Sí, la tardor ha arribat de veritat; i ho ha fet d'un dia per l'altre, amb nocturnitat i traïdoria, en forma de pluges torrencials i baixada de les temperatures. I amb el canvi d'estació, el canvi de producte i de cuina. Tornen a venir de gust els plats de cullera i xup-xup, castanyes, bolets i moniatos apareixen a la cuina. Blindeu la vostra salut i gaudiu amb aquests nou deliciosos plats de tardor.

Arriba l’època dels guisats i en Lluís Ortega els dóna la benvinguda amb aquest plat saborós i original. És un estofat de carn de vedella –bistec de pobre– de rigorosa selecció, com tot el que serveixen a Piratas de la mà d’en Lluís, la Joana i el Xavi, que s’encarrega de maridar els plats del seu pare amb les bones peces d’un dels cellers més exquisits de la ciutat. La salsa de l’estofat té una base de varietat de verdures i està enriquida –i aquí el toc que s’agraeix – amb canyella i xocolata. Vam tenir ocasió de tastar-lo en un maridatge supervisat per en Xavi, amb un Thalarn 2010, un sirà fantàstic que va explicar el propietari i enòleg del celler Castell d’Encús (DO Costers del Segre), Raúl Bobet. Convé informar-se sobre els maridatges de Piratas; dels millors, més íntims i intel·ligentment preparats.
També t'agradarà
Discover Time Out original video