La birra artesana és, diuen, el nou gintònic. O el nou vermut, la nova hamburguesa, el nou rock and roll, o el nou dijous. O els pares. El cas és que en els últims anys ha esdevingut un univers a explorar per tots aquells als qui fins ara agradava moderadament la birra i de cop i volta et parlen d'APA, IPA, llúpols i de tota mena d'instrumental destinat a fer-te la teva pròpia cervesa homemade. Aquest boom, que curiosament no ha acabat de popularitzar-se entre els hipsters (incompatibilitat entre escuma i barba?), s'ha traduït en l'obertura de nous establiments a Barcelona. L'últim, acabat d'inaugurar, és el primer local Brew Dog a l'Estat.
Aquesta companyia escocesa elabora cerveses artesanes i té establiments a tot Europa on degustar les seves especialitats o tastar alguna de les guest beers, que canvien constantment. El local de Barcelona té 20 tiradors de cervesa artesana, dels quals aproximadament la meitat són de cerveses convidades i l'altra meitat de pròpies, això sense comptar una carta d'ampolles que ronda les 40 referències.
Què en recomanem? Sens dubte la Punk IPA (una Indian pale ale que ha transcendit el món especialitzat i ha esdevingut pràcticament un genèric), que representa el 50% de la producció de Brew Dog. També ens agrada la Dead Pony Club, que demostra la gràcia que té aquesta gent posant noms i que la cervesa també pot ser el beuratge ideal per a tots aquells a qui no els agrada la cervesa. És suau, lleugera, afruitada, i contrasta amb marcianades com l'Abstract 17, una edició limitada experimental de cervesa negra infusionada amb una triple barreja de cafè.
Entre les tapes, destaca una bomba de rellotgeria, Special BDG, 200 gramets de carn de bou, un ou ferrat i bacó. També tenen braves, croquetes, pernil i una sèrie de tapes d'inspiració cervesera: dels xoricets amb cervesa als calamars arrebossats a la Lager.