Ochiai

Teteries i pastisseries japoneses a Barcelona

La gastronomia nipona va més enllà del sushi i la sopa miso!

Publicitat

Sou uns incondicionals de les varietats del te? Preferiu un bon 'mochi' a qualsevol producte del forn de sota de casa? Si heu respost afirmativament a alguna de les dues preguntes, aquesta selecció de les millors teteries i pastisseries japoneses de Barcelona farà les vostres delícies.

  • Sant Gervasi - Galvany
Yamane Café
Yamane Café

Té quatre taules mal comptades, poc espai, poca llum i cap intenció de esdevenir un indret glamurós, però qui hagi estat al Japó notarà només entrar a Yamane que es tracta de la teteria japonesa més autèntica de tot Barcelona. Àmplia i excepcional carta de tes i algun snack dolç per complementar són les úniques però incontestables armes amb què juga aquest establiment, cent per cent fidel a la essència de les 'kissaten' nipones.

  • Barcelona
Mura
Mura

A banda de ser una botiga on es poden trobar des de llibres fins a figures del Dr. Slump i Totoro, passant per objectes d’artesania o decoració, Mura és una teteria en què es poden tastar més de cent varietats de te i on el te japonès és el protagonista absolut. La decoració, de clara inspiració japonesa, i la cura amb què tracten i preparen els tes fan d’aquest racó ubicat a Martorell un dels secrets a descobrir pels amants i addictes a la cultura nipona.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample
Ochiai
Ochiai

Són famosos pels seus dorayakis (els pastissets de soja confitada que es menja en Doraemon), però amb els més de vint-i-cinc anys que fa que Takashi Ochiai va instal·lar la seva pastisseria japonesa a Barcelona n'ha après a fer croissants i més pastisseria occidental.

  • Teteries
  • El Putget i Farró
Usagi
Usagi

Parlàvem de nínxols de negoci? La jove Jun, de Tokushima, al costat d’Osaka, va detectar que a Barcelona “no hi havia cap cafeteria japonesa, aquella que barreja teteria, pastisseria i cafè”. Dit i fet. Obert l’estiu passat, a Usagui –conill en japonès, la Jun és d’aquest any– hi preparen cada dia dolços japonesos com el ja conegut mochi, el dolç d’arròs aixafat i cuit amb sabors de te verd, xocolata o el clàssic amb mongeta vermella, i un repertori de pastissos adaptats al gust occidental: vegeu el deliciós roll-cake, el nostre braç de gitano però fet amb una massa amb sèsam negre i on la nata va de bracet amb la mongeta vermella. I també, esclar, dolços d’innegables ressonàncies pop: el pa de meló –un brioix amb una cobertura de galeta de sucre, i aroma de meló– té la seva rèplica en el personatge d’animé Ampanman. Demaneu-hi un te, un dolç i us envairà una serenor que ni les cabelleres fúcsia i blau elèctric dels parroquians otakus podrà interrompre.

Publicitat
  • Japonesa
  • Esquerra de l’Eixample

En un primer moment concebut com a teteria japonesa amb dolços, van començar a afegir més menjar japonès a la seva oferta, fins que avui podem dir que és un sushi bar amb totes les de la llei. Hi trobareu peix cru tallat per un sushiman japonès amb títol, impecable, i també una sèrie de plats que van d'allò més conegut (gyoza, yakisoba) fins a delicadeses com les cloïsses amb sake o un 'donburi', un bol d'arròs amb anguila cuita. I han mantingut una peculiaritat: la seva oferta de begudes casolanes japoneses sense alcohol i tés que preparen de manera exquisida.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat