producte extraordinari. Despullar el peix, podríem dir. En voleu exemples? Tasteu uns sensacionals calamarsets fregits acompanyats de gota negra (maionesa i tinta), o unes gambetes de Roses cuites al vapor d’algues. Estimar és una declaració d’amor als béns preuats que ens dona el mar!

  • Marisc
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

El xef Alexis Peñalver ha convertit la barra on hi hagué El Tast de Joan Noi –bar de la parada de peix homònima– en Hermós Bar de Peix, una barra de peix que, com s'escau als bars de mercat, disposa d'un equipament de cuina mínim –planxa, dos focs i un forn– i un producte màxim. Aquí només s'hi cuina peix i marisc de les parades del mercat, esclar. 

Ara bé, com succeeix a La Pubilla i l'Extra Bar, el producte no va nu, sinó equipat amb bases de cuina catalana amb un gir modern. Aquí, a més de gambes o cloïsses a la planxa, t'hi pots firar unes vieires a la planxa amb fumet de peix de roca i salicòrnia, o unes magnífiques sardines a la planxa farcides amb la potent picada clàssica catalana, amb all, julivert, pa torrat i ametlla. La proximitat del restaurant permet que puguin jugar amb guisats i fumets que apliquen en plats com un estofat de sèpia exprés. I les raccions són abundants i a preus raonables

Publicitat
  • Marisc
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

Al Lluritu 2 hi caben, agafeu-vos, fins a un centenar de persones. Els propietaris, els actors Pau Roca i Carlos Cuevas i els seus amics Pol Puigventós i Gerard Belenes el defineixen com una marisqueria informal i no s’estan d’hòsties: minimalisme al plat amb coccions precises de planxa i brasa (res de fogons) i producte top a un preu raonable: pop, sepionets, navalles, tellines, escamarlans, etc. Un bon lloc per menjar peix i marisc en un ambient relaxat.

  • Marisc
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Manu Núñez, copropietari del Besta (Aribau, 106), us convida a la seva marisqueria gallega del segle XXI, gens carca, que aposta per una cuina senzilla feta amb excel·lent producte de l'Atlàntic i el Mediterrani. Es diu Batea, com les plataformes al mar per a la cria de musclos, i aquí s'inventa plats, platerets i plats defugint els tòpics dominants de les braves amb coses i la croqueta farinosa. Sorprèn amb mossos com la mariscada freda (navalles amb còdium, cloïsses amb salsa verda i escopinyes amb amaniment de gilda) i plats per compartir com les cigales amb aigua de Lourdes, la gamba vermella a la sal o la truita de Betanzos amb puntetes de calamar. Per beure, sis vins catalans i gallecs i cinc còctels. L'esperit és juganer i popular (els preus, no tant).

Publicitat
  • Marisc
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Si no fos perquè la seva decoració té un toc canalla que li dóna molt d'estil, ens podríem pensar que entrem a la marisqueria d'un mercat. No és només un restaurant, és una experiència que enamora tots els paladars, especialment els amants del peix. Té més de 25 anys d'experiència al sector i una fórmula d'allò més divertida i distesa de gaudir del mar: podràs escollir el teu peix o marisc ben fresc del dia de la llotja i t'ho cuinaran segons les teves indicacions perquè ho assaboreixis a la sala. Podràs acompanyar la teva elecció amb navalles, musclos, rap, popets o sípia, amanides, sopes i altres plats que miren al mar. Els fregits andalusos són molt recomanables. Tenen un segon local al centre comercial La Maquinista (Potosí, 2).

  • Sant Andreu

El grup Angelita, els amos i senyors de la cuina marinera de Nou Barris amb restaurants consolidadíssims com el Casa Angelita (Lorena, 20) i el Camarote (Nou Pins, 36), han traspassat les fronteres del districte per obrir Cal Pesca, a Sant Andreu. I aquí fan el que saben fer millor; tapes de terra (braves, pebrots de Pedró, croquetes) i mar (seitons, caçó en adob, calamarsets), peixos, carns i arrossos (caldós de llamàntol, melós de cranc, negre, del senyoret). Si preferiu concentrar-vos en el marisc per compartir, hi teniu tres platades per a dues persones; la closcada (29.95 euros), la fritura (39,95 euros) i la safata (74,90 euros).

Publicitat
  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

Aquest restaurant mariner del grup Sagardi celebra la cuina del Mediterrani, amb un enfocament especial en els gustos de l'Alt Empordà. Situat als porxos de Xifré, ofereix una gastronomia singular. La preparació de l'arròs, cuinat des de zero amb foc de ceps o pollancre, és una mostra de la seva dedicació a la tradició i la qualitat. A l'espai de barra trobareu una selecció de conserves, marisc, coques i bons vins a copes. A l'espai del restaurant, per la seva banda, destaquen els arrossos a la llenya i els plats de mar i muntanya, com les mandonguilles amb sípia i la terrina de paté de papada i anxoves. L´ambient càlid i la decoració de fusta conviden a sentir-se com a casa des del primer moment.

  • La Barceloneta

Des de l’any 2000, La Platjeta ha destacat amb la seva cuina tradicional i desenfadada, subratllant l’excel·lència dels fregits i la robustesa dels sabors. La carta ofereix tapes fredes com les anxoves del Cantàbric i els seitons en vinagre, així com plats calents com la broqueta moruna, els musclos al vapor i les cloïsses a la graella. Els fregits, amb bombes de la Barceloneta, croquetes de pernil i bunyols de bacallà, en són els protagonistes, però també hi destaquen els plats de peix i marisc a la brasa. En un ambient de barri, el local també ofereix bones opcions de menú de migdia, amb preus ajustats i sabors casolans, també durant el cap de setmana. Una celebració viva i sense pretensions de la rica tradició culinària del barri.

Publicitat
  • El Gòtic

Els cuiners Alex Durán i Matteo Spinelli han creat un concepte que ens trasllada a diversos ports del món. Situat en un emplaçament esplèndid del Real Club Marítim de Barcelona, el Fiskebar s’especialitza en peixos i marisc i defensa una cuina estètica que vol agradar a tothom. A la carta, la pasta, les verdures i l’arròs acompanyen els productes del mar, mentre que receptes nòrdiques com l’smørrebrød de salmó, alvocat i rave picant aporten una mirada diferencial. Destaquen els musclos amb beurre blanc, la cerviola amb oli d’oliva verge i la barra freda de niguiris, així com el formatge de Molí de Ger a la brasa. Per acompanyar, disposen d’una àmplia selecció de vins ecològics i orgànics. Del grup Tragaluz.

  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Al Pez Vela en diuen guingueta, però l'interiorisme s'acosta més al d'un restaurant amb estil i tranquil amb vista sobre el mar. El grup Tragaluz ret homenatge als establiments preolímpics amb una carta curta de cuina senzilla que se centra en entrants frescos de l'horta i del mar i en arrossos de tall tradicional. Les tapes marineres, ben estètiques, inclouen peixet fregit, escopinyes a la brasa, croquetes de llamàntol i llobarro fregit adobat amb soja i gingebre. Però els reis són els arrossos amb calamarsets i gamba, amb verdures a la brasa i el negre de sepionet i carxofes. La Barcelona dels anys 90 també és present a les postres, per exemple, al flam de vainilla amb nata o al mític tall de gelat de vainilla i xocolata.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat