Xuba Tacos, una de les millors taqueries de Barcelona, és el projecte del xef Antonio Sáez –guanyador de dues estrelles Michelin a Lasarte– amb el seu amic i soci mexicà, en Raúl Salcido, per celebrar el seu amor per la cuina mexicana. La carta de Xuba Tacos magnifica l'essència d'aquesta icona universal del menjar de carrer, amb tacos clàssics com els tacos al pastor o una deliciosa cochinita pibil. També incorporen plats de creació pròpia, com el taco de filet rossini, amb filet, foie a la planxa i salsa trufada. Fan servir tortillas de blat de moro blau –de sabor neutre, que realça productes de màxima qualitat– amb farcits sumptuosos, fets a foc lent. ‘Xuba’ significa blat de moro en llengua indígena zapoteca.
La cuina mexicana ja fa temps que va arribar a Barcelona, i s'hi ha aposentat com Déu mana. Enrere queden aquells temps en què sota aquesta denominació només podíem parlar de nauseabunds locals de menjar ràpid tex-mex. Ara trobem la gastronomia de Mèxic, barroca i exuberant, patrimoni de la humanitat, en totes les seves variants: des de restaurants on menjar ràpid un taco fenomenal, fins a locals que executen amb mà mestra una cuina feta amb paciència de sant, tradició precolombina i més de 50 ingredients per plat. I si voleu conèixer uns altres matisos de picant, tasteu la millor cuina peruana de Barcelona.
NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona