Les bones idees necessiten una bona execució. La d’Iker Erauzkin ho és: la falda de vedella a 70º amb cruixents de banana i moniato (7,50 euros) és una delicadesa feta amb tiralínies. Cuita al forn dotze hores, envasada al buit i enriquint-se amb suc del rostit dels ossos, és mantega pura que es pot menjar amb forquilla, com una truita. “És un producte senzill, però la nostra filosofia és potenciar-ne el gust i tractar-lo amb una cura meravellosa”, diu el xef. 2. Arròs de pollastre
“Fer una carta així no era senzill –explica Erauzkin–. Calia trobar uns plats que poguessin combinar en quasi qualsevol ordre”. Es resisteix a la idea de la tapa, més aviat parla de petites racions. La veritat és que si s’augmentessin les racions dels platets i es reordenessin seríem davant una carta de cuina creativa de classe mitjana-alta. “Rere cada plat hi ha un treball creatiu al darrere important, encara que sigui en petit format”. No m’importaria que la cassoleta d’arròs de pollastre fumat fos tota una cassola: “És un plat d’aquells que crea addicció”, corrobora el cuiner. El record del sabor creix al cap del client. 3. Pop amb pebre vermell
S’associa l’acabat a taula amb la cuina clàssica i els tiberis monumentals, però el seu deliciós pop s’acaba de fumar a la taula. I es menja en tres mossegades plenes de plaer: “En podríem augmentar les racions, però això ens obligaria a augmentar-ne el preu”. Davant la propietat de la casa la batalla va ser “oferir la millor cuina possible al preu més raonable per al públic”. Exemple: un ou a 61º amb escuma de patata i cruixent de pernil (6,50 euros), afinadíssim, que no fa estirar més el braç que la màniga al tan freqüent prestidigitador curt de pressupost i sobrat d’ego. O una hamburguesa 'jivaritzada' amb una maduració de 80 dies, que si fos de mida normal seria més cara que un filet. I qui encara no se senti preparat per trencar les cadenes de Pàvlov, disposa d’un recorregut de sis platets a 26 euros que és per cantar La Traviata!
Més informació
Més informació
També t'agradarà
Discover Time Out original video