cavamar paella

Sant Joan 2015: Coses per fer el 24 de juny a Barcelona

Cinema, concerts, exposicions, teatre, relax a la platja i molt més per gaudir el dia festiu

Publicitat

Pensàveu que per ser festiu el 24 de juny no hi ha res interessant per fer a Barcelona? Tot el contrari! Si encara us queda energia després de la revetlla de Sant Joan i la ressaca us ha respectat, us proposem un munt de plans perquè el vostre dia festiu no consisteixi solament a anar del llit al sofà.

Publicitat
  • Nens
Les millors piscines de Barcelona per anar amb nens
Les millors piscines de Barcelona per anar amb nens
Els nens no necessiten piscines quilomètriques per fer llargs amunt i avall; volenl’aigua justa per remullar-se,capbussar-se i esquitxar. Recupereu el banyador, regireu els calaixos per desenfundar les ulleres i lligueu-vos fort les bombolletes. Ja se sent l’olorde clor.
  • Què fer
Catalunya és el tercer territori d'Espanya amb més platges amb bandera blava (89), darrere de Galícia (123) i el País Valencià (120). Entre tanta platja hem volgut seleccionar quatre autèntics paradisos no gaire allunyats de Barcelona en què evitareu la massificació que es viu a certes localitats... Prepareu el banyador i a l'aigua!
Publicitat
  • Viatge
Platges genials a menys de mitja hora de Barcelona!
Platges genials a menys de mitja hora de Barcelona!
És cert que, a l'hora de parlar de platges, com menys a prop de Barcelona millor. Tot i així, no cal marxar molt lluny per a poder fer un bany amb mínimes condicions. Si no teniu temps –o ganes– d' allunyar-vos de la ciutat, dirigiu-vos a alguna d'aquestes platges, a menys de mitja hora de Barcelona, on podreu refrescar-vos en un tres i no res!
  • Cine
  • Comèdia
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Una paloma se posó en una rama a reflexionar sobre la existencia
Una paloma se posó en una rama a reflexionar sobre la existencia
Aquesta esplèndida pel·lícula, 'Una paloma se posó en una rama a reflexionar sobre la existencia', que es podria titular '39 fragments d’una cronologia de la incomunicació', funciona gairebé com una novel·la gràfica protagonitzada per Vladimir i Estragon, un Beckett on tothom espera Godot sabent en secret que no apareixerà mai. No hi ha un argument, sinó una visió de la vida que Andersson ens havia avançat a 'Songs from the second floor' i 'You, the living': el que passa en segon pla, o en tercer, compon el sentit de l’escena com només Tati sabia fer. És un 'Playtime' sota zero. La comicitat de cada seqüència està dissenyada al miŀlímetre, com un preciós exercici de dibuix tècnic. El càlcul de la posada en escena no resta emoció al retrat de l’absurd de la comèdia humana, que, de tant en tant, sobretot quan flirteja amb la mort, congela la rialla.
  • Cine
  • Drama
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El pequeño Quinquin
El pequeño Quinquin
Hi ha una tradició europea de sèries televisives de qualitat anterior a l’actual boom de la ficció a la petita pantalla. De Fassbinder a Bergman, cineastes de prestigi van trobar a la tele un espai creatiu on explorar altres possibilitats. És amb aquest llegat que entronca 'P’tit Quinquin', la sèrie de Bruno Dumont per a Arte que aquí ens arriba a sales comercials. El director de 'Camille Claudel 1915' retorna als territoris que va explorar als seus primers films, els paisatges i personatges de la zona Nord-Pas de Calais, d’una forma més ambiciosa i des d’un registre diferent. Adopta el format més recurrent de les sèries, la investigació policial, per subvertir-lo des d’un humor inesperat i extravagant que muda en una poètica de la desolació a mesura que avança el metratge. Com a 'La vie de Jésus' i 'L’humanité', Dumont elabora un gran fresc sobre una terra amb una idiosincràsia pròpia obligada a conviure amb el mal.
Publicitat
  • Cine
  • Comèdia
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Requisitos para ser una persona normal
Requisitos para ser una persona normal
En la seva radiant opera prima, l’actriu Leticia Dolera fa una reivindicació generacional fresca i irònica molt peculiar. Té un delicat encant naïf, i està repleta de referències pop. La directora (i també intèrpret) sap treure l’ànima més sensible a un grapat de personatges que van com boies a la recerca de la seva identitat. Ens trobem davant d’una obra lluminosa i tendra, que rebenta els motlles de la romcom i perfila una narració juganera i plena d’inventiva, que es nodreix d’un imaginari femení tan personal com estrany. D’una lucidesa subtil, que va molt més enllà de les possibles vinculacions al model de cinema indie americà (Miranda July al capdavant) al qual es podria vincular. Molt recomanable.
  • Cine
  • Drama
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Mis escenas de lucha
Mis escenas de lucha
Una sempre s’imagina què deu dir el director als seus actors per tal que aquests se sentin còmodes, perquè puguin fer del rodatge un lloc segur. De vegades, el nivell d’exposició dels intèrprets resulta tremendament alt. És el cas de 'Mis escenas de lucha', última pel·lícula del francès Jacques Doillon. Es construeix a partir de pocs elements. De fet, es podria dir que només necessita tres coses: un home, una dona i una casa al bosc. Així es resumeix la història. Ella torna al poble de la infància després de la mort del pare. Ell viu allà. Es coneixen des de fa anys i es retroben i es desitgen. Han de canalitzar l’anhel d’alguna manera i ho fan amb una sèrie de baralles.Poques pel·lícules han capturat el cos d’una manera tan física, explícita i estètica. Doillon ha fet una obra única, nua en tots els sentits, pels escassos elements que necessita i per la sensualitat primitiva que elabora. Els cossos de Sara Forestier i James Thierrée són el motor de la pel·lícula. La càmera se’ls enganxa i participa en la seva fascinant intimitat. La violència acaba barrejant-se amb el sexe. En qualsevol cas, es tracta de pulsions, que combinen amb un fons teòric. Els personatges discuteixen les bases de les seves sessions. 'Mis escenas de lucha' s’estructura així sobre dos pilars aparentment distants: el cos i la paraula.El film de Doillon arriba a les nostres pantalles dos anys després de la seva estrena. Es podria dir allò de més val tard que mai. 'Mis escenas de lucha' és una pel·lícula i
Publicitat
  • Cine
  • Acció i aventura
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
L’última part de la tetralogia de Miller, sèrie de punk apocalíptic per antonomàsia, és com un tornado en un berenar amb te i pastetes de mantega. En els temps de cine de consum i espectacle fútil, sembla impossible que Hollywood s’hagi animat a produir una raresa com aquesta. Que potser van pispar 150 milions de dòlars d’un estudi i l’han feta sense cap consentiment? Me’ls imagino fugint amb el botí cap al desert de Namíbia, i tornant a Califòrnia amb aquest artefacte monstruós. No esperàvem que 'Mad Max' ens donés tantes sorpreses. En 30 anys el guerrer Max Rockatansky –de Mel Gibson a Tom Hardy– no ha envellit mitja arruga, això és cert. Però el món sí que ha canviat. De l’univers detrític i ruïnós on s’ambientaven els anteriors episodis, passem a un paisatge de colors hipersaturats. Miller ja no ens situa en la fi d’una civilització, sinó en l’origen de la següent, en la construcció d’una nova societat. Del crepuscle de la humanitat a un renaixement psicotròpic que ens deixa a tots bramant entre la pols com sargantanes, desitjant que arribi la nova era.Però primer, el drama. Tot plegat comença dins la fortificació muntanyosa que controla l’immortal Joe, un temible monstre envoltat d’esclaus homínids. Les dones són munyides com si fossin vaques lleteres. Les més joves també són valuoses pels seus úters, ideals per a la criança. I els homes com Max Rockatansky s’han convertit en ornaments carnis i tothom els coneix com a ‘bosses de sang’. Hi ha escapatòria possible: la carr
  • Què fer
  • Eixample
Fira de Reis a la Gran Via
Fira de Reis a la Gran Via
Enguany torna la Fira de Reis de la Gran Via amb tota la decoració i parades per poder preparar-se per aquest Nadal.  Hi haurà parades de joguines, que estaran ubicades entre els carrers Comte d'Urgell i Muntaner; les dedicades a regals diversos i a productes tradicionals les trobareu entre els carrers de Calàbria i Comte d'Urgell; i el sector d'artesania les teniu entre els carrers de Rocafort i Calàbria. I no patiu, que les xurreries també hi seran presents, repartides per tota la fira, per omplir la panxa de xurros, xocolata, xuixos i patates!  
Torna una de les cites més esperades de l'any per les dates nadalenques: el Circ de Nadal de L'Hospitalet! Enguany, aterra a l'Esplanada del Carrer Feixa Llarga (Travessia Industrial, 50) amb un espectacle que celebra la diferència i la diversitat, 'SÓC', encapçalat per Marta Sitjà. Les diferents sessions són gratuïtes i estan programades entre el 14 de desembre i el 7 de gener a les 12h i a les 18h, depenent del dia. Les entrades amb reserva prèvia estan exhaurides, però a cada funció hi haurà una cua per a les persones que no hagin pogut reservar (fins que s'esgotin existències); recomanem arribar a la carpa 30 minuts abans de la funció.A través del moviment, la música, la narració i unes piruetes d'escàndol, el xou demostra l'explosió de bellesa que resulta d'abraçar les nostres singularitats. També assenyala com la societat està atrapada per les pressions del mòbil, les xarxes socials i la moda (que ens fa seguir a la les majories com si fóssim ovelles). Amb aquest projecte, conviden el públic a redescobrir l'orgull i la riquesa de ser únics, celebrant la nostra autenticitat en un món que sovint obvia la nostra veritable essència. Sitjà, pallassa, actriu i música, volca totes les seves habilitats sobre 'SÓC', que combina amb el circ de risc i un equipàs que us deixarà bocabadats: Gina (Churry Clown); un equip amb Cèlia Marcè (Trapezi), Agus (Malabars), Lorena Madurga (Roda Cyr) i Carlos Kabraloka (Doble Màstil) i un altre equip amb: Clara Prieto (Corda llisa), Pol...
Publicitat
  • Art
  • El Gòtic
L'exposició 'Dones de paraula', comissariada per Maria Garganté i disponible fins al 25 de maig de 2025 al Museu Frederic Marès, explora la reivindicació de la paraula des d'una perspectiva femenina. Tot i que el llenguatge ha estat històricament dominat per homes, s'aprèn principalment de la mare, qui transmet la capacitat de comunicar, interpretar i mediar. L'exposició destaca com la paraula femenina ha estat sovint oculta, negada o desacreditada en la història, la literatura i els relats bíblics i mitològics. La mostra es divideix en tres àmbits. La primera s'anomena 'Virtut o vici: el llegat de les dones lectores i escriptores', la segona, 'De santa Anna a Maria: la transmissió del coneixement matern', i la tercera, 'La paraula negada: l’ocultació i qüestionament de la veu femenina.' Protagonistes com Santa Teresa de Jesús, Santa Anna, Maria Magdalena o les sibil·les exemplifiquen l'apropiació de la paraula com a acte d'afirmació i llibertat. Es reivindica la necessitat d'una genealogia femenina que reconegui aquestes veus com a referents, posant en relleu el valor de l’ordre simbòlic matern i la resistència cultural de les dones a través de la paraula. Amb un marc històric centrat en els segles XVI al XVIII, l'exposició traça vincles amb el món contemporani per visibilitzar la rellevància d’aquest llegat avui. Per aquest motiu, la selecció d'obres és diversa i sorprenent. Parteix de peces com una Immaculada Concepció de Luis Fernández de la Vega de la col·lecció...
  • Cine
  La 13a edició de Pantalla Barcelona arriba aquesta tardor amb una programació articulada sota el lema 'imaginant futurs', apropant als barris el cinema posant una mirada crítica que, sens dubte, us farà reflexionar.  El programa oferirà 70 projeccions en 23 equipaments diferents de la ciutat del 17 d'octubre de 2024 al 29 de març de 2025. Com a novetat, aquesta tardor s'incorpora circuit Pantalla el Petit Cineclub, un espai dedicat a la projecció de cinema d'animació adreçat als infants. La programació compta amb 10 films com ara: Amb el títol de 'Alis' de Clare Weiskopf i Nicolas van Hemelryck, un documental que segueix un grup de noies d’una casa d’acollida de Bogotà que han crescut en condicions difícils; 'As bestas' de Rodrigo Sorogoyen, un intens thriller dramàtic que explora temes com la xenofòbia i les tensions entre tradició i modernitat en un entorn tan bell com inquietant. També es projectarà 'Robot Dreams' dirigida per Pablo Berger, una història d’amistat entre un gos i un robot, amb una narració sense diàlegs i un ritme que enganxa l’espectador. També es podrà veure la pel·lícula 'Sala de professors' un drama que aborda temes com la justícia, la moralitat, la responsabilitat i les relacions de poder dins de l’entorn escolar. Si us agraden les pel·lícules romàntiques, no us podreu perdre 'Utama', un film que fa reflexionar sobre la família, l’amor, la supervivència i la connexió amb la terra. Les sessions de cinema es complementen amb un seguit d’activitats...
Publicitat
  • Art
  • Fora de Barcelona
El Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet acull la primera gran retrospectiva de Pilar Aymerich, titulada 'Pilar Aymerich. Memòria viscuda' fins al 30 de març del 2025. Aquesta exposició reuneix més de 150 fotografies de la guanyadora del Premi Nacional de Fotografia el 2021, juntament amb una pel·lícula, un documental i material d’arxiu. Ofereix una visió completa de la seva trajectòria on destaquen les seves facetes com a fotògrafa de carrer i d'esdeveniments culturals (centrada el món del teatre). Comissariada per Neus Miró, la mostra inclou imatges icòniques i fotografies poc conegudes, com les preses a l’Havana el 1982, el projecte 'Viatgeres a l’Havana', creat amb la historiadora Isabel Segura. Fins i tot, podreu veure un 'film' titulat 'Entreacto', on la fotògrafa canvia de rol i apareix darrere de la càmera fent d’actriu en una peça teatral. Aquesta situació no hauria de sorprendre, perquè Aymerich va realitzar estudis en direcció teatral, tot i que aquest art el va posar, majoritàriament, al servei de la fotografia, tant per capturar moments a l'escena com per planificar l'escenografia a l'hora de fer una fotografia. Definitivament, va ser una de les modeladores de la construcció de l'imaginari gràfic del teatre de l'època dels 60 i 70 i també és una referent del fotoperiodisme de la segona meitat del segle XX, amb una mirada humanista, feminista i de proximitat que defuig l’objectivitat freda del documental. La seva càmera ha capturat moments clau de la societat...
  • Art
  • El Raval
L’exposició 'Després del vendaval. Rehabitar les esquerdes des de l’acció col·lectiva', presentada al Santa Mònica i disponible fins al 12 de gener, reuneix set col·lectius artístics que, des de pràctiques poètiques i polítiques, exploren zones d'invisibilitat on la violència sistèmica vulnera drets. Aquesta mostra va més enllà d'una exposició: és una intervenció col·lectiva en l'espai institucional, on s'obren esquerdes per qüestionar els límits de la norma i l'hegemonia cultural.  Els col·lectius participants -entre ells Agitació Diska, DU-DA, La Creatura i Sitesize- aborden temes com la sobirania de l’aigua, el treball sexual, el dolor crònic i els drets culturals. Mitjançant instal·lacions i altres formats artístics, posen en evidència les complexitats i tensions entre drets i exclusions, i qüestionen qui participa en aquests drets i qui en queda exclòs. A més de la mostra principal, al primer pis es troba un espai dedicat als fanzins i una cronologia que revisa el treball dels col·lectius artístics i activistes des del 1992. També s'hi ha habilitat un espai, anomenat 'sub rosa', per a debats anònims on es plantegen qüestions sobre l'ocupació, tecnodesobediència i renda bàsica universal, obrint converses obertes en un entorn sense jerarquies. Amb deu mesos de desenvolupament sobre les esquenes, aquesta exposició no només ofereix una crítica a les institucions sinó que les travessa, ocupant un espai de creació col·lectiva. El públic pot endinsar-s'hi imaginant-se...
Publicitat
  • Art
  • El Raval
Del 16 de novembre de 2024 al 30 de març de 2025, La Virreina Centre de la Imatge acull 'SOTAVEU', la primera exposició antològica dedicada a l’obra de Mar Arza (Castelló de la Plana, 1976). La mostra reuneix set peces inèdites, creades especialment per a aquesta ocasió, juntament amb una selecció de treballs realitzats per l’artista entre 1997 i l’actualitat. L’obra de Mar Arza es caracteritza per una poètica subtil i poderosa que convida el públic a “llegir intensament”. A 'SOTAVEU', el llenguatge i les seves materialitats –tipografies, símbols i construcció d’imatges– tenen un paper central, revelant les fissures, silencis i resistències que articulen les nostres narratives. Podreu veure obres tan interessants com Animal de fondo, un calaix llarg ple de nombrosos arxivadors d’on sobresurten diverses etiquetes. En cadascuna s’hi llegeix una frase poètica, totes elles entrellaçant-se per formar una narració amb un sentit curiós: “com en una mera carícia/una mera suposició/il·luminava lleument”, entre altres. En aquesta exposició, Arza reflexiona sobre les representacions històriques del paper de les dones en l’art, desxifrant les corrents subterrànies de resistència i les insubordinacions que han teixit noves possibilitats en la memòria cultural. L’artista converteix la perplexitat en una eina de reflexió, entrellaçant les urgències del present amb les metàfores del quotidià. Els visitants podran explorar aquest univers conceptual i poètic a 'SOTAVEU', una exposició que...
  • Art
  • El Raval
Del 28 de novembre de 2024 al 19 de gener de 2025, La Capella celebra tres dècades de trajectòria amb l’exposició 'Entre les pedres', una proposta coral centrada en les publicacions editades al llarg de la seva biografia. Aquest projecte posa en relleu centenars d’edicions en diversos formats que, inintencionadament, acaben per mostrar una 'historiografia del present', on les impressions del passat es converteixen en part del paisatge present perquè la majoria dels llibres i publicacions estan a disposició de les persones, per ser agafats, tocats, llegits, consultats. Els llibres s’exposen sense jerarquies ni interpretacions categòriques, subratllant el caràcter obert i dinàmic del centre. Per fer-ho possible, La Capella ha col·laborat amb SSOP, col·lectiu de disseny expositiu format per Nerea de Lezana, Mateo Palazzi, Juan Ezcurra i Ignacio Ezcurra. Han creat una estructura expositiva que, més enllà del mobiliari, esdevé un espai de diàleg entre les publicacions i el mateix espai arquitectònic. Les publicacions conviuen en un mateix pla, establint una connexió orgànica entre els continguts. Com a part de la commemoració, s’inclouen els programes públics titulats 'Una història oral', comissariats per Oriol Gual, director de La Capella entre 1994 i 2020. Aquests programes recullen testimonis claus que han format part del recorregut del centre, contribuint a reforçar la noció de “present continu” que defineix La Capella.
Publicitat
  • Música
  • El Gòtic
El cantant i compositor Edu Esteve ens farà vibrar amb 'Colors' al Time Out Market el 10 de gener a les 20 h i de franc, com moltes altres activitats que tenen lloc al market. El semifinalista d''Eufòria' del 2022 acaba de presentar el seu primer àlbum: 'Colors', una simfonia de sonoritats pop. 'A200' ens transporta a tota velocitat pels ritmes més electrònics i disco, així com el ballable 'MASSSTIMAS'; mentre que 'CALA MAR' i 'PUR' refermen les bases pop i entren en un tempo més melòdic. El creador de 'La Primavera' canvia d’estació en aquest nou disc per explorar nous sons i també lletres més complexes, afegint-hi alguns jocs de paraules i tocant la poesia de carrer. No us perdeu l’explosió d’energia d’aquest 'showman', que ja s’ha fet un lloc en escenaris de prestigi, com el Festival de Pedralbes o les Festes de La Mercè. Després de tanta marxa, caldrà reposar, i, per sort, donarà la casualitat que estareu sota el mateix sostre que reuneix el millor del menjar i beure de Barcelona (i unes vistes espectaculars)!
  • Museus i institucions
  • Fora de Barcelona
Museu d'Art de Cerdanyola
Museu d'Art de Cerdanyola
L'exposició permanent del museu té com a eix principal el modernisme i la colònia d'artistes de Cerdanyola. La mostra compta amb una sala dedicada a la família Balcells-Buïgas, una altra a Josep de Togores i a Ismael Smith i la dedicada als vitralls modernistes les Dames de Cerdanyola, bé protegit d'interès cultural i punt culminant del vitrall modernista català.
  • Sant Martí
Una orxata: El Tío Che
Una orxata: El Tío Che
Una de les millors orxates de Barcelona –a més de llet merengada, aigua de civada, gelats artesans...– que es pot degustar en la rotonda més bonica de la Rambla del Poblenou, davant del Casino de l'Aliança. Aquesta casa centenària es va traslladar al seu emplaçament actual perquè una bomba de la guerra civil va enfonsar l'anterior botiga.
  • Cocteleries
  • Sant Andreu
Un còctel: Torre Rosa
Un còctel: Torre Rosa
Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el "marc incomparable" sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure's un còctel a l'antiga casa d'un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l'escala de Richter. No se m'acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s'ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l'Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna.
Publicitat
  • Mediterrània
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Allà on era i funcionava el Bar Paloma, Ramon Lamarca i el seu fill Marc ha parit el Bar Calders, a la cantonada del passatge amb el nom de l'escriptor català i el carrer Parlament. L'homenatge a l'escriptor no es limita al nom: poden trobar-se en aquest auster i elegant local llibres de Pere Calders. En l'oferta s'inclouen alguns plats mexicans, en record a l'involuntari exili de l'escriptor al país asteca, com el guacamole, els nachos o les quesadillas. S'agraeix en aquesta zona un lloc tan barceloní i gairebé sempre està ple. La marca Lamarca és present en aquest original bar, gràcies a l'esperit inquiet, inconformista i viatger del propietari. Pintor i viatger des dels 17 anys, Ramon es va iniciar en la meditació el 1976 en un monestir budista a Sri Lanka. Allà va absorbir els principis de la meditació Vipasana, després va conèixer Swami Muktananda (el gran guru creador del Siddha ioga i al qual se li atribueix la “revolució de la meditació” a Amèrica), de qui va rebre la iniciació per després formar-se com a professor de meditació de Siddha ioga. Posteriorment, Lamarca va continuar la seva formació als Estats Units i a l'Índia, i va impartir cursos de meditació a Espanya, Holanda, França i Suïssa. La seva passió, compartida entre la cuina i la pintura, es veu plasmada en els seus petits plats i en algunes de les seves obres que pengen de les parets. A l'exterior, una de les terrasses més simpàtiques de la city, ocupa gran part del passatge dedicat a l'escriptor català. S
  • Teteries
  • El Gòtic
Un te: Caj Chai
Un te: Caj Chai
Si busqueu especialització i varietat, la Caj Chai és la vostra teteria. El complicat nom del local –es pronuncia xai-xai– és txec i fa referència a les nombroses cases de te que hi ha Praga. L'Antonio ha importat el model i, en un ambient molt tranquil, ofereix una de les millors i més extenses cartes de te de la ciutat. Seguint el mètode Gong Fu, podreu degustar tes de la Xina, el Vietnam, el Japó..
Publicitat
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Si preferiu menjar i beure calent, probeu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo.
  • Bars de sucs
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Un suc: Nakupenda
Un suc: Nakupenda
Situat al Born, davant de l'estació de França, aquest agradable local amb terrassa s'autodefineix com a "especialistes en smoothies". Feu un cop d'ull a la carta i veureu que no és cap exageració. Preparen tot tipus de smoothies amb fruites fresques i congelades, sucs de fruites i llet de soja o d'arròs. Un 5 per cent dels beneficis es destinen a projectes solidaris. Ambient internacional i relaxat.
Publicitat
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
Una amanida: Filferro
Una amanida: Filferro
A diferència d'altres llocs de la Barceloneta que fugen de la identitat marinera per trobar clientela atreta pel simple fet que són més barats, el Filferro ofereix una més que digna oferta culinària. El pa és del forn Baluard, que s'ha convertit en referent popular i de la restauració local. L'ambient és d'allò que abans es deia de "joves professionals", però que ara, més que una casta fruit del liberalisme, sembla una espècie en perill d'extinció.
  • Hamburgueses
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Aquesta hamburgueseria, oberta per un arquitecte, un restaurador i un enginyer, té la seva millor arma en quinze boníssimes receptes: totes amb carn de vedella de Burgos, amb l’opció de vedella ecològica de Lleida, totes afinades a base de prova, fracàs i torna a provar. L’hamburguesa DF, amb el punt de picant lleuger del bon menjar mexicà –200 g de carn, xili chipotle, coriandre, cheddar, xili de Jalapa, nachos esmicolats i enciam– n’és un bon exemple.
Publicitat
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4
Una paella: Cavamar
Una paella: Cavamar
Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi. És el de llamàntol el clàssic de la casa: el seu secret és el cranc que reforça el sabor de mar del fumet, i una picada amb un toc d'anís, el truc eivissenc. Les paelles de peix, mixta i negra també tenen molta tirada.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat