Homofonia simpàtica: el Bar Verat és un restaurant de barri enganxat a l’estrella Michelin de Santa Coloma, el Lluerna. “No volem que la gent es pensi que això és el Lluerna econòmic, perquè no ho és”, diu en Victor Quintilià. I no ho és: tenen cuines separades. I exerceixen l’eslògan del súper, “‘la qualitat no és cara’”, al Verat. Té aspecte de bar 'curriqui' polit –finestral de vidre, estovalles-carta de paper, taules juntes– i una relació qualitat-preu brutal. Quintilià s’esplaia amb plats de casa de menjars (capipota impecable, 6 euros; canelons de rostit, 5,50 euros) i reinvenció de la taverna fent orella de porc amb kimchi i albergínia amb praliné i iogurt (un 'trompel’oeil' de braves on mastegareu el seu geni). Tenen tres fórmules de tapeig per tastar de tot. I afegint-hi el metro, surt més a compte que un restaurant de la capital en dissabte.
No només existeixen restaurants amb estrelles Michelin al centre de Barcelona, la cuina creativa i els restaurants d'autor traspassen les fronteres de Barcelona. Hi ha una explosió de creativitat gastronòmica a la perifèria metropolitana. Inexplicablement, poc aprofitada pel barcelocèntric: és més difícil arribar de Sants al Putxet que a Sant Boi i al Prat. Us emplacem a fer mitja horeta de transport públic, i posar el peu en restaurants com aquests: honests, propers, i on cada euro s’estira al màxim per posar producte del Parc Agrari a taula. El cinturó metropolità del bon menjar!