Sembla que els anys no passin en aquest restaurant barceloní. Segurament és un dels espais més emblemàtics de la ciutat i alhora un dels que passa més desapercebut. Potser millor així, per evitar que s’ompli massa i córrer el risc que perdi la seva identitat. L’Agut és un oasi, entre la multitud de restaurants que poblen el Gòtic, on encara avui en dia es pot gaudir de la millor cuina tradicional de fonda posada al dia. És així com ha sobreviscut. A la cuina hi trobem clàssics com l’escalivada, l’esqueixada, bona carn i bons peixos al forn. Però també rareses com uns cervellets de vedella a la romana.
El Gòtic és un bon punt de partida per conèixer Barcelona. Comenceu baixant la Rambla, bella i bulliciosa, i perdeu-vos pels carrerons medievals i les places del casc antic. Per admirar l'arquitectura de la ciutat, arribeu fins a la plaça de Sant Jaume i visiteu els dos edificis del Govern, el Palau renaixentista de la Generalitat i la façana neoclàssica de l'Ajuntament. Ep, punt i a part.
Si ens quedéssim aquí, en una mena de 'free tour', ens estariem perdent una bona part de les joies del Gòtic: restaurants emblemàtics, bars amb solera, botigues amb personalitat, el Moll de la Fusta...Tot allò que diferencia un decorat de pel·lícula d'una ciutat ben viva. Agafa llapis i llibreta (o obre l'app de notes del mòbil) i vine amb nosaltres.