hora del planeta

L'Hora del Planeta: aquest dissabte apaga els llums!

Barcelona s'adhereix a la iniciativa per conscienciar de l'estalvi energètic i apagarà les llums dels edificis, equipaments i instal·lacions municipals

Publicitat

Dissabte 29 de març, de 20.30 a 21.30 h, és l'hora del planeta. Aquesta iniciativa, impulsada per l'organització WWF, convida ciutats, organitzacions i tots els ciutadans  a apagar els llums durant una hora per conscienciar de l'estalvi energètic en la lluita contra el canvi climàtic.

L'Ajuntament de Barcelona també s'adhereix a aquesta crida internacional, que pretén arribar a 7.000 ciutats del món, i apagarà els llums d'edificis, equipaments i instal·lacions municipals singulars de la ciutat, mentre que convida a tots els ciutadans a sumar-se a aquesta acció d'estalvi energètic.

De 20.30 a 21 h hores s'apagaran els llums de les fonts ornamentals de plaça de Catalunya, la font ubicada a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia, la de Rambla de Catalunya amb Gran Via, i la font ornamental dels Jardinets de Gràcia. Respecte a la Font Màgica, l'espectacle finalitzarà a les 21 h en comptes de les 21.30 h, és a dir, 30 minuts abans del seu horari habitual.

També s'hi sumaran prop d'una trentena d'edificis i monuments emblemàtics de la ciutat, com l'Arc del Triomf, la façana de l'Ajuntament, la basílica de Santa Maria del Mar, l'església de la Mercè, l'església del Pi, el monument a Colom, la muralla sots Tinent Navarro, la façana del Palau de la Virreina, la plaça Berenguer el Gran, el monument a Mossèn Cinto Verdaguer, la Sagrada Família, el Castell de Montjuïc, l'aurèola del Palau Nacional, els pavellons Güell, el campanar Sant Vicenç, el Rellotge de la Pl. Rius i Taulet, el monument Anselm Claver, l'escultura de David i Goliat, el Park Güell (Turó de les tres creus), la Torre de la Llum, la façana de l'edifici de Can Fabra, les Tres Columnes del Litoral, l'església d'Abraham, el Centre Moral i Cultural, la façana de l'ateneu Formiga Martinenca, així com les façanes dels edificis d'algunes seus de Districte.

També t'agradarà

  • Què fer
Coses per fer el dissabte
Coses per fer el dissabte
Les millors propostes per passar el dissabte a la ciutat BarnaClick 2014 SomosClicks, associació integrada per aficionats al col·leccionisme de clicks, trastalla per primera vegada al Poble Espanyol BarnaClick, fira dedicada a l’exposició i venda de clicks de Playmobil. La fira, que aquest any celebra la seva vuitena edició, acabarà el 6 d’abril i centrarà la seva activitat durant els caps de setmana (durant la setmana es podran visitar els diorames, ubicats en diversos espais del Poble Espanyol), té aquest any com a atractiu destacat un diorama de gairebé 100 m2 dedicat al setge que la ciutat de Barcelona va patir l’any 1714 i el fet que aquest any els clicks celebren el seu 40è aniversari. El diorama del setge, que estarà ubicat a la sala noble de l’Ajuntament de Vallderoures, a la Plaça Major del Poble Espanyol, inclourà més de 3000 clicks. Però els assistents podran apreciar també moltes altres maquetes: guerres colonials, intervenció de l’ONU... A més, hi haurà diverses activitats per a tota la família i diversos estands de venda on els aficionats podran trobar els més curiosos clicks i complements nous, de segona mà o descatalogats. Hi participaran venedors nacionals i internacionals, cosa que consolida BarnaClick com una de les fires més importants de les que es dediquen exclusivament a aquests ninots. Hola, Barcelona! Després de retratar Woody Allen, B. B. King, Penélope Cruz i mil personatges més, el fotògraf Jorge Represa s'instal·la a Barcelona i inaugura La Recáma
Productes de proximitat
Productes de proximitat
Els millors establiments per comprar i menjar productes de proximitat Slow Food, Km O, producte de proximitat... Digueu-li com vulgueu, tot apunta al mateix objectiu: la recuperació i reivindicació dels aliments que es produeixen a prop d'on es consumeixen. Una forma ecològica, saludable i alhora profitosa de menjar i viure. Coneixeu més establiments on poder menjar o comprar de proximitat? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Botigues Oli Sal Sandra Stefani, a la botiga Oli Sal, ens fa aquesta advertència: “Per sota de 5 euros el litre, cap oli d’oliva pot ser verge extra”. Pagant un xic més, a la seva botiga podem aconseguir una garrafa de cinc litres d’oli verge –un sabor incomparable– per 33 euros. Els màxims especialistes en oli de la ciutat disposen de 80 referències catalanes de totes les denominacions d’origen i també de totes les varietats d’olives, no només de la recurrent arbequina (tot i això, molt cotitzada per la seva suavitat). Rosses i Torrades Aquest celler especialitzat en birra sembla una convenció de l’ONU de països productors de cerveses (Dinamarca, Austràlia, Suècia, el Japó, per exemple), on Catalunya hi participa com a país de ple dret: disposen de fins a 23 marques de cervesa catalana artesana. A més de marques ja tan conegudes i apreciades com la Montseny i la Rosita, hi trobem cerveses amb noms que semblen grups de heavy metal extrem –Zulogaarden, cervesa artesana de Molins de Rei– i d’altres de desconegudes només en aparença, com la Fort, l’ela
Publicitat
  • Cuina creativa
Els 50 millors restaurants
Els 50 millors restaurants
Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en pet
Botigues de menjar ecològic
Botigues de menjar ecològic
Les millors noves botigues de menjar ecològic D'ençà l'any 2011, el consum d'alimentació ecològica ha augmentat un 7 %, tot i la marea negra econòmica. Això vol dir una cosa: u, que l'actitud dels que titllaven aquest consum d'ecopijo -sovint gent adinerada que en restaurants cars se'n fan un fart, de km 0- s'esvaeix; i segon i més important, que el consumidor, a l'hora d'emplenar la cistella, no només compra per militància. S'ha acostumat a l'eco perquè té un gust que marca diferència. Ara, en el punt àlgid de l'explosió de sabors d'estiu, és el millor moment per comprar producte ecològic.    Tomàquets premiatsEl mañico Chema Bescós, des de la recent botiga I love food, adverteix que els establiments de menjar ecològic són necessaris. Sobretot perquè "comprar al mercat no garanteix que compris menjar lliure de pesticides". Sovint, diu, moltes parades compren directament a Mercabarna, i "allà hi ha de tot". En la seva botiga, especifica, tot és ecològic -certificat amb el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, CCPAE per als amics- i "tot és elaborat per petits productors km 0, segons criteris slow food". Això els porta certs maldecaps: en l'ànsia d'oferir el millor producte possible, tenen 400 proveïdors directes. Quasi un per producte! La seva especialitat són les verdures. Al seu hort de Canet de Mar, hi regnen els tomàquets amb diferents varietats de noms anglesos (beef steak, heart of compassion) i varietats guardonades al Tomato Fest dels EUA, tot c
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat